Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:12, 25. 1. 2022.

Ukinut železnički saobraćaj iz Niša ka Prokuplju i Kuršumliji, prvi put od uspostavljanja 1925. godine

pruga Od Nove godine ukinuti vozovi iz Niša do Kuršumlije; Foto: Lj. M.

Česta obustava zbog rekonstrukcija i problemi u infrastrukturi godinama unazad, samo su neki od razloga zašto je od ove godine u voznom redu definitivno ukinut putnički voz od Niša ka Prokuplju, Kuršumliji i Merdaru. Iz Železnice Srbije duže od mesec dana ne odgovaraju na pitanja novinara Južnih vesti, a ranije je rečeno da se saobraćaj na toj relaciji ne odvija zbog radova na pruzi od Niša ka Doljevcu, koji će, kako saznajemo, trajati još 2 godine.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Pera

    20:42 // 25. 1. 2022.

    Toplica koja je bastiob srpstva i najvise dala za Srbiju i u prvom a i u svim ratovima je dozvivela da je odsecena zeleznickim saobracajem a da od Prokuplja do okolnih sela ima 2 autobusa dnevno a vikendom ni jedan a cena mesecne karte je 6000 , pa vi zamislite kako je coveku koji radi , izvadi mesecnu a vikendom i uvece mora biciklom na posao. Zalud su ginuli nasi preci u GVOZDENOM PUKU.

    • Torpedo

      19:54 // 26. 1. 2022.

      Vasi preci su bili rodoljubi i patriote, vi kao potomci niste ih dostojni !

  • Topličanin

    15:25 // 25. 1. 2022.

    Da li je moguće, predsednici opština neznaju da je voz ukinut a mi građani znamo!? Baš misle na nas!?

    • Tajanstveni Alan

      21:10 // 25. 1. 2022.

      E, s obzirom da ste tvrdo jezgro sns, sad ih jos jace podrzite !
      Sto vam vise uzimaju, jos veca podrska ! Vazno da su se pojedinci po opstinama ugqlavili na budzetsku platu, trazite jos vise da primaju !

  • Magarevo

    20:53 // 25. 1. 2022.

    Pa pravi se autoput, ako se voze vozom ko ce autoputem,a i brze pruge su ali bez vozova, a vozovi spori

  • Stanković Siniša

    22:43 // 25. 1. 2022.

    Ako ne može od Niša može od Doljevca da saobraća. I to bi bilo neko rešenje za narod pored pruge. Niš ekspres ukinuo mnoge polaske,a da ne pričamo o ceni karata,narod se muči ,koristi taksi koji nimalo nije jeftin. I onako su pusta sela bez dece.Ako se ovako nastavi sve gore će biti.Nema autobusa ,nema vozova da se u Beogradu redukuju linije na ovakav način i tamo bi bilo sve manje ljudi.

  • Bruno

    15:47 // 25. 1. 2022.

    Pa pitajte vođu sekte, koji je dobio i indijansko ime VOZ KOJI SEDI, da vam kaže, pošto je testirao brzi voz od N.S. do blejograda, 200km/h u mestu.

  • ja

    15:35 // 25. 1. 2022.

    idi begaj. 280 kmh

  • Miksa

    15:41 // 25. 1. 2022.

    Koga briga za to...Imamo brzi voz Bg-Novi Sad za bogate sugradjane. A pruga Niš-Priština, bi trebala da bude obnovljena mnogo pre izgradnje auto puta koji će se ionako graditi najmanje deceniju

  • Des - pot

    15:44 // 25. 1. 2022.

    Mesec dana kako je ukinut železnički saobraćaj,do Merdara,a "odgovorni" predsednici opština uz prugu, tek sad saznaše,i izraziše "veliku zabrinutost"!

  • Kuzman

    16:08 // 25. 1. 2022.

    Napredno nema sta

  • Filozof

    18:41 // 25. 1. 2022.

    Rekonstrukcija pruge Nis-Pristina, nalaze se u Sporazumu o normalizaciji ekonomskih odnosa BG-a i PR koji su u Beloj kuci potpisali pedsednik stranke i Avdulah Hoti.
    Za ovu prugu ministar Mali bez Dr. napomenuo je da je vazan deo sporazuma koji ce doprineti brzem transportu roba i usluga, ali i brzem povezivanju Pristine i Nisa, a na kraju i Beograda...
    Znam da znate, samo da Vas podsetim...

    • Des - pot

      21:10 // 25. 1. 2022.

      A taj sporazum ne važi, jer je ovaj "naš", prilikom potpisivanja istog, sedeo na hoklicu a astalče nisko i rasklimatano, tako da potpis nije validan!

  • Mikša Canić

    15:03 // 26. 1. 2022.

    Normalno je da se ukine pruga Niš - Kuršumlija. Tenkovi bi se do Prokuplja prebacivali konjima a od Prokuplja na magarcima. Ministar odbrane zna šta radi. Dok mi stignemo sve je potpisano. Lično, koristio sam ,, ruski voz ''. Udobnost, jeftino... Ali, Niš Keksspresu to ne odgovara.

    • Zoran Đokić

      04:18 // 27. 1. 2022.

      Samo da dodam...ako nas ovi iz "naše" južne pokrajine napadnu naša najjača odbrana pored Lazara i Mloiša su put i pruga...dalje noće moci,raspašće se tehnika do dum-dum sitija,a tu je i deponija,pogušiće se od smrada,naše tajno oružje...vidi se odakle nadire neprijatelj iz NSada brzom prugom.. e Sinđeliću Stevo što pogibe junače čekajući ruse..a sad te kinezi hrane oteovom,putin brani...

  • Nele

    20:58 // 25. 1. 2022.

    Voz moze da saobraca na relaciji Doljevac - Kursumlija, i to bi znacilo Toplickom kraju.

  • Ivan

    09:34 // 26. 1. 2022.

    Puteva skoro da nemamo,pa kako da obnove prugu?
    Prokuplje Žitni potok,put pred zatvaranje,selo oko Žitnih potoka,gde su kiše odnele put još uvek nisu nasipani?
    21 vek bez puteva u zlatnom dobu i plavom vozu!

  • Stanje sa terena je

    21:29 // 25. 1. 2022.

    Od Kursumlije ka Merdaru skinuto je 3km koloseka jos u avgustu i tako ostavljeno. Otisle su masine i to je to. Izmedju Prokuplja i Kursumlije ta deonica koja je trebalo da bude sanirana, nista nije ni pipnuto. Eto to su informacije iz prve ruke kakvo je stanje.

  • Није ово једина укинута пруга

    22:02 // 25. 1. 2022.

    До Ниша, возом се може доћи само из Београда, и повратно.Од Ниша за Прокупље,Куршумлију и Мердаре путнички саобраћај је одавно укинут.Од Ниша ка Лесковцу и Врању,Скопљу...такође.Од Ниша до Димитровграда и Софије, путнички саобраћај укинут, а тендер за реконструкцију још увек у току,радови тек наредне године!Од Ниша до Зајечара преко делимично обновљене пруге нема путничког саобраћаја!Зашто и докле

  • ђура

    05:44 // 26. 1. 2022.

    Каква неозбиљност !
    Укинули возове а нису обезбедили дилижансу за превоз . " Дилижанса Коњ комерц " нуди услуге превоза путника по повољним ценама .

  • Dragan Petrovic

    06:55 // 26. 1. 2022.

    Gde nestade blajhana ministarka koja je urnisala zeleznicki saobracaj...eto kako vam se preCednik oduzuje za verno glasanje,pa i dalje glasajte za njega,a on ce u brzi modri vlak pa da vam se slatko smeje sa ambasadora u Nisu...mozda planiraju kineske letece vozove...toliko grade da ne mogu da sacuvaju ni vec izgradjeno DNO DNA.

    • Dragan

      10:15 // 26. 1. 2022.

      Па прешла да урнише ЕПС и могу ти рећи иде јој баш добро , још само мало и завршила је посао уз свесрдну помоћ директора. Ми са југа да гасимо светло док га има...

  • Dragan Petrovic

    07:01 // 26. 1. 2022.

    Radovi na sanaciji povereni su grupi ponuđača u kojoj se nalazi lazarevačka firma Bauvezen(bezvezen) koja je uveliko kasnila i sa rekonstrukcijom Trga kralja Milana u Nišu, gde je ista firma gradila i Studentski dom, kao i Trg u Leskovcu, gde radovi još traju,a gradonačelnik Leskovca najavio je da će podneti ostavku ako ista firma dobije posao rekonstrukcije Bolnice.Petre SNS gde si???

  • BabaMadzijarka

    08:17 // 26. 1. 2022.

    Ceo jug je, na zalost, vecinski sns glasacko telo... Sad ga glasajte jos vise da vam vrati ono sto je uzeo pa budite srecni sto imate ponovo ono sto ste imali. Vojvodina i Blejograd dobijaju 3x vise jer ga ne glasaju ko mi. Ljubi baba

  • Nebojsa

    07:15 // 28. 1. 2022.

    A juče Vučić izjavljuje kako stižemo svuda sa prugama. Ko sad laže?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: