Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:38, 27. 8. 2015.

| Društvo

Uklanjaju se vozila sa parkinga oko zgrada u Nišu

Autor:A. S, S. J.Izvor:Južne vesti
uklanjanje
Uklanjanje sa parkinga koji je korišćen decenijama; foto: I. P.

Zbog poslednjih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja, mnogi vozači koji svoje automobile ostavljaju na neobeleženim parkinzima ispred zgrada u opasnosti su da svoja vozila ne zateknu tamo gde su ih ostavili i da moraju da ih potraže na depou "Parking servisa".

Jedan od poslednjih pokušaja “pauk” službe da odnese auto sa parkinga ispred zgrade na Bulevaru Nemanjića pre nekoliko dana sprečio je sam vlasnik, a podršku su mu pružile komšije. Nakon rasprave i dolaska interventne jedinice policije, “pauk” je spustio automobil.

Posle drame od 3 sata auto je spušten sa visine od pola metra na kojoj je stajao čitava 3 sata. Ne znamo šta se dešava, jer tu se parkiramo 20 godina i nikada nijedan auto nije odnešen - pričaju stanari.

U “Parking servisu” kažu da se automobili “dižu” po nalogu saobraćajnog policajca koji je u komunikaciji sa vozačem “pauka” koji mu i šalje slike i podatke o nepropisno parkiranom vozilu i lokaciji.

Kako kažu u ovom preduzeću, samo u 5 dana na Bulevaru Nemanjića ispred zgrada 9, 11 i bb, ispred kojih su stanari i sprečili odnošenje, uklonjeno je ukupno 17 automobila.

U ovom slučaju osnov za uklanjanje je Član 66. tačka 13. Zakona o bezbednosti saobraćaja - poručuju u “Parking servisu”.

pauk "Pauk" vreba parkinge oko zgrada; foto: JV arhivaTo konkretno znači da su vozila uklonjena jer parking nije bio obeležen i nije imao znak “P”.

Pomenuti zakon je poslednje izmene pretrpeo 2014. godine i tada je predviđeno da je parkiranje zabranjeno na trotoaru, osim ako to nije drugačije regulisano saobraćajnom signalizacijom. Na taj način su svi parkinzi oko zgrada koji nisu obeleženi znakom, potencijalna meta "pauka".

Šef niškog Odseka za saobraćaj Ivan Trajković nije odgovarao na pozive novinara “Južnih vesti”, a kako je NTV-u rečeno u Upravi za komunalne delatnosti, da bi se vozila ispred zgrada sačuvala od “pauka”, neophodno je da se skupštine stanara obrate Upravi sa zahtevima za postavljanje znaka “P”.

Tek nakon toga, stanari će biti sigurni da će svoje vozilo uvek zateći na parkingu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar

    17:21 // 9. 10. 2015.

    Pa šta sad? Godinama se (s pravom, jer je zemljište oko zgrada deo tih objekata, ako i to nisu izmenili???) parkiralo, jer tu ljudi (isto godinama) žive.. I sada, zbog Zakona (po običaju "nebuloznih") kućni saveti treba da rade posao odseka za saobraćaj Gradske uprave? Mangupluk!!!

  • Vladan Jankovic

    02:19 // 29. 8. 2015.

    Bezobrazluk,bahatost i maltretiranje gradjana!!!!!!!Ovo je nista drugo nego otimanje para od gradjana ili tacnije receno reketiranje!!1

  • veli Djoka

    00:22 // 29. 8. 2015.

    Svaka vlast misli da je pametna ali ovi su prevazisli sve predhodne. Povecali porez na nekretnine za 200%, obelezavaju trotoare bojom i misle da su napravili parking, a kad direktor vodovoda ima dug za vodu od 200.000,oo din to je u redu. Sto rece jedna starija zena komunisti su odmah streljali a ovi to cine polako, natanane sa uzivanjem!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: