Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:34, 3. 11. 2016.

| Društvo

Uklonjen otpad sa pijace, tezge i dalje prazne

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Pijaca
Uklonjen otpad sa pijace; Foto: Vesna Ivković

Posle pisanja Južnih vesti o deponiji na novoj pijaci na Delijskom visu, kabasti otpad koji je tamo stajao nedeljama ukolnjen je. Direktor “Tržnice” Radovan Milojević je kazao da ta pijaca ipak neće zaživeti do kraja godine.

Ukupno 2 miliona dinara utrošeno je na uređenje prstora na Delijskom visu kako bi se napravila mini-pijaca. Iako je u dva navrata, prema rečima direktora “Tržnice”, na njoj bilo prodavaca, oni su otišli, jer niko nije pazario na tim tezgama.

Zasada, uglavnom prazna pijaca, sudeći po stvarima koje su se do juče tamo nalazile, služi stanarima okolnih kuća i zgrada za odlaganje otpada. Više od dve nedelje je, prema rečima stanovnika ovog dela grada, na pijaci stajao stari krevet sa jastucima, ćebadima, jorganima i drugim sitnicama.

Radnici “Tržnice” su otpad uklonili, ali je pijaca i dalje bez prodavaca.

Teško da će ta pijaca ove godine da zaživi. Videćemo neke dopunske sadržaje da ubacimo, jer da bi jedna pijaca zaživela mora da ima hleb, mleko, sir, prozvode od mesa, osim povrća i voća. Treba da se postave vitrine ili prekoputa neki lokal da se otvori, sadržajno da bude. Prekoputa pijace na Panteleju je megamarket i pijaca radi – kaže direktor Milojević.

Na pitanje zašto je za izgradnju pijace odabrana lokacija koja u okolini nema ostale sadržaje – mesare, mlekare ili markete, Milojević je odgovorio:

Lokacija je izabrana jer smo od Vojske dobili tu površinu na korišćenje, nismo imali lokaciju. Predsednik Opštine Palilula je dobio od Vojske, tu će da budu i drugi sadržaji i mobilijari - rekao je Milojević. Pijaca Na otvaranju sredinom marta pijaca bila puna ljudi; Foto: FB stranica Opština Plailula

On dodaje da pijaca zadovoljava kriterijum broja stanovnika na toj teritoriji, ali da građani nemaju naviku da pazare na tom mestu, jer već godinama idu na Pijacu Ćele-kula ili na Kvantaš, na Bulevaru cara Konstantina.

Podsetimo da je pijaca svečano otvorena pred izbore, tako što je tadašnji predsednik opštine Palilula Boban Džunić sa direktorom "Tržnice" presekao vrpcu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    15:53 // 4. 11. 2016.

    Neka se sklone stubici i ove nazovi sklepane tezge i parking servis da iscrta linije i pocne da naplacuje parking cisto da ne zvrji prazno da se isplati jos jedna uspesna investicija nove vlasti u gradu ...

  • dax max

    14:21 // 4. 11. 2016.

    ko ce da odgovara za 2 miliona nasih para..kao po obicaju niko..

  • Dzeki chen

    23:42 // 3. 11. 2016.

    Pa nek ide doticni direktor da stoji na tezgu na plus 40 leti i minus 20 zimi, nek razradi malo pijac. Lako je s tudju alatku po bocke, nikad se nije zamucio a zna da juri napacen narod da im uzima novac za korišćenje tezge unapred, sto nigde nema na svetu, em preskupo em prvo valjda potrosis pa platis????

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: