Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:28, 13. 4. 2020.

| Društvo

Uhapšen direktor Gerontološkog centra Niš, koronom zaraženo 135 korisnika

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
gerontoloski centar nis, januar 2020, foto jv ja
Uhapšen direktro, 135 zaraženih; foto: JV / J. A.

Policija i BIA uhapsili su, kako piše u saopštenju MUP-a, direktora Gerontološkog centra Niš, jer nije preduzeo adekvatne mere zaštite od virusa korona, pa je u ovoj ustanovi trenutno zaraženo kovidom 135 korisnika i četvoro zaposlenih.

Apeli stručnjaka su bili da korona nikako ne sme da uđe u domove za stare, jer se u inostrantsvu pokazalo da je smrtnost u tim slučajevima bila velika.

Nažalost, u niškom Gerontološkom centru je 135 zaraženih korisnika, prema poslednjim informacijama, a lisice su stavljene na ruke direktora M. S.

Sumnja se da on, kao ovlašćeno lice Gerontološkog centra u Nišu, nije preduzeo sve neophodne mere i radnje kako bi sprečio širenje zarazne bolesti COVID-19, usled čega je u ovoj ustanovi zaraženo 135 korisnika usluga i četvoro zaposlenih - piše u policijskom saopštenju.

Njemu se na teret stavlja teško krivično delo “protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenje zarazne bolesti”.

Do danas je bilo poznato da je u ovoj ustanovi bilo zaraženo 6 korisnika i 2 zaposlenih, a da je cela zgrada bila u karantinu.

Ipak, poslednji rezultati su poražavajući, pa je sada na lekarima da sačuvaju živote zaraženih.

Podsetimo, virus korona u Srbiji, kako su rekli stručnjaci, stavljen je pod kontrolu i do danas nije bilo naglih skokova u broju obolelih - on se kretao od 200 do 250 svakog dana.

Očekivao se njegov pad, a jedini problem kako je govorio doktor Predrag Kon, mogli su da naprave centri za stare ukoliko bi korona ušla u te ustanove, što se upravo u Nišu dogodilo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zrtve sistema

    00:51 // 15. 4. 2020.

    Ovo je tragedija!iskreno se nadam da ce svi oni da pobede ovaj virus.A ovaj GC treba zauvek zatvoriti!Ne samo zbog virusa,vec zbog manjka osoblja,prljavstine i nehumanih uslova u kojima ovi ljude zive.Moj deka je bio korisnik ovog doma sve do pocetka marta,kada je izgubio borbu.Tada zvanicno nije bilo korone,a on je imao mnoge simptome virusa.Pitam se kako to da je odjednom zarazeno 146?

    • Ja

      22:09 // 15. 4. 2020.

      Ja bih na Vašem mestu pitala doktorku koja tamo radi.
      I ja se pitam kako to da je "odjednom" zarazeno 146?

  • Maraš

    13:14 // 14. 4. 2020.

    Da je u Gerontoloskom ostao muž Dragane nacelnice Nisavskog Okruga Sotirovski do ovoga se ne bi doslo. Gerotolonski je izgubilo vrhunskog strucnjaka hahahah spasila ga žena pa u eps...ko ce kome ako ne svoj svome.

  • Dragana

    12:29 // 14. 4. 2020.

    Ljudi, meni ovde nesto nije jasno. Ovoliki broj zarazenih u zdravstvu, vojsci, policiji i drugim ustanovama, a da se samo uhapsi direktor gerentoloskog centra u Nisu? Pa sta je ovo...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: