Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:20, 14. 4. 2024.

| Društvo

Ulica Majakovskog u Nišu "rehabilitovana" samo do pola, građani pukotinama daju rok do zime

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Majakovski (2)
Radovi počeli 5. marta, završeno do pola, ostalo ponegde zakrpljeno; foto: Nikola Đukić

Iako je Direkcija za izgradnju najavila da će cela Ulica Majakovskog u Nišu biti rekonstruisana, radovi su stali na polovini, dok su neke rupe u ostatku ulice samo zakrpljene. Dok se gradonačelnica hvali da stvaraju bezbedne uslove za sve učesnike u saobraćaju, građani se žale da je i to što je odrađeno nije dobro i prognoziraju da će asfalt izdržati, možda, do zime.

Majakovski (1) Drugi deo ulice; foto: Nikola Đukić Radovi u Majakovskog u Duvaništu počeli su 5. marta i tom prilikom iz Direkcije za izgradnju najavili su da će cela ulica od Bulevara cara Konstantina do Đerdapske ulice biti rehabilitovana. Međutim, mesec dana kasnije, novog asfalta ima samo na polovini ulice. Stanari su već počeli da se žale da je kvalitet asfalta loš i prognoziraju da će do zime početi da puca.

Katastrofalan asfalt, nula kvaliteta, izdrzaće do zime i kreće da puca. Spojevi sa ivičnjacima loše urađeni. Poprečne ulice koje se spajaju sa Majakovskim imaće problem na mestu spajanja, zadrzavaće se voda, praviće se velike bare. Reagujte da se bar jednom u životu uradi nešto kako treba - rekli su stanari.

Majakovski (3) Građani daju rok do zime da asfalt počne da puca; foto: Nikola Đukić Rehabilitacijom ulice pohvalila se i gradonačelnica Dragana Sotirovski i istakla važnost tih radova zato što je u pitanju prometna ulica u kojoj se nalaze prodajni centri, dve srednje škole, stambene zgrade i privatne kuće.

Asfaltiramo ulice u novim naseljima, ali poboljšavamo saobraćajnu komunikaciju u drugim delovima grada. Stvaramo bezbedne uslove za sve učesnike u saobraćaju - napisala je na svom Fejsbuk nalogu.

Inače u prva tri meseca 2024. godine na osnovu tri ugovora - za izgradnju saobraćajnica, održavanje i rehabilitaciju puteva i ulica u Nišu, firmama Trace i Vodogradnja iz Pukovca niška Direkcija za izgradnju isplatiće oko 240 miliona dinara.

Podsetimo, probleme lošeg asfaltiranja imali su i stanovnici 100 metara duge Učitelj Tasine ulice, kao i Nišlije koje žive iza "Zone 3", ali i u Rentgenovoj ulici, a zajedničko im je to što im novi asfalt nije izdržao ni mesec dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    20:30 // 14. 4. 2024.

    Do zeta završeno. Kad se zet preseli u drugi deo ulice, biće i to odrađeno

  • Mike

    18:09 // 14. 4. 2024.

    Ova osoba kao dosljak ovog grada i kao rukovodilac istog je toliko loseg uradila za nas Nis da prvo treba da debelo odgovara za sve lose ucinjeno pa tek onda da se skloni. Inace ako posle nje dodje neko normalan i sa znankem iljubavlju vodi grad, trebace mu bar petnaest godina da oporavi ovaj nas Nis

  • Miksa

    17:56 // 14. 4. 2024.

    Zašto smo toliko kao grad propali u svemu? Imamo od loših,amaterskih političara do loše kulture,obrazovanja, zdravstva, prevoza,čistoće. Nemamo mozak

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: