Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:30, 18. 9. 2023.

| Društvo

Ulica između Beogradske kapije i niškog Univerzitetskog trga postaje pešačka zona

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
1695041444219
Novi pešački prostor za Nišlije; foto: JV/T. T.

Deo Ulice Đuke Dinić biće zatvorena za saobraćaj i time će se spojiti parkovi na Univerzitetskom trgu i budući kod Beogradske kapije, čija rekonstrkucija bi trebalo da bude završena decembra ovde godine.

Prema rečima glavne urbanistkinje Grada Niša Lidije Stefanović Nikolić, zatvaranjem ulice daje se prednost pešacima, a po završetku rekonstrukcije parka kod Beogradske kapije, zajedno sa Univerzitetskim trgom, građanima će na raspolaganju biti prostor površine jedan hektar. 1695041444203 Još jedan park; foto: JV/T. T.

Nastavak ulice Đuke Dinić drugom projektno tehničkom dukomentacijom biće u posebnom režimu saobraćaja, zajedno sa Ulicom Univerzitetski trg, čime će se nadomestiti zatvarenje, odnosno izmeštanje saobraćaja iz tog dela ulice - objasnila je glavna urbanistkinja.

Po spajanju ta dva parka, kako kaže, biće dominantan plato isped Beogradske kapije, gde će održavati kulturne manifestacije. 1695041444195 Radovi u toku; foto: JV/T. T.

Ivan Grmuša, v. d. direktora Zavoda za urbanizam, kaže da će Ulica Đuke Dinić prema autobuskoj stanici dobitni dodatno zelenilo, nove lokale i restorane koji će biti dostupni građanima.

Dobićemo još jednu ulicu koja će biti novi centar grada kao što to danas imamo to u Kazandžjskom sokačetu - rekao je Grmuša.

Plan je i da lokali u toj ulici budu uniformisani, a kao i da gradnja u smislu arhitekture bude propisima određena. 1695041444211 (1) Spajanje parkova; foto: JV/T. T.

On se dotakao i izmeštanja autobuske stanice na Bulevar heroja sa Košara, uz isticanje da je plan da se na Železničkoj stanici Crveni krst, premesti glavana Železnička stanica, jer će tako u budućnosti na jednom mestu biti sva tri vida saobraćaja.

Inače, za uređenje platoa ispred Beogradske kapije, prema Programu lokalnog ekonomskog razvoja grada Niša, od Ministarstva kulture obezbeđeno je više od 46,8 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aca

    10:29 // 19. 9. 2023.

    Pitanje za Lidiju i ivana: hoce li uskoro biti zavrsena ulica Stojana Novakovica koja se rekonstruise u duzini od 250m jos od maja ove godine? U isto vreme su zapoceti i radovi na Trgu kralja Aleksandra i jos uvek traju...

    • Auttrikter

      17:28 // 19. 9. 2023.

      Lido, Lido, Lidija...

  • Mrki

    10:13 // 19. 9. 2023.

    Naseckaj parizer, pa zasuči rukave.

  • Srecko Sojic

    08:51 // 19. 9. 2023.

    Ovoj sigurno idu izbor cim se izmesta glavna avtobuska stanica i opet ta propala firma zeleznica
    toj im je sigurno u petak rekaja AV AV AV da opet guraju pricu avtobuska pruga zeleznicka
    Opet jovo nanovo pred svake izbore al nesto se ucutase za stadion nepominju ga vise dal ce ga prodaju

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: