Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:25, 8. 6. 2013.

| Društvo

Ukida se kamata socijalno ugroženima

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
salteri-ON.jpg
Šalteri JKP "Objedinjena naplata", arhivska fotografija

Svi koji su na evidenciji niškog centra za Socijalni rad „Sveti Sava“ moći će sa JKP „Objedinjena naplata“ da zaključe ugovor o otplati svoji dugovanja za komunalije bez kamate.

Kako je pojasnila načelnica Uprave za socijalnu zaštitu Mirjana Popović, zaključeno je da osobe koje se nalaze u natežem materijalnom stanju nisu u mogućnosti da izmire svoja dugovanja za komunalije bez pomoći lokalne samouprave.

Svi korisnici centra za Socijalni rad moći će da otplate svoja dugovanja na rate i bez kamate ukoliko potpišu ugovor sa Javno komunalnim preduzećem „Objedinjena naplata“.

- Neizmirene obaveze koje  se mogu otpisati na rate su obaveze prema rešenju o izvršenju, pravosnažne presude i pristigle neizmirene obaveze. Kamata po bilo kom osnovu se ne zaračunava za sve vreme trajanja ugovorne obaveze i bila bi otpisana sa isplatom zadnje rate – rekla je Popović na sednici Gradskog veća.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić pojasnio je da su ukupna dugovanja Nišlija koji su korisnici socijalnih karata maltene prepolovljena otpisom kamata.

- Otpis kamata je u iznosu od 23 miliona, a plaćanje dugovanja od 26 miliona dinara moći će da se obavlja u ratama – pojasnio je gradonačelnik niša.

Nije precizirano koliko rata će biti omogućeno najugroženijim Nišlijama, ali je naćelnica Popović rekla da će za sve one koji ne poštuju ugovor biti sprovedene zakonske mere.

- Nepoštovanje ugovora podrazumeva prinudnu naplatu kompletnog dugovanja uključujući i zateznu kamatu  - rekla je Popović.

Svi zainteresovani moći će ugovore o otplati dugovanja na rate i otpisu kamate da potpišu u prostorijama JKP „Objedinjena naplata“ u Ulici Nade Tomić u Nišu u periodu od 1. jula do 31. avgusta 2013. godine.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: