Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:30, 18. 4. 2013.

| Društvo

Uklonjene kamere “za prekršaje”

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
Untitled.jpg

Kamere koje su u Nišu beležile saobraćajne prekršaje prethodnih meseci uklonjene su, ali niko od nadležnih ne zna da li će snimljenim nesavesnim vozačima stići kazna.

Prema rečima većnika za saobraćaj Mihajla Zdravkovića, kamere su uklonjene jer je istekao probni period od 3 meseca, ali nije mogao da kaže da li će vozači koji su načinili prekšaj dobiti kazne.

- To morate da vidite sa Policijom jer oni to dalje procesuiraju. Mi hoćemo da im poverimo sistem, ali oni su ti koji upravljaju njim - kaže Zdravković.

Ni u Policiji nisu znali da kažu da li građani koji su u prethodanom periodu prošli kroz crveno na nekoj od dve raskrsnice na kojima su bile kamere treba da očekuju kazne.

- To je projekat koji radi Skupština Grada i on je još u toku. Kompletno sva pitanja u vezi kamera u gradu morate da postavite Skupštini - rekla je PR Policijske uprave Lidija Pavlović.

Podsetimo, kamere su bile postavljene kod Ureda i na raskrsnici Vojvode Mišića i Cara Dušana na tri meseca, a kako je taj period istekao one su uklonjene. Gradonačelnik Niša Zoran Perišić je sredinom januara rekao da je kamera kod Ureda za mecec dana registrovala 800 prekršaja, u proseku 15 dnevno.

Prema rečima Zdravkovića u toku je izrada projekta za povećanje bezbednosti na saobraćajnicama.

- Reč je o kamerama koje će snimati prekršaje na oko 3 raskrsnice, ali i onim koje će samo nadgledati saobraćaj - kaže Zdravković.

On je pomenuo da će prilikom izrade projekta pokušati da iskoriste optičke kablove i kamere koje su postavljeni ranije.

Zdravković je rekao da će se tačne lokacije na kojima će biti postavljen “nadzor” znati do kraja iduće nedelje, a da će prva kamera biti postavljena za oko 3 meseca. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lud

    20:20 // 18. 4. 2013.

    nesto pametno da urade :)

  • Alex

    19:15 // 18. 4. 2013.

    Ne samo da ih ne treba ukloniti, vec ih treba jos vise postavljati po gradu i u medjugradskim zonama, jer ovom ludilu u saobracaju mora jednom da se stane na rep!

  • hmm

    17:03 // 18. 4. 2013.

    Kamere?Pa jel vam treba kamera da kaznite nesavesne vozace parkirane:1)Preko puta Imidza i ispred cevabdzinica,redovno parkirani na pesackom 2)beli pezo direktno na pesackom preko puta skole Vuk Karadic,na semaforu prometnog 12 februara 3)trotoar ispred suda I NA PESACKOM. 4) Vozdova,ispred parking servisa,klijenti i zaposleni 5) Raskrsnica 7 juli-B.Nemanjica,na pesackom,redovno bela tojota jaris....i tako u nedogled.Policija cuti.

    • miki

      08:46 // 19. 4. 2013.

      Pa kad bi se tako pisale kazne, neko bi se zamerio nekom, ovako kamere beleze, i kazu sistem sam izbaci koga treba da kaznimo i nema brisanja :)
      Lakse je da se policija "opravda" jer izgleda i to je postalo nesto na sta moraju da razmisljaju

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: