Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:39, 11. 9. 2010.

Uhapšen novinar Južnih vesti

Novinar držan u ćeliji bez prozora i svetla, bez vode i toaleta, zbog »provere identiteta«.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Vladimir

    18:05 // 11. 9. 2010.

    Podrska Juznim Vestima i Blagojevicu!

  • momcilo minic

    19:24 // 11. 9. 2010.

    Nemio dogadjaj u svakom slucaju.
    No ipak moram priznati da se i novinari ponekad smatraju iznad zakona ili mi se to samo cini.
    Citajuci tekst, primecujem neto sto me navodi na takvu konstataciju.
    Policajac je trazio licnu kartu. Usledila su pitanja zasto sta smo uradili i sl. ina kraju odbijanje davanja licnih isprava.
    To meni lici na provociranje i namerno izazivanje reakcije sluzbenog lica da postupi po pravilima sluzbe.
    Ne primecujem da se gospodin predstavio kao novinar taj itaj i da se pozvao na novinarsku legitimaciju, sto bi bilo normalno za takvu situaciju. Mozda i jeste ali toga nema u tekstu.
    Od policajca interventne jedinice trziti da se predstavi to jest da se legitimise, meni deluje, oprostcete mi, prilicno diletantski i za obicnog gradjana kamoli za jednog iskusnog novinara.
    Neka mi redakcija ne zameri, narocito doticni novinar. Redovani sam citalac Juznih Vesti i smatram ih kvalitetnim novinama, sto i jesu. No, citajuci tekst, obicnom gradjaninu se namece utisak tendecioznog pisanja.
    Drugarski pozdrav

  • Pera Pandurovic

    19:40 // 11. 9. 2010.

    Ovo je sramota,bruka i neznam sta vise da napisem.Ovim bahatim policajcima sto misle da sve mogu i da su bogovi podhitno im treba dati jednu veliku pedalu!!!Posteni ljudi nesmeju da se setaju,jer su im sumnjivi i odmah ih zaustavljaju,pretrisu i obracaju se vrlo vrlo bahato!Pre nekoliko meseci policija je usla u jedan kafic gde se svirala Rok muzika,usli su i rekli da ta muzika ne moze da se svira ne zato sto se neko bunio vec zato sto se njima to ne svidja!!!Sramota velika!!!!!!

  • Marjan Djordjevic

    20:14 // 11. 9. 2010.

    Kada bi policija bila tako revnosna u sprovodjenju procedure kada su u pitanju narko dileri i ostali otpadnici od drustva, mi bi smo bili pristojno drustvo.Tim skotovima NESMEJU da potraze cak ni licne isprave,ili ne zele iz samo njima znanih razloga. Najbezopasnije po policiju je treniranje strogoce uz krsenje ludskih prava nad PRISTOJNIM svetom.

    P.S. Pedja oprosti im, neznaju sta rade . . ali ih svakako tuzi. Nisu "oni zakon", neko ih je slagao.

  • Akcija Reakcija

    21:11 // 11. 9. 2010.

    Jesi li se zalio nacelniku niskog SUP-a...?

  • Čičak

    21:25 // 11. 9. 2010.

    Niko ne komentariše. Niko ne negoduje. Niko ne reaguje! Niko ni ne pomišlja na to što živimo u jednoj kretenskoj tvorevini od zemlje, gde ovi lopovi gore mogu da se isprđuju kako im ,,dune''. http://www.juznevesti.com/Juzne-vesti-istrazuju/Direkcija-krije-podatkee.sr.html nekome je zasmetalo.

  • Mixa

    23:19 // 11. 9. 2010.

    Obukao sam pidzamu, oprao zube, jos da uzmem licnu kartu pa da idem na spavanje.
    Plava riba-kljukana dinastija drugovi policajci! :)))

  • Nislija,pa Pera lozac

    00:36 // 12. 9. 2010.

    Licno sam bio prisutan kada je bila slicna situacija,doduse sa kamermanom,medjutim,naisao je istrazni sudija i prekinuo dilemu,i dozvolio da covek odradi svoj posao,uz obrazlozenje policajcu,da,posto kamerman svojim kretanjem NE UGROZAVA istragu i ne ulazi na obelezeni POLICIJSKI deo,moze slobodno da RADI SVOJ POSAO.Sudija je,posto poznaje zakon,dozvolio da se osnovna demokratska nacela ispostuju.A policija u Nisu...

  • Draxa

    06:23 // 12. 9. 2010.

    Smatram da je dobro da bar imamo u ovom gradu bar jednog novinara istraživača!

    U državi gde istrage i sav dokazni materijal pronalazi i izvode njegove kolege novinari sa B-92, drugo se nije moglo očekivati!

    U pravnoj državi svako treba da radi svoj posao, novinari, policajci, lekari itd. Hajde onda neka da krenemo od sebe, da radimo svoj posao najbolje što umemo i poštujemo zakone!

    To znači i da policija treba da radi svoj posao u punom zakonskom kapacitetu, a ne da svoj fokus stavi na lične karte.

  • Danilo Kocic

    07:34 // 12. 9. 2010.

    Leskovac, 11. septembra

    PODRSKA UREDNIKU JUZNIH VESTI
    Pridruzujem se svim kolegama, novianarima koji su do sada osudili drsko, krajnje neprihvatljivo ponasanje policije. Novinar i glavni urednik Juznih VESTI Predrag Blagojevic je svojim dosadasnjim radom zasluzio apsolutnu podrsku novinara-dopisnika ove redakcije.
    Ocekujem da povodom ponasanja policije reaguju novinarsa udruzenja, ali i nadlezni drzavni organi.

    Danilo Kocic, dopisnik Juznih VESTI iz Leskovca
    [email protected]

  • obican citalac

    09:16 // 12. 9. 2010.

    Sa svim komentarima se slazem, ali posebno sa
    momcilo minic | 11.09.2010. 19:24

  • drug

    10:54 // 12. 9. 2010.

    Gospodine urednice morate shvatiti da zakon mora da se postuje.Zna se koje su zakonske posledice za nenosenje licnih dokumenata,a to sto ste vi novinar i imate mogucnost sopstvene reklame kroz medije ne daje vam za pravo da ne postujete zakon ili pak da se stavljate iznad njega.Jer vi ste sebe stavili u ulogu sluzbenog lica postavljajuci pitanja istom ko je on i sta hoce i ometali ga u vrsenju duznosti.Do sada vam nije smetalo ponasanje policije ali kada je vas ego u pitanju koristite sva sredstva.Oonome sto ste napisali posavetujte se sa nekim pravnikom-sve ce vam se reci.Do tada trudite se da postujete zakone kao sav normalan svet i dajte primere ostalima o normalnom ponasanju,a pogotovu u situacijama gde su stradale dve osobe.Sramota za urednika

  • Dioklecijan

    11:59 // 12. 9. 2010.

    apsolutna podrška, samo bi se donekle nadovezao na komentar gospodina Minića, bez ikakve namere da išta opovrgnem u njegovom razmišljanju, ali imajte u vidu da su i NOVINAR, kao i POLICAJAC službena lica, u ovom slučaju (možda to vama zvuči čudno, ali po zakonu i u normalnim zemljama , u ovom slučaju) policajac je ometao novinara u vršenju službene dužnosti, koji pri tom nije ugrožavao ni istragu , ni teren, već je bio van dvorišta. Na kraju krajeva svi mi, kad nas ANĐELI PLAVI (barabe) kažnjavaju, uvek pitamo "Pa zašto?" . Novinar Blagojević nije bio sam-a sam je priveden, mnogim tekstovima on kao urednik, i uopšte svi novinari JV (list sa pravim mošnicana) trn su u oku "poštenim lopovima"... Apsurd je da još uvek nema imena žrtava, da su popovi porte nasmejani u izjavama za tv, da je sve nekako "lagano" , a pobogu-radi se o DVA IZGUBLJENA ŽIVOTA i to JEDNOG DESETOGODIŠNJEG DETETA.!!! Hapsi popove, hapsi odgovorne, hapsi Simonovića ako nema kog drugog, al nemoj da kriješ hapseći novinara koji je sa te strane možda nešto drugačije čuo...il možda nije-sad je nebitno. PANDUR MORA svakom građaninu ove zemlje da se obraća sa VI, da kaže IZVINITE , MOLIM VAS... To moraju svi da shvate, niko od njih nije Rambo, niti je ko od njih u nekom filmu... Podrška svim novinarima JV

  • meda

    12:24 // 12. 9. 2010.

    Predraze, Predraze...

    U najdemokradijskim zemljama sveta, ako nemas ili odbijes da pokazes identifikaciju policajcu (irelevantno od okolnosti, drskosti i/ili prepoznatljivosti) on ima pravo da te privede na proveru identiteta.
    Svakako da imas svoje pravo na sve ono sta si trazio i niko nikada nece sumnjati u detalje celog tvog dozivljaja (policija to redovno praktikuje) i zato imas i moju podrsku.

    Cenim da si mogao mnogo vise da postignes da si dao LK na uvid i nastavio svoj posao.

    Inatom protiv nepravde silnijeg neces nikada uspeti da postignes mnogo.

  • Gradjanin

    12:52 // 12. 9. 2010.

    Zar je moguce da je u 21. veku za proveru identiteta potrebno toliko vremena? Ovo je, koliko mogu da vidim, klasican primer policijske torture i demontracije moci.

  • Velibor Petkovic

    12:59 // 12. 9. 2010.

    Ovo je jos jedan dokaz da novinari moraju da imaju status sluzbenih lica, kako policija ne bi primenjivala metode usavrsavane tokom "godina koje su pojeli skakavci". Imao sam jednom slican tretman kao kolega Blagojevic i smatram da Drustvo novinara Nisa mora da reaguje ostrim protestom. Ali, sto bi rekao pesnik Branko Miljkovic, "kako u grubo uvo udenuti neznu rec"? Samo promenama zakona koji dozvoljavaju uniformisanim licima da divljaju u primeni besmislenih naredjenja. Gradjani placaju rad policije, ona treba da SLUZI, a ne da ZAPOVEDA!

  • pera

    14:18 // 12. 9. 2010.

    Ne moze se protiv vlasti, uzaludno gubite vreme sa optuzbama.

  • Misa Baginac

    17:07 // 12. 9. 2010.

    Bilo je i gorih samovolja "drugova plavih" ali resavalo se po sistemu: "Ko koga uplasi!". Narvno, to je bilo davno i vise puta u 32. godisnjem novinarskom stazu. Posle "oktobarske revolucije" ili sto bi rekao saksofonista: "Njet! Njet! Maskenbal!, ocekivali smo pomak, makar da ne biju po glavi. Nazalost i dalje ni jedne vesti ne mogu bez Ivice, a novinari bez marice! Narocito novinari. Sve dok je policajac ZAKON, a ne u sluzbi Zakona! Trebalo bi ( a mozda je vec) im uvesti nesto nalik na MPV (Moralno politicko vaspitanja) ali iz novih knjiga, da bi u narodu dobili saradnika, a bili zbog strahovlade - omrazeni.

  • srdjan nonic

    19:32 // 12. 9. 2010.

    mmmmmmmmmm....
    dali mi ovo sve mirise na lepe godine neke 90 i neke?
    verujem da se sve tako desilo, poznajem sve aktere, i predraga a i policiju...
    opasni policajci bi mogli malo da cesljaju ona skupa kola koja voze polupismeni primati i malo njih da legitimisu.
    sreca da trcim jos dobro pa ne dam da me legitimisu nikad.
    e, zemljo kad smo dotle dosli....

  • Nislija,pa Pera lozac

    21:56 // 12. 9. 2010.

    Mislim da bi trebalo otkloniti dilemu koja je ocigledno duboko usadjena u narodu.Policiju kao BEZBEDONOSNI SERVIS GRADJANA finansiraju upravo GRADJANI i na sve njihove protiv zakonite radnje bi trebalo da se obracamo sudu.U vezi sa pomenutom novinarskom pricom,stvar je vise nego jasna-ukoliko nije ugrozen rad policije na uvidjaju,ne znam sta su hteli iz policije od prisutnih novinara.Mozda sud moze da da odgovor?

  • xy

    10:19 // 13. 9. 2010.

    Samo sam se pitao kad ce da dodje taj trenutak -kada ce Niske vlasti da predju granicu i zaokruze kompletnu sliku iz 90 tih! Ma nemoj da ste naivni ljudi priveli ga zbog LK ili neznam ni ja sta vec??? Ovaj novinar Blagojevic jedini ili ajde skoro jedini u poslednjih godinu dve pise o mahinacijama i prljavim poslovima pojedinih ljudi iz gradske vlasti kako prosle tako i ove AKTUELNE!!! Mislim da je ipak sve ovo lepo iscenirano upozorenje da ne iznosi mutne radnje gradskih celnika i ne otkriva njihove mahinacije! Pa vratite se unazad i pronadjite na sajtu sve sta je covek razotkrio i sve ce vam-nam biti jasno kao dan!!!!! A mislim da je i novinaru sve jasno kao dan! VRATISE NAS U 90te BRZE NEGO STO SMO SE NADALI !!!!!!!!!!!! AKO NAM JE !!!!!!!!!!!!!!!!

  • nislija

    13:15 // 13. 9. 2010.

    Podrska svakome koga policija maltretira.Ali...

    Najpre pokazati isprave.Bas zato sto si novinar i bas zato sto je policajac.I u najgradjanskijem drustvu,Pedja, duzan si da pokazes LK na zahtev. Jer,i ti znas ko je on i on zna ko si ti.

  • srdjan

    15:22 // 13. 9. 2010.

    druze, iz jednog od komentara,
    kada neko obuce uniformu policije, on predstavlja drzavu i mora da se ponasa u skladu sa tim...
    obracanje sa vi i objasnjenje zbog cega legitimisete nekog duzni ste po zakonu da dajete. procitajte zakon, pa vidite samo.
    ono sta nikada necete da shvatite, jeste da ne mozete sa postenim i kulturnim ljudima da postupate kao sa sljamom koji ne smete ni da legitimisete.
    pitajte bilo kog gradjanina koji nije kriminalac reci ce vam isto.
    a vi tako pametni policajci i drugi u slicnim sluzbama, cipele na noge pa malo u grad da vidite kako se besni kolima i sta se diluje po kaficima, ko placa kola od desetina hiljada evra, bez dana ranog staza, draga gospodo-slobina policijo!!!!!
    catch me if you can!!!

  • Bane

    19:19 // 14. 9. 2010.

    Devedesete u punom sjaju. Ama nista nisu naucili!
    Tuzno.

  • juzna pruga

    23:52 // 21. 9. 2010.

    Sloboda od straha,
    To je sloboda,
    Koju za tebe trazim,
    Domovino moja.

  • lično

    20:35 // 3. 11. 2011.

    Mnogo lažete . posebno tkz. I.M. iz Vranja. Kako mu je puno ime ? Kršenje Zakona važi za sve !

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: