Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:15, 17. 12. 2021.

| Društvo

Ulica Bore Stankovića u Vranju najzad dobila obećani drvored, ali u žardinjerama

Autor:M. DejanovićIzvor:Južne vesti
Ulica Bore Stankovića
Grab u žardinjerama je novi bagrem u Ulici Bore Stankovića; foto: M. D.

Nakon prošlogodišnje seče jednog od najstarijih drvoreda u Vranju u Ulici Bore Stankovića, od juče je krasi 20 novih sadnica graba, koje su nadležni posadili u žardinjerama, a u planu je, kažu iz JKP Komrad, da posade još 13 sadnica. Za podmlađivanje drvoreda i ukrašavanje cvećem Grad je od Ministarstva životne sredine dobio 2,4 miliona dinara.

Nakon centra Leskovca, koji je od ove godine ukrašen sadnicama katalpa u žardinjerama i Ulica Bore Stankovića u Vranju je, nakon rekonstrukcije, dobila novi drvored u žardinjerama.

Velike saksije postavljene su uz ivice kolovoza, a direktor JKP Komrad Zoran Dimitrijević kaže za Južne vesti da su u njima posađene sadnice graba.

U pitanju je domaća autohtona vrsta grab. Do danas je posađeno 20 sadnica i sutra je u planu 12 ili 13, što znači da su 32 u žardinjerama, a na proleće je na početku ulice zasađeno 20 sadnica graba. Posadili smo u saradnji sa projektantima, procenjeno je da najmanje prostora zauzima između parking mesta ili gde se niko ne parkira - kaže Dimitrijević.

Ulica Bore Stankovića Posađeno ukupno pedesetak sadnica graba; foto: M. D. Dimitrijević objašnjava da je reč o drvetu koje može da opstane u žardinjerama, a da su u Vranju posađene šestogodišnje sadnice koje će na proleće početi da listaju i da je period za sadnju izvanredan jer, kako je rekao, vegetacija kod drveta sada miruje.

Sa druge strane, na sadnju drvoreda u drvenim žardinjerama reagovali su saopštenjem iz lokalnog odbora Stranke slobode i pravde, odakle navode da mlade sadnice ne mogu da opstanu po najvećem mrazu, te da je to uvreda za sve zdravorazumske ljude i jedan u nizu načina kako da se dodatno isprazni gradski budžet.

Podsetimo, rekonstrukciju Ulice Bora Stanković pratili su brojni problemi, a pored kašnjenja radova, Vranjanci su bili nezadovoljni i uskim trotoarima, kao i time što je posečen drvored duž cele ulice.

Kako je tada rekao gradski većnik Slavoljub Stojmenović drvored je morao biti posečen zato što je bilo potrebno uraditi instalacije, a veštačenje je pokazalo da je oko 90% drveća bilo totalno zapušteno.

Kompletna rekonstrukcija Ulice Bore Stankovića koštala je građane, odnosno Grad 204 miliona dinara i Ministarstvo privrede oko 28 miliona i jedna je od kapitalnih investicija za 2020. godinu.

Za realizaciju projekta pejzažne arhitekture i hortikulture Ulice Bore Stankovića, a radovi podrazumevaju kompletno ozelenjavanje, podmlađivanje drvoreda i ukrašavanje cvećem, Grad je od Ministarstva životne sredine dobio 2,4 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Stanko

    13:07 // 17. 12. 2021.

    Sadnica graba kosta par stotina dinara pa bez tih nakaradnih kontejnera u koje su posadili to jadno drvece nemaju prostora da se ugrade. Koliko su ruzne te zardinjere, nije ni za komentarisanje. Braco Vranjanci, smenite ih na izborima pa bez njih ponovo uredite vas prelepi grad.

  • Pjerica

    10:49 // 17. 12. 2021.

    Pali TENT na najjace, bez sekiracije, imamo drvece..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: