Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:22, 2. 2. 2021.

| Društvo

Ukinuta vanredna situacija na teritoriji Svrljiga, sela ponovo imaju struju

Autor:A. KostićIzvor:Južne vesti
bandera led Svrljig
Svrljiška sela dobila struju; Ilustracija; foto: A. Kostić

Svrljiška sela Bučum, Okolište, Lukovo, Vlahovo, Manojlica i Burdimo, koja su zbog leda ostala bez struje, sada imaju električnu energiju, pa je posle 16 dana ukinuta vanredna situacija u ovom delu teritorije opštine Svrljig.

Na sednici Štaba za vanredne situacije predsednik Opštine Miroslav Marković izneo je podatke o uništenim poljoprivrednim usevima, broju sela koja su bila bez električne energije i, kako je saopšteno, na šta više treba obratiti pažnje tokom sanacije posledica od ledoloma u ovoj godini.

Ipak, na sajtu Opštine ne navode se detalji o šteti, kao ni o mogućim uzrocima - kako je, pored leda, došlo do toga da pojedina sela ostanu bez struje i po više od 10 dana, iako je i narodni poslanik iz Svrljiga Milija Miletić ranije rekao da problem nije u snegu i ledu, već u lošoj mreži.

Električni stubovi na seoskom području su drveni, truli i dotrajali i struja nestaje čim padne malo jača kiša ili zagrmi. Meštani imaju problem sa snabdevanjem električnom energijom i kada je vreme lepo, jer je napon struje vrlo slab i osigurači pregorevaju kada se uključi neki veći potrošač - rekao je ranije Miletić.

Za razliku od Miletića, prvi čovek svrljiške opštine Miroslav Marković kazao je na Štabu, kako se navodi u šturom saopštenju na sajtu, da ovoga puta vreme nije bilo naklonjeno Svrljižanima, baš i kao 2014. godine kada se dogodila slična situacija, ali je za razliku od tada, smatra on, situacija ove godine bila znatno gora.

Podsetimo, zbog istog problema početkom decembra 2014. godine bez struje je ostalo 20-ak svrljiških sela, a najduže su tada bez struje bili meštani upravo onih sela u kojima se i ove godine desio isti problem.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • marko

    15:27 // 2. 2. 2021.

    Da li će se zbog ovoga obeštetiti meštani koju su bili bez struje ovoliko vremena?

  • Malverzacije u Svrljigu

    13:30 // 2. 2. 2021.

    Kad ćete da istražite zašto je Kriminalistička policija posetila opštinsku upravu u Svrljigu i koje su nepravilnosti i malverzacije pronašli?

    • Snežana

      14:07 // 3. 2. 2021.

      Valjda prvo sama policija treba da završi istragu, ako nešto nađe, lako će se objavi. Gde ste videli da neko nešto istražuje i saopštava pre nego se završi istraga? I ko garantuje da će nešto da nađu? To ume da potraje...

  • Килава Бука

    11:03 // 2. 2. 2021.

    Нису проблем дрвене бандере - већ НЕОДРЖАВАЊЕ мреже.Те труле бандере је лепо требало заменити јетос/јесенас здравим - и не би било проблема.Такође је неопходно и одржавати трасу водова - већина кидања настаје од падања околног дрвећа.Срамота да нам проблеме прави снег од 20-так сантиметара и темпетатура -5 степена.Неорганизованост,нестручност,јавашлук - ОДГОВОРНИХ,од народа изабраних.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: