Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:14, 4. 11. 2010.

| Društvo

Uhapšeni niški lekari zbog korupcije

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
Klinički centar Niš

NIŠ - Dvojica lekara onkologa iz Niša uhapšeni su u nastavku akcije "Kraba".

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su lekare onkologe niškog Kliničkog centra, Stojana Radića (59) i Milana Markovića (55).

Oni su osumnjičeni da su tokom 2008. i 2009. godine zahtevali i dobili novac - mito, u ukupnom iznosu od 2 miliona dinara od predstavnika farmaceutske kompanije „Merk" iz Beograda, koje je proizvođač i distributer citostatika „Erbituks" na području Republike Srbije, kako bi uticali na povećanje potrošnje ovog leka a samim tim i ostvarivanje što većeg obima prometa navedenoj farmaceutskoj kompaniji, saznaju Južne vesti u vrhu MUPa.

Osim niških, uhapšena su još trojica lekara onkologa iz Kragujevca, Beograda i Sremske Kamenice i dvoje radnika kompanije Merk.

Podsetimo, krajem marta ove godine zbog sumnje da je tražio mito, uhapšen je lekar Odseka za radioterapiju malignih tumora

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sale

    13:11 // 5. 11. 2010.

    Da li ja imam osnova za tuzbu protiv onkologije i ove dvojice, jer je za vreme njihovog rada moja majka preminula! naime bila je pacijent na onkologiji, kada su uslovi bili najgori,nije bilo mesta i svakodnevno si morao da molis te i jos neke doktore da dodju da pregledaju pacijenta u onoj sobi gde su lezeci pacijenti(tj.one prostorije gde primaju terapije),a oni su odbijali jer imaju svoje ordinacije gde primaju pacijente, i ako je vecina pacijenata nesposobna da dodje do ordinacije,sto zbog iznemoglosto od bolesti i terapije, sto zbog manjka sestara koje bi pomogle tim pacijentima da dodju, jer sami ne mogu!

  • MasterHaosis

    20:10 // 4. 11. 2010.

    Ako ako, tako i treba! Hapsi, samo hapsi! Sve uhapsi, i džabe da mu daš ima da mu bude malo. Banda doktorska.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: