Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:13, 17. 12. 2017.

| Društvo

Ukazivala na nepravilnosti u sudu, pa zbog pritisaka štrajkuje glađu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
andrijana
Petrovićeva ispred suda u kojem radi; foto: N1 printscreen

Službenica niškog Apelacionog suda Andrijana Petrović, prijavila je nepravilnosti u radu sudija još pre dve godine i kako sama kaže, od tada trpi pritiske. Zbog toga je već tri puta štrajkovala glađu, a sada traži premeštaj na drugo radno mesto.

Petrovićeva za N1 kaže da ne može više da izdrži sve ono što joj se dešava na poslu, ali i ćutanje nadležnih, jer na njene prijave do sada niko nije reagovao.

Ja ne mogu više da izdržim pritiske, pretnje, uvrede, progon. Mene su satanizovali, važim za neprijatelja suda, neprijatelja sudija - objašnjava Petrović.

Ona je o problemima u radu suda progovorila još 2015. gdoine, ali kako kaže, umesto da se problemi reše, počeli su pritisci.

Prijavila sam mnoge nepravilnosti, između ostalog i sudiju koja je sudila u predmetima svojim najbližim srodnicima. Svi ti predmeti su i dalje u arhivi, tako da je to moglo da se ispita. Međutim, oni to namerno nisu hteli da ispitaju jer je istina, već je meni pokrenut disciplinski postupak i oslobođena sam tada - ističe Petrović.

Dodaje i da je predsednik suda obećavao da će sve ispitati, ali da se to nije desilo. Dokumentaciju je poslala i u Prekršajni apelacioni sud u Beogradu, a oni kažu da je postupak pokrenut.

Informacije se proveravaju i u interesu postupka nismo u mogućnosti da damo više informacija - rekli su N1 u Prekršajnom apelacionom sudu.

Protiv Petrovićeve je ponovo pokrenut disciplinski postupak, a iz Prekršajnog suda u Beogradu kažu da to sa uzbunjivanjem “nije u uzročno-posledičnoj” vezi.

Petrovićeva na kraju pita šta mogu građani da očekuju kada ona, kao službenik u sudu, ne nože da ostvari nikakvu pravdu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki

    03:05 // 18. 12. 2017.

    Kaze mi prijatelj, koji je lekar - ne dao Bog da zavrsis u bolnici.
    Ja mu, kao pravnik, odgovorih - ne dao Bog da se nadjes na sudu...

  • Aperekat

    18:26 // 17. 12. 2017.

    Velika podrska ovoj hrabroj i postenoj zeni!
    Da smo ljudi,kao sto nismo,ne bi smo dozvolili da se ova zena sama bori sa hijenama!

  • U.K.

    17:25 // 17. 12. 2017.

    Nema u ovakvoj situaciji kada se prijavi nepravilnost u radu sudija vise rada za nekog u sudu. Problem je kako resiti osobu koja je nepravilnost prijavila na sto bolji nacin. Mozda promenom radnog mesta u neku drugu instituciju, ali koja je u nadleznosti MUP-a.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: