Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:04, 20. 11. 2019.

| Društvo

"Uklonimo barijere" za poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Uklonimo barijere
Sajt osnovan kako bi pomogao u rešavanju problema osoba sa invaliditetom i kako bi javnosti skrenuo pažnju na njih; foto: print screen

Novoosnovani sajt "Uklonimo barijere" bavi se osobama sa invaliditetom kroz informisanje javnosti o problemima sa kojima se susreću, analitičkim obradama tema, intervjuima, blogom, multimedijalnim sadržajima, kao i servisom za prijavljivanje problema, a predstavljen je u Gradskoj kući na Savetu za rad i pomoć osobama sa invaliditetom.

Na servis “Prijavi problem” uredništvo sajta je posebno ponosno.

Putem ovog servisa osobe sa invaliditetom će moći da ukažu na sve probleme sa kojima se susreću i koji negativno utiču na njihov kvalitet života. Nakon prijema, naš novinarski tim će svaku od prijava detaljno analizirati, kontaktirati nadležne institucije i tražiti odgovore, koje će potom predstaviti javnosti - stoji na sajtu.

Pored nje, novinari će analitički obrađivati teme koje su značajne za osobe sa invaliditetom, te intervjuisati relevantne sagovornike. U blogu će svako ko želi moći da iznese svoj stav, kritiku ili pohvalu.

Celokupan portal je utemeljen na interakciji uređivačkog tima sa građanima. Iskustva su pokazala da o problemima jedne grupe ljudi, pogotovo kada se radi o marginalizovanim grupama, najbolje izveštavaju predstavnici same grupe. Zbog toga Vas molimo da zajedno sa nama učestvujete u uređivanju portala, da nam predlažete teme, ali i da sami pišete, jer jedino zajedno možemo da uklonimo barijere - poručuju na sajtu.

Najavljuju i video kampanju u kojoj će mnoge javne ličnosti govoriti o važnosti negovanja različitosti.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: