Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:59, 6. 5. 2021.

| Društvo

Ukida se respiratorni centar u leskovačkoj kovid Bolnici - teži pacijenti se šalju za Niš i Kruševac

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Na lečenju se trenutno nalazi 109 pacijenata; foto: M. M.

Na respiratorima u kovid delu leskovačke Opšte bolnice trenutno se nalazi 5 pacijenata i oni će biti poslednji koji su tamo primljeni, jer će nadalje, kako objašnjava direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević, takvi pacijenti ubuduće biti hospitalizovani u Nišu i Kruševcu.

Ohrabrujući podatak, kako kaže Dimitrijević, predstavlja to što se u respiratornom centru nalazi toliki broj pacijenata, a kako bi se anesteziolozi koji rade u kovid sistemu oslobodili, takve pacijente ubuduće će slati u druge gradove.

Na respiratoru je trenutno 5 pacijenata, sve ostale teže pacijente ćemo od sada slati u kovid bolnice u Nišu ili Kruševcu. Cilj nam je da oslobodimo anesteziologe iz respiratornog centra kako bi dali šansu i nekovid pacijentima. Imamo veliki broj ljudi koji su na čekanju već više od godinu dana. Oni su bili zapostavljeni, za nekih 7 do 10 dana očekujemo da će se krenuti sa operacijama - sopštio je Dimitrijević.

On je još jednom apelovao i na sve građane da se vakcinišu i na taj način pomognu i ostalim odeljenjima u bolnici da izađu iz kovid sistema.

Nakon što je prošle nedelje iz kovid sistema izašlo odeljenje urologije, u narednih nekoliko dana, kako objašnjava direktor, u normalan rad se vraćaju i odeljenja neurologije i rehabilitacije.

Trenutno se u Opštoj bolnici nalazi 109 pacijenata koji su zaraženi virusom korona, a Dimitrijević očekuje da se u narednim danima taj broj smanji.

Na odeljenjima neurologije i rehabilitacije nema pacijanta. Trenutno se ta odeljenja sređuju, s obzirom na to da se broj pacijenata smanjuje, a očekujemo da se taj trend nastavi i u narednim danima. Nema opuštanja, ali vreme je da se posvetimo i pacijentima koji nemaju kovid - rekao je Dimitrijević.

Podsetimo, pre nedelju dana iz kovid sistema u leskovačkoj bolnici izašlo je odeljenje urologije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: