Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:04, 18. 12. 2018.

| Društvo

Ulica Branka Radičevića u Leskovcu biće asfaltirana u toku 2019. godine

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
Branka Radičevića Leskovac
Asfaltiranje planirano u toku 2019. godine, foto: B. Antić

Dugogodišnji problem Leskovčana koji do svojih kuća u Ulici Branka Radičevića dolaze preskakanjem rupa, trebalo bi da bude rešen u toku 2019. godine jer je ta ulica “ušla” u godišnji infrastrukturni program grada.

Građani su se, kako su Južne vesti ranije pisale, žalili na ovaj problem, naročito zato što žive u širem centru grada i na “nekoliko metara od savremeno asfaltirane i opremljene” Mlinkse ulice.

Najgore je kada pada kiša, jer pored preskakanja rupa, moramo da idemo kroz blato - žalili su se građani.

Tada je iz Javnog preduzeća Urbanizam i izgradnja rečeno da se ulica neće asfaltirati u toku 2018. godine jer nije bila obuhvaćena gradskim planom.

Ipak, prema infrastrukturnom planu za 2019. godinu, ova ulica biće asfaltirana, a za izgradnju će biti izdvojeno 2 miliona dinara.


Za infrastrukturu u 2019. oko 837 miliona dinara

U narednoj, 2019. godini za izgradnju saobraćajnica, uličnog osvetljenja, izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, kao i za komunalno održavanje, kaže Bratislav Stanković iz Odeljenja za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu, biće izdvojeno ukupno 836,4 miliona dinara.

Za program investicija, koji podrazumeva izgradnju saobraćajnica, uličnog javnog osvetljenja, vodovodnu i kanalizacionu mrežu planirali smo ukupno 488.722.000 dinara, dok je za komunalno održavanje opredeljeno 347.720.000 dinara - kaže Stanković.

Inače, osim Ulice Branka Radičevića, planom je predviđeno i asfaltiranje saobraćajnice od Ulice Branislava Nušića do Đorđa Lešnjaka, zatim deo između Ulice Babičkog odreda i Masarikovog trga, deo Ulice Vojina Petrovića, kao i sređivanje saobraćajnica u Zelenoj zoni, asfaltiranje Podgoričke ulice i opštinskog puta Velika Kopašnica-Slatina.

U narednoj godini planirana je i sanacija klizišta u Gradašnici, uređenje dela parka Devet Jugovića, izgradnja spomenika palim borcima u ratovima devedesetih, kao i izgradnja atosferske kanalizacije u Manojlovcu i Donjem Krajincu.

Podsetimo, usvojeni budžet za 2019. godinu iznosi 4,45 milijardi dinara, a grad će podići kredit od 400 miliona dinara za izgradnju gradskog trga, sređivanje puteva i završetak obilaznicu oko Leskovca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kukavicki odred

    09:04 // 5. 1. 2019.

    A divni pokockani put, jedinstveni u Srbiji, koji vodi prema Vučju, verovatno će ostati večno takav, da se čuva za buduća pokolenja, da se turske kaldrme ne zaborave, jer će jedino to da ostane i krš od Vučja kad ga svi napuste... Ne vidim ni ko bi normalan ostao u rupi do koje ne postoji ni kasvetan put. Jadna moja zemljo!

  • Dejan

    15:57 // 18. 12. 2018.

    Ovde sam proveo najlepse dane svog zivota u br. 4,takozvano sokače(akcenat na e)!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: