Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:27, 15. 6. 2019.

| Društvo

Ulaz na bazene u Nišu i okolini od 100 do 300 dinara, unošenje hrane uglavnom zabranjeno

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
bazen
Sa lepim vremenom počinje i kupališna sezona; foto: V. Keser

Većina bazena u Nišu i njegovoj okolini otvorila je ovih dana svoja vrata za kupače. Ulaz na bazen košta od 100 do 300 dinara, sa izuzetkom akva-parkova u Sokobanji i Doljevcu, koji su nešto skuplji. Unošenje hrane i pića gotovo svuda je zabranjeno, a ležaljke su negde besplatne i funkcionišu po principu “ko prvi - njegova je”, dok se negde naplaćuju i rezervišu.

Najveći niški kompleks bazena “Čair” uveliko radi. Cena ulaznica je 300 dinara za odrasle i 100 za decu do 7 godina, dok je za decu do 3 godine besplatan ulaz. Posle 17 sati ulaz je 200 dinara.

Bazeni će, kako je najvaljeno, raditi radnim danima od 11 do 19 sati, a vikendom od 10 do 19 sati. Pored olimpijskog i malog bazena, “Čair” nudi i nekoliko sportskih terena, tobogane i bar. U njemu se može kupiti hrana i piće, pa je zabranjeno uneti ono što je kupljeno van "zidina" kompleksa. bazen čair Bazen "Čair" prvi otvorio sezonu kupanja na otvorenom; foto: JV arhiva

Otvaranje kupališne sezone na Vrežinskom bazenu ove godine malo će okasniti, ali očekuju da se dogodi najkasnije do kraja juna. Cena ulaza će i ove godine ostati 150 dinara. Ono čime ovaj bazen odudara od ostalih je što ljudi mogu uneti hranu i piće, ali unutar kompleksa postoji i ugostiteljski objekat.

I ove godine će oni koji dođu na bazen moći besplatno da koriste ležaljke i suncobrane, kao i terene za brojne sportove. Radiće od utorka do petka od 11 do 19 sati, a vikendom i praznicima od 10 do 19, dok će jedino ponedeljkom biti zatvoren.

Za one koji bi da se otisnu nešto dalje i uživaju u prirodi tu je prirodni bazen u Popšici, na koji je ulaz besplatan, a ima i kafić. U njemu je izvor termalne vode čija je konstantna temperatura 22 stepena. Okružen je netaknutom prirodom i stenama, a zbog bistre zelenkasto-plave vode nazivaju ga još i "Mali Karibi".

Nalazi se podno Kalafata, na dvadesetak kilometara od Svrljiga, odnosno tridesetak od Niša.

Najjeftiniji ulaz je na kupališni kompleks u Svrljigu koji je otvoren od danas, a ulaznica koštaju 100 dinara, dok je iznajmljivanje suncobrana i ležaljki po 50 dinara.


I akva-parkovi počinju sa radom ovog vikenda

Dva akva-parka najbliža Nišu počinju sa radom ovog vikenda. Prvo će vrata posetiocima otvoriti bliži i jefitiniji, onaj u Doljevcu, pošto počinje da radi u subotu, 15. juna.

Celodnevna ulaznica za odrasle je 310 dinara, a za decu 100 dinara manje, dok je poludnevna karta za odrasle 210 dinara, a za decu 160. Zakup ležaljke je 100, a baldahina 500 dinara, samo je njega potrebno rezervisati.

U akva-park se mogu uneti samo grickalice i hrana sa deklaracijom, kažu, ali ima restorana. akva-park doljevac Akva-parkovi nude dnevne i poludnevne ulaznice; Foto: Branka Mihajlović

Dan kasnije proradiće i akva-park u Sokobanji, a na dan otvaranja kupači će moći besplatno da ga koriste. Od ponedeljka će raditi regularno, pa će se ulaz naplaćivati po 450 dinara za odrasle, a 350 za decu do 12 godina. Nakon 15 sati prodavaće se poludnevne karte, koje će biti za po 100 dinara jeftinije od regularnih.

Doplata za ležaljke je 100 dinara i one se ne mogu rezervisati. Prvih 10 do 15 dana posetioci akva-parka u Sokobanji moći će da unose hranu jer se, pojašnjavaju u Sportsko-rekreativnom centru, na prvoj licitaciji za izdavanje šanka niko nije javio.

U ovom akva-parku imaju 4 bazena i 5 tobogana. Najniži je visok 8 m i on je namenjen mlađoj deci.

Radno vreme i jednog i drugog akva-parka je od 10 do 19 sati.


Noćno kupanje u Niškoj Banji, sadržaj za najmlađe u Paljini

bazen spasilac foto ALEKSANDAR KOSTIC Akva-parkovi i bazeni otvaraju vrata kupačima; Ilustracija; foto: A. KostićOni koji preferiraju noćno kupanje mogu se zaputiti u Nišku Banju, u kojoj privatni bazen Green paradise radi od 10 do 24 sata, a petkom i subotom od 10 do 1 sat. Sem bazena, koji ima plići i dublji deo, postoji i đakuzi. Ulaz je 300 dinara, uz njega ide i ležaljka, koju je moguće rezervisati.

Na suprotnom obodu Niša, u selu Paljina, nalazi se kompleks bazena Popoland. I on je već otvorio vrata kupačima, a ulaz je nešto jeftiniji - 200 dinara za odrasle, a za decu do 6 godina je besplatno.

U cenu je uračunata ležaljka, ali se ona ne može rezervisati unapred. Radno vreme Popolanda-a je od 10 do 19 sati, a u tom periodu posetioci mogu koristiti neki od 4 bazena različitih dubina. Sadržaja ima i za najmlađe, jer su postavljeni tobogan, kao i zamak na naduvavanje.

Unošenje hrane i pića na oba bazena je zabranjeno, jer su pored restoran i bar, pa oni koji žele da se okrepe to mogu učiniti u njima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • janko

    22:17 // 19. 8. 2019.

    cuj dva aqua parka najbliza Nisu...pa Doljevac jeste blizu Nisa eno ga nema 10 min kolima svega 16 km a do sokobanje bogami ima sat ipo voznje i preko 60 km

  • Lazar Mirkovic

    22:44 // 22. 7. 2019.

    Od koliko godina sme na veliki tobogan?

  • Makiiiii

    11:47 // 18. 6. 2019.

    Niste ubacili u spisak bazena, trenutno najbolji bazen RIVERO. Slana voda, cisto kao hiruska sala. Cene korektne, hrana vrh,muzika. Sveeeeeeee, aaaaaa

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: