Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:12, 17. 8. 2021.

| Društvo

Ulaz na Filmske susrete samo za vakcinisane ili uz negativni test, odlučio Štab u Nišu

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Niš Trg centar
Nove - stare mere na snazi za Nišlije; Foto: J. A.

Obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, dežurstvo komunalnih redara na mestima gde se okuplja veći broj ljudi, ulaz na “Filmske susrete” uz negativan test na kovid ili sa uverenjem o vakcinaciji, neke su od važećih mera čija je striktna primena neophodna u Nišu, navodi se u saopštenju gradskog Štaba za vanredne situacije.

Kada je reč o Filmskim susretima koji će od 21. avgusta biti održani na Letnjoj pozornici, iz Štaba zahtevaju od organizatora da ulazak bude dozvoljen samo kompletno vakcinisanim posetiocima ili sa negativnim testom.

Organizator festivala će obezbediti mogućnost testiranja (brzi test) nevakcinisanim građanima na punktu ispred mesta održavanja “Filmskih susreta” - navodi se u saopštenju.

Iz Štaba apeluju i na hotelijere u Nišu da zahtevaju od gostiju da budu vakcinisani ili imaju negativan test na kovid jer je takva praksa, dodaju, dala pozitivne efekte, čime se izbegavaju potencijalna žarišta zaražavanja.

Analizirajući trenutnu epidemiološku situaciju u Nišu, iz Štaba su došli do zaključka da je od ukupnog broja hospitalizovanih 92,3 % nevakcinisanih, te apeluju na privatnike da motivišu zaposlene da se vakcinišu, kako ne bi doveli u pitanje poslovanje, prekid rada i zarade.

Javite se odmah lekaru kada osetite prve simptome. Oni koji zahtevaju hospitalizaciju upućuju se na lečenje u bolnici u Kruševcu i Batajnici - saopštavaju iz Štaba.

Građani su dužni, navodi se, da nose maske posebno u prevozu, kolektivima, trgovinama, ugostiteljskim objektima i pijacama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladimir

    11:07 // 21. 8. 2021.

    Rekoše da nema diskriminacije da je ljudska sloboda neprikosnovena a šta je onda ovo. Treba ljudi da se dignu pa da bojkotuju filmske susrete pogotovo maske obavesne a svi vakcinisani bolest. Nek im onda lutke sede u publici. I JOŠ nešto znaci ako sam ja vakcinisan a dete moje neželi onda ono nemože samnom. Bolest

  • Torpedo

    16:44 // 18. 8. 2021.

    Iako sam vakcinisan, mene ,tamo nece biti ! Sta, da pruzim podrsku selcima iz gracke vlasti, da nam pricaju, kako je bilo "velicanstveno" !
    Begaj be, neradnici, neznalice, podrepasi, profiteri...

  • Robin Hud

    11:01 // 18. 8. 2021.

    Jel to vazilo i za skup od 6000 u hali? Nije, zato sto krizni stab nije znao da ce se skup odrzati, a Filmski susreti su uslovljeni za ovakve mere da bi dobili dozvolu. Zar ne prepoznajete diktaturu?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: