Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:29, 12. 3. 2013.

| Društvo

Uklonjeni semafori u Ulici Dragiše Cvetkovića

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
raskrsnica-crveni-pevac.jpg
Raskrsnica u Ulici Dragiše Cvetkovića, foto: R.Barac

Semafori koji su u poslednje vreme uglavnom signalizirali “trepćuće žuto” uklonjeni su, a saobraćajnim znakom zabranjeno je skretanje ka Crvenom pevcu.

Već duži niz godina saobraćaj na raskrsnici Ulica Dragiše Cvetkovića, Vojvode Mišića i Zelengorske regulisali su semafori. Ipak, odlukom Uprave za saobraćaj semafori su uklonjeni.

- Na osnovu analiza karakteristika kretanja saobraćaja, donešena je odluka da je potrebno regulisati kretanje saobraćajnih tokova samo vertikalnom i horizontalnom saobraćajnom signalizacijom u cilju smanjenja broja konfliktnih situacija - kaže Veljko Radičević, šef Odseka za saobraćaj.

On pojašnjava da je novom signalizacijom zabranjeno skretanje u levo iz Ulice Dragiše Cvetkovića, jer su analize pokazale da je zbog blizine semaforisane raskrsnice Crveni pevac često dolazilo do saobraćajnih zagušenja.

- Tako da sa novim režimom vozači imaju mogućnost da se kreću ka kružnoj raskrsnici ulice Vojvode Mišića i Bulevara Nemanjića, uz mogućnost realizacije bezbednih  kretanja - zaključio je Radičević.

Radičević kaže da je zahtev za izmenu signalizacije u ovom delu grada Direkciji za izgradnju upućen još krajem januara. Nakon izmena, na ovoj raskrsnici je moguće skretanje desno iz Ulice Dragiše Cvetkovića ka Bulevaru Nemanjića ili pravo u Zelengorsku ulicu. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • pero

    21:30 // 14. 3. 2013.

    Nisam siguran da iko normalan moze da kaze zbog cega je napravio onakav haos u ulici Vojvode Misica izmedju dva semafora (u Dusanovoj i u glavnoj ulici), jer je tu uvek guzva i cela ulica je puna kola izmedju ta dva semafora. A da ne pominjem i parking ili ulice iz kojih ne moze da se izadje po pola sata kolima.

    • igor

      10:01 // 15. 3. 2013.

      U nisu je prosek brzine kretanja u mom vozilu 17 km/h, kola nam trose 12 l, sve zbog pametnih sabracajnih strucnjaka

  • Zoran Radojlovic

    12:20 // 13. 3. 2013.

    Niko se ne javlja iz uprave za saobraćaj,nema šta da kažu svim ovim kritikama jer nisu ni stručni za planiranje saobraćaja u gradu.Neka pogledaju mapu grada-plan grada na googlu i najkraća povezivanja svih delova grada pa će imvaljda nešto pametno doći u glavu.Inače ovako deo Niša od Rendgenove do V.Mišića nema izlaz za zapad i jug-mora se preko Male krsne i Lapova.

  • ivan dacic

    11:23 // 13. 3. 2013.

    BOLIDI...Zabranjeno levo a moze pravo!!!BOLIDI...

    • Ivana Vidojkovic

      09:29 // 19. 3. 2013.

      Izgleda da neko ipak iz uprave za saobraćaj čita ove postove. Sada je znak obavezan smer DESNO. Molim redakciju JUŽNIH VESTI izađe i napravi novu priču. Verujem da su doprinele da se znak opet promeni.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: