Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:20, 11. 2. 2020.

| Društvo

Ulica Vazduhoplovaca na jednoj strani bez trotoara, iz Direkcije kažu jer je privatno zemljište

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Ulica Vazduhoplovaca3
Nišlija kaže da nema trotoara i da je ovaj deo Niša neuređen; foto: Čitalac/Prijavi problem

Ulica Vazduhoplovaca u blizini niškog aerodroma prvo je što turisti vide kada slete u Niš, a kako piše Nišlija preko aplikacije "Prijavi problem" - ovaj deo grada je neuređen, trotoar na nekoliko mesta nestaje, a ne zna se i gde su stajališta za autobuse. Iz Direkcije za izgradnju odgovaraju da jedna strana trotoara ne može da se uradi, jer je privatno zemljište, ali kažu da će osvežiti obeležena autobuska stajališta koja se sada jedva vide.

Ulica Vazduhoplovaca1 Građanin je preko aplikacije ukazao na problematičnu ulicu u Nišu i opisao kako ona sada izgleda.

Od kružnog toka ka aerodromu vodi Ulica Vazduhoplovaca i na tom mestu, kaže, nestaje trotoar. Sa leve strane parkirani su šleperi, blatnjavo je, posebno posle kiše i snega, opisuje Nišlija, a trotoar sa desne strane je parking i pešacima je prolaz nemoguć.

Ulica Vazduhoplovaca5 Dalje je trotoar uređen, ali džabe, jer se koristi za parkiranje automobila, jako često nepravilno, pa se blokira prolaz pešacima. Trotoar je uređen, ali samo kratkim delom ispred Džonsona, plus je u jednom delu sužen i blokiran nepotrebnim autobuskim stajalištem, jer autobus tu prođe samo nekoliko puta dnevno. Ono što je pre izgradnje Džonsona bio trotoar sada je blatnjavi parking, pa često vozila raznesu blato po asfaltu gde se kreću pešaci jer nemaju gde drugde. Ulica je u poslednjih sedam godina očišćena samo jednom i to 2016. kada je tu prolazio premijer - piše Nišlija.

Mesecima autobusko stajalište nije obeleženo, dodaje, a nema ni znaka. Zato novi Lastini autobusi na liniji 34 ne znaju gde je stajalište, pa svaki stane na neko drugo mesto. Ka aerodromu takođe trotoara kao da nema, jer se koristi kao parking.

Ukazuje i da u ovom kraju može da se vidi drvo koje niče iz asfalta. Ulica Vazduhoplovaca4

Problem je što ovde dnevno prođe na stotine ljudi, ali i na stotine šlepera i automobila koji često ne vode računa o brzini, jer zašto bi, ravna ulicu, daj gas koliko možeš. Pored radnika iz okolnih firmi tu često prolaze penzioneri, ali i deca. Ne daj Bože da te put nanese ovde oko 14 sati kada je smena u fabrici, tada nastane saobraćajni kolaps koji dokazuje da točak evolucije ovde na jugu ide unazad. Na kraju, jako često prođu turisti koji idu od ili ka aerodromu. Pošto je nas baš briga, pitam se šta oni pomisle o gradu? Ipak je to prva ulica kojom prođu nakon sletanja aviona - ističe građanin.

Iz Direkcije za izgradnju odgovaraju da je trotoar sa leve strane, od kružnog toka ka aerodromu, uređen sve do pruge, a da oni na parkirane automobile i šlepere ne mogu da utiču. Taj problem treba da reši Saobraćajna policija ili Komunalna milicija. Ulica Vazduhoplovaca2

Desna strana ulice - trotoari nisu uređeni i neće biti, jer je to privatno zemljište, a ne gradsko. Zbog tih nerešenih pravno-imovinskih odnosa, trotoar neće biti rađen, a ne nalazi se ni u Urbanističkom planu za taj deo grada - odgovaraju.

Ono što mogu da reše je autobusko stajalište, ali dodaju da je ono već obeleženo. Nadzornici za vertikalnu i horizontalnu saobraćajnu signalizaciju kažu da ima i tabli koje prikazuju da je tu stanica. Na pomenutoj lokaciji gde građani čekaju "kružni" autobus nalazi se i horizontalno obeležje, dodaju, ali koje se možda obrisalo i koje će biti osveženo kada bude lepše vreme.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dzong

    17:28 // 11. 2. 2020.

    A prema metrou moj brat kim vučić silne fabrike otvorio a pešaci i biciklisti moraju busevima na otvaranje

  • Радован ЧЕТВРТИ

    15:07 // 11. 2. 2020.

    Нека плате и изузму то земљиште власницима, није страна држава у питању. Какав одговор, Боже сачувај.

  • OstoJa

    14:27 // 11. 2. 2020.

    Šta će njima trotoar i ulica kad su vazduhoplovci???

    Ziveo Kim Jong-Vucic

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: