Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:28, 6. 3. 2024.

| Društvo

Ukidaju se parking karte za stanare u Nišu za drugi auto

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
Parking u Dragiše Cvetkovića 4; foto: FB Dragana Sotirovski
Nema dovoljno parking mesta da bi se izdavale ove parking karte za drugi auto; foto: FB Dragana Sotirovski

Zbog toga što su imali mnogo zahteva, a premalo parking mesta, iz niškog "Parking servisa" su ukinuli mogućnost kupovine povlašćene mesečne parking karte za drugi automobil stanara na parkiralištima u zoniranom sektoru. Novina je i uvođenje mogućnosti rezervacije parking mesta za do 10 sati parkiranja.

Novu odluku niškog Parking servisa o utvrđivanju cena parkiranja i uklanjanja motornih vozila i postavljanja uređaja kojima se sprečava odvoženje vozila, usvojilo je Gradsko veće pre nekoliko dana i ona će početi da važi od sutra. U odnosu na predhodnu odluku, postoje 3 promene.

Prva je da je izbačena mogućnost kupovine parking karte za stanare koji parkiraju na opštim parkiralištima u zoniranom sektoru stanovanja za drugo vozilo u vlasništvu.

Ova vrsta karata je, zbog velikog broja zahteva za parkiranje i nemogućnosti proširenja kapaciteta u datim stanarskim sektorima, izbačena iz Rešenja o određivanju javnih parkirališta na teritoriji grada Niša - piše u obrazloženju.

Definisane su i posebne cene za rezervaciju parking mesta za parkiranje po rešenju nadležne uprave do 10 sati parkiranja.

Utvrđeno je da veliki broj privrednih subjekata ima potrebu da parkira službeno vozilo samo tokom radnog vremena, dok u ostalom delu dana nema potrebe za korišćenjem tog parking mesta. Kako bi se dato parking mesto što bolje iskoristilo, tj. kako bi bilo moguće korišćenje i od strane drugih subjekata koji imaju potrebu za parkiranjem, daje se mogućnost korišenja tih parking mesta i ostalim korisnicima - navodi se u obrazloženju Parking servisa.

Treća novina je i da je omogućeno stanarima koji žive na adresama Vojvode Tankosića 3, 5 i 7 da kupe mesečnu kartu koja važi za parking garažu “Goran Ostojić” kod Doma zdravlja. Za to će morati da izdvoje 1.000 dinara mesečno, a moći će da koriste parking u periodu od 19 sati do 7:30 narednog dana, vikendom od petka u 19 sati do ponedeljka u 7.30 i državnim praznicima 24 sata.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Noćni lutalac

    19:11 // 8. 3. 2024.

    Hoćemo garaže na sprat za stanare oko Doma zdravlja! Ovo je postalo nepodnošljivo. I cena treba da bude simbolična, jer parking servis i gradska uprava treba da rade u korist građana a ne u svoju ličnu korist. U 2024. godini da nemamo takvih garaža, pa to je ravno velikoj bruki i sramoti za ovaj grad. Jedno Skoplje ima nekoliko takvih garaža, a nije da je 10x ceće od Niša, bar ne po površini.

  • saša

    07:17 // 8. 3. 2024.

    Parking servis zauzme mesto i ne dozvoljava ljudima da se parkiraju ispred svojih zgrada i kuća. Treba se pobuniti protiv toga. Valjda stanari imaju prioritet pri parkiranju ispred svojih objekata?

  • Milodbs

    14:28 // 7. 3. 2024.

    Mentalitet ovog naroda se nikad neće promeniti, problem se nikad neće rešiti, parkiraju na trotoaru a dvorišta prazna, ovde je lično dobro daleko iznad kolektivnog dobrog ako opšte i postoji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: