Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:51, 25. 9. 2020.

| Društvo

Ujedinjeni protiv kovida: Tražimo objašnjenje direktora leskovačke Bolnice

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
2 dr Nebojsa Dimitrijevic
Traže dodatno objašnjenje od Dimitrijevića; foto: arhiva JV/ I.M.

I dok direktor leskovačke Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević i dalje tvrdi da je spisak lekara koji su potpisali proglas Kriznog štaba, koji je on sastavio i potpisao, a koji je procurio u javnosti, za njegovu upotrebu, sumnjama leskovačkih lekara da je pozadina drugačija pridružili su se i u Udruženju "Ujedinjeni protiv kovida", a njihov advokat traži da se Dimitrijević javno izjasni o tome zašto je spisak sastavio.

Da je spisak sa 13 lekara koji se nalaze na papiru sa memorandumom leskovačke Bolnice, pečatiran i na kome stoji njegov potpis, namenjen samom direktoru kako bi imao uvid sa kim treba da razgovara, i dalje tvrdi Dimitrijević, a tu tvrdnju ponovio je i nakon sastanka sa 11 lekara sa spiska.

Da do sastanka ne bi ni došlo da spisak nije procureo u javnosti, smatraju neki od lekara koji se nalaze na njemu, a sumnjanju i u svrhu sastavljenog spiska.

Da ne veruju u direktorova objašnjenja, kažu i u Udruženju "Ujedinjeni protiv kovida", a jedan od njihovih predstavnika Vuk Vučić, nakon sastanka sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, kaže da su isto objašnjenje i oni dobili.

Ja verujem da pozadina i nije baš takva, ali u ovom trenutku nam je tako rečeno. Ministar je obećao da će on lično da se založi da ukaže da ne treba da postoji bilo kakva odmazda i da nema revanšizma prema kolegama koji su potpisnici - rekao je Vučić.

Advokat Udruženja Nenad Vojinović kaže da će direktor bolnice u Leskovcu od njih dobiti dopis da iskreno kaže zašto je napravo taj spisak i da li je i kome trebalo da ga pošalje.

Ono objašnjenje koje nam je on dao, a koje nam je danas i preneto, ja mislim da niko ovde od prisutnih na konferenciji u to ne veruje. To su stvari koje traže objašnjenje. To je pamflet sa nekim zavodinim pečatom i potpisom. Ne piše na koga je adresirano i koja je svrha. U pitanju je ozbiljan zakonski problem, u smislu obrade ličnih podataka i još nekih problema. Na sve će to, on imati priliku da se izjasni - rekao je Vojinović.

Podsetimo, među više od 3.000 lekara nezadovoljnih radom republičkog Kriznog štaba koji su potpisali proglas "Ujedinjeni protiv kovida" i tražili smenu bilo je 13 lekara iz Leskovca, koji su se sada našli na drugom spisku - onom koji je potpisao direktor Nebojša Dimitrijević.

Lekari sa spiska dobili su podršku i od leskovačke opozicije, DS-a, SSP-a i Narodne stranke.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Putin

    15:20 // 25. 9. 2020.

    U Srbiji se sve radi po nečijem nalogu, pa tako nikada nisu otkriveni nalogodavci! “Padaju” samo sitni izvršioci, kao i u slučaju atentata na Djindjica, Ćuruviju, Stambolića.....

  • joca

    11:27 // 25. 9. 2020.

    Da smo normalna drzava ovaj direktor koji je hapsen zbog lopovluka bi vec robijao i sastavljao spiskove ali u KPD Nis.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: