Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:52, 8. 11. 2012.

Uklonjen transparent sa Tvrđave

srbska akcija Transparent sa Tvrđave; foto: srb-akcija.org

Transparent koji je tokom noći postavila "Srbska akcija", sa ćiriličnim natpisom "Zahtevamo pravdu za komunističke zločine", uklonjeni je jutros. U policiji bez komentara.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Milan petrovic

    18:51 // 8. 11. 2012.

    какво тендециозно назови-новинарство. Јелена Цветковић, чији си ти дипломац, Чедин или универзитетски?! Ђирилица испада спорна у твојој вести.. срамота најблаже речено.

    за време комуњара се директно ћутало о њиховим злочинима према Србима, а данас се то наставља перфидније преко углађених синова комунизма скривених иза разних фасафа.."европеизма", толеранције, људских права и шта ти ја знам које којештарије!

  • Lik iz centra

    20:59 // 8. 11. 2012.

    pozdrav juznim vestima i,evo ovde da napisem nesto sto mozda donekle nema veze s ovom vescu.ta omladina koja je ovo stavila,to je srpska omladina,antikomunista,koji su na ovaj nacin hteli da prikazu nekadasnju siutaciju iz nekadasnjeg vremena.no,da se vratim o onome sta sam hteo da kazem,pre neki dan sam prosao kraj crkve sv.luke,i vido da je stoka opet svrljala po njoj,ispisano je velikim slovima USA,sta su hteli time da postignu ne znam,ali ovo je drugi put da se svrlja nasa,pravoslavna svetinja(o prvom putu ste takodje pisali,samo sa malim zakasnjenjem).bilo bi lepo da policija malo poradi i na tom slucaju,posto je prethodno na njoj bio iscrtan polni organ,sto direktno govori o verskoj mrznji,tako da za ovo treba neko da odgovara!

    • Aca

      10:18 // 9. 11. 2012.

      Pa i ja sam antikomunista pa ne ružim naš grad. Takođe sam i antifašista, antifundametalista, antiekstremista itd.
      Ove antikomuniste bi mogle da se organizuju pa da recimo sklanjaju grafite o kojima govorite ili da stražare noću. Ovo što su uradili nikome ne pomaže i ne koristi. Još su postavili na objektu koji su Turci izgradili! A u časopisu na njihovom sajtu stavili sliku nekog posleratnog američkog nabildovanog manekena sa natpisom "RADNIK" ispod slike. Ja ih stvarno ne razumem šta pokušavaju da kažu. Tetoviraju se, oblače se u crno i kriju iza kapuljača, patriotizma i hrišćanstva, meni to liči na neki američki kult.

    • Lik iz centra

      14:18 // 9. 11. 2012.

      aca-sasvim si u pravu sto se toga tice,da ako su antikomuniste,ne mora da ruze ovaj grad,ali sve je to neki nacin bunta koji oce da iskazu.stil oblacenja,realno,skoro nikad mi srbi nismo izmislili.gledaj jos od davnina,srbi su se okretali,sto se tice mode,parizu,moskvi,ostalim evropskim prestonicama.a to sto negde mozda propagiraju i fasizam,to zaista nije dobro,jer je fasizam,kao i komunizam dosta loseg doneo srbima.

    • Lik iz centra

      14:22 // 9. 11. 2012.

      uostalom,ovde sam dosao da ostavim komentar o tome sto su ponovo crtali na crkvi neke grafite,i to verovatno antikomunisti,anarhisti,sta li su vec posto sam malo dalje vido onaj znak zaokruzeno A,koji je ispisan isto zelenim sprejom!

  • Nekoliko pitanja...

    16:12 // 8. 11. 2012.

    Da li bi mogli da nam objasnite znacaj cinjenice da je transparent bio napisan cirilicom? Da li bi, recimo, napisali da je poruka bila napisana latinicom da se to desilo? Na osnovu svega, nije mi jasna sustina Vaseg teksta: implicitni zakljucak je da je kriminalna radnja napisati nesto cirilicom, a ne recimo postavljati poruke kako se to kome svidja. I za sam kraj: da li je uloga novinarstva da se iznesu cinjenice na osnovu kojih citalastvo samo moze da donese zakljucke, ili je uloga novinarstva da nam unapred sugerise sta da mislimo i kakav stav da zauzmemo?

  • Aca

    16:42 // 8. 11. 2012.

    Ne znam ko predstavlja tu družinu, ali te osobe prilično lutaju u potrazi za sopstvenim identitetom, pokušavaju da pokažu kako neguju srpstvo i ćirilicu a koriste frazu "DEATH TO THE WORLD - The Last True Rebellion" i pozivaju se na izvore iz američkih časopisa.
    Još jedna sekta koja pokušava da se izreklamira.

    • bzzz

      19:21 // 8. 11. 2012.

      Hmmm i mene je to zacudilo, ali radi se o pravoslavcima iz amerike i vode se kao clanovi ruske pravoslavne crkve...
      http://deathtotheworld.com/
      A vidim da je nas Big Sale dao intervju za taj njihov casopis...
      A novinarka stvarno mora da je Cedin diplomac...

  • Немања Поповић

    15:51 // 8. 11. 2012.

    Pre tih "zločinaca" su na vlasti bili slični ovima danas, koji se raspravljaju jedni sa drugima i kradu novac i gule kožu napaćenog naroda! Da su bili dobri, ne bi ih menjali! Činjenica je da su stradali i neki koji nisu bili krivi, ali kada se jabuka čisti od truleži, odstrani se i zdrav deo jabuke!

  • Djoka Paracinac

    14:47 // 8. 11. 2012.

    Rece ja davno da ce ovi oslobodioci iz 45-te zajedno sa novodoslim iz 95-te preskakati Drinu kao i predci im al ovog puta nece biti popreko vec uzduz !!! Kazuj strina dje je Drina....!

    • Aca

      16:30 // 8. 11. 2012.

      "Djoka Paracinac 14:47, 08.11.2012.
      Rece ja davno da ce ovi oslobodioci iz 45-te zajedno sa novodoslim iz 95-te preskakati Drinu kao i predci im al ovog puta nece biti popreko vec uzduz !!! Kazuj strina dje je Drina....!"

      Je l' ti to pretiš i pozivaš na krvoproliće?
      To je krivično delo.

    • djoka paracinac

      19:26 // 29. 11. 2012.

      Ha, ha, ha ..... a lici na pretnju al na zalost nije vec zbilja koja ce se desiti ranije il kasnije.
      Pre neg sto mene pocnes da sudis za krvoprolice pogledaj se u ogledalo i osudi sve one koji su klali i palili, proganjali, silovali.... tamo odakle si ti dosao....
      Unistili ste vase ognjiste pa sad dodjoste da unistavae i nase e jos malo pa nece da moze.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: