Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:04, 10. 3. 2022.

| Društvo

Ukinute kovid propusnice, odluka na snazi od subote

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
kovid propusnica
Nema više kovid propusnica; foto: A. K.

Kovid propusnice u ugostiteljskim objektima, koje su u Srbiji uvedene krajem oktobra prošle godine, zvanično se ukidaju od subote, 12. marta, odlučeno je na današnjoj sednici Kriznog štaba.

Prema rečima ministarke Darije Kisić Tepavčević, prilikom odlučivanja članovi Štaba uzeli su u obzir to da je, kada su propusnice uvedene, u Srbiji bio dominantan delta soj virusa, a sada je omikron, dok se delta soj i ne regustruje.

Darija Kisić Ostaje preporuka za nošenje maski u zatvorenom prostoru; foto: Vanja KeserTakođe, od subote se ukida i limitiranje ljudi u zatvorenom prostoru, ali ostaje preporuka za nošenje maski.

Izolacija obolelih je osnovna protivepidemijska mera i uključuje izolaciju od 7 dana. Kada su u pitanju putnici u međunarodnom saobraćaju sve mere ostaju na snazi - potreban je dokaz o vakcinaciji ili preležanom kovidu - rekla je Kisić Tepavčević.

Krizni štab je usvojio i preporuku o uvođenju četvrte doze vakcine pet meseci nakon treće doze, a preporučuje se i treća doza vakcine za decu od 12 do 18 godina.

Podsetimo, kovid propusnice uvedene su 23. oktobra prošle godine i najpre su važile od 22 sata, a kasnije je odlučeno da važe nakon 20 sati, za sve ugostiteljske objekte i kockarnice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    16:38 // 11. 3. 2022.

    Drago mi je da su skinuli ovaj cirkus.. jer ako cemo.iskreno prvo ko nije postovao mere su sns i kompanija i nema sta da se prrica vise .. kako im odgovara tako rade tako sa ne svadjajte se za nista.. ne delite se.. ja sam nevakcinisan i ponosan sam na to .svako ima pravo da odlucuje za sebe sta ce i kako ce .

  • PaRekoSam

    07:21 // 11. 3. 2022.

    Umetnica mora biti zdrava

  • Sasa

    06:47 // 11. 3. 2022.

    Samo još da objasnite efekat tih mera koji ste postigli, jer te mere se uglavnom nisu poštovale ,posebno od strane mlađe populacije. Kaznene mere su bile teatralne

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: