Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:26, 24. 6. 2018.

"Ulaskom u EU građani će sačuvati identitet, a imaće ravnopravniji tretman"

Marija Marinković EU info kutak "Osnovna vrednost na kojoj je EU utemeljena je mir"; Foto: JV/B. R.

Kada Srbija bude postala deo Evropske unije, što bi moglo da se desi 2025. godine, kada se očekuje prijem novih članica, Srbi neće izgubiti svoj nacionalni identitet niti nasleđe. Marija Marinković iz niškog EU info kutka kaže da će građani dobiti ravnopravniji tretman.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • prof dr CVETKO Prvi

    10:28 // 24. 6. 2018.

    Koji "identitet" ćemo sačuvati ?
    "Odbornički " , koji preovladava u našem narodu ???
    Od 1918.godine Srbi su izgubili identitet pogibijom i nestankom junačke srpske reproduktivne mladeži a mi smo "restl" restlova !

  • Jolle

    10:42 // 24. 6. 2018.

    Ocigledno da zena zivi na nekoj drugoj planeti i nema pojma sta se u EU a i sire desava. Ne znam drzavu koja nije izgubila svoj suverenitet ,drzavnost i sve moguce pravne i one druge pogodnosti koje su bili odlike te drzave. Unistene su cele kulturne bastine, istorija, pripadnost a na delu je i unistavanje najsvetijeg dela covecanstva "PORODICA". EU nije vise ono sto je bila vec ubogi monstrum.

  • ja

    10:43 // 24. 6. 2018.

    Lepo pričaš sestro jer si i lepo plaćena za to ali treba otići u Bugarsku ili Rumuniju pa pitati narod da li je tako ili ova gospođa priča šarene laže !

  • da li

    10:49 // 24. 6. 2018.

    prosečnom srpskom lekaru odgovara ulazak u EU? Da li bi tada mogao da ima ovako katostrafalan učinak? Imaš zakazano, a čuješ, lekari na kolegijumu, nakon toga, lekar na operaciji, pa zatim, lekar na otišao na fakultet, a nikako da prođe pored tebe, lekari se teleportuju iz fotelje u fotelju, ali ih sasvim sigurno nađeš u fotelji u privatnoj ordinaciji. Čemu onda izdvajanje za zdravstveno?!

    • Goca

      17:39 // 24. 6. 2018.

      Blazen je onaj ko je u neznanju. Ne daj boze da zivis negde na zapadu i da ti zatreba ta ista medicinska usluga. Tek tada bi se zaprepastio i rekao, ma ipak mi je bilo bolje kod kuce. Iz iskustva ti kazem.

  • gorce

    11:37 // 24. 6. 2018.

    Gospođo, izgleda da mi ne živimo u istoj državi,gradu. O čemu vi pričate, pogledajte samo Rumuniju i Bugarsku koje su prečicom ušle u EU da se ne bi priklonile Rusiji. Gde sada idu njihovi građani u bogate zemlje EU Nemačka,Franuska,itd. da rade za veću paru. Šta imaju oni svoje, NIŠTA.

  • penzioner

    12:43 // 24. 6. 2018.

    Mi imamo samo poslanicki imunitet i integritet.Pitajte Meha,ako ne verujete.

  • Zarobljena država

    13:42 // 24. 6. 2018.

    Ulazak u EU, sa ovako pokornom i koristoljubivom vlašću, znači pre svega gubitak para i resursa. Vinci uzeo jedan aerodrom, koči razvoj drugog. Coca cola uzela Vlasinsko jezero. Domaći "momci" grade hidro-elektrane na Staroj planini, uništavaju cele reke, da bi naplatili "obnovljivi izvor energije" po nalogu EU (čitaj otimaju reke da uzmu velike pare). Kolonizacija i od EU i od Rusa na Balkanu.

  • Dragan

    13:49 // 24. 6. 2018.

    Kako da preživim do 2025. godine, to mene zanima!. To može samo paraziti i nepismeni poslanici i gradski većnici sa svojim kalemarskim fakultetima.

  • Niski

    14:07 // 24. 6. 2018.

    Od 1989. do danas zamajavanje istom pricom, u ovo sto pricas prvo ti trebas verovati. Pola stanovnistva istocne Evrope se preselilo na zapad zbog jednakih tretmana i uslova za zivot. Ovo je vest da puknes od smeha.

  • asdsadas

    16:25 // 24. 6. 2018.

    Pre 10 godina bio sam protivnik pristupanja EU, jer nam je sa njene strane samo nametano nešto što je rušilo temelje našeg identiteta i istorijskog kontinuiteta.
    Sada sam diskretni ali apsolutni pristalica ove ideje, zgrožen prepoznavanjem samodestruktivnih kapaciteta naše države, društva i mentaliteta. Sunjam da EU može to promeniti, ali će deca lakše otići ako se razočaraju kao ja. Meni se neda.

    • Goca

      17:43 // 24. 6. 2018.

      Posle ovakvog komentara, ja ti zelim da zivis u nekoj drugoj zemlji i da iskusis zivot tamo, a posle da se kajes celog zivota. Zasto sam ovoliko gruba? Tvoj greh je sto druge obmanjujes. To ti kaze neko sa iskustvom zivljenja na zapadu.

  • Goca

    17:44 // 24. 6. 2018.

    Moj narode, ne nasedajte na ovakve lazi, izmisljotine i propagande. Svuda je tesko, ne samo u Srbiji. Ali, ne dozvolimo da nam bude jos teze ili da nas uopste nema.

  • Dragan R

    19:12 // 24. 6. 2018.

    Na hiljade takvih ima u Srbiji koji lepo žive od reklamiranja EU. Voleo bih samo da znam da li zaista veruju u gluposti koje govore. Ne trebaju nam ni EU ni neke velike pare da bi uveli red i poredak, a 2025 godina kao termin za naš ulazak u EU je notorna laž. Jedan lek nekome pomaže, na nekoga ne deluje, a neke i ubija a isto je i sa zakonima. Ne mogu se tuđi zakoni prosto prepisivati.

  • Dragan Marković

    23:02 // 24. 6. 2018.

    Госпојице Марија, од почетне заједнице држава Европе, ЕУ се претвирила у творевину забрана: забрањено пушење како на јавним местима тако и у локалима, забрањено звиждукати лепим девојкама на улици, забрањено пећи ракију, забрањено окретати ражањ у свом дворишту, забрањено распалити роштиљ..........докле више, још ће, ако већ и то није, забранити да "пустиш" голуба на улици....

  • Andrej Mafija

    23:13 // 24. 6. 2018.

    Mene interesuje da li ljudi koji iznose ovakve glupost i lazii zaista veruju u ove obmane ili su placeni da tako govore. Niti ce Srbija uci u narednih 10 godina u uniju niti ce to doneti bilokakav boljitak kao sto ni ulazak u uniju nece doneti nista znacajno lose.

  • Меда

    23:39 // 24. 6. 2018.

    Људи верују у свашта. Много више 'верују' за паре.
    Маријином логиком Норвешка и Швајцарска мора да су огрезле у корупцији...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: