Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:49, 17. 3. 2021.

| Društvo

Ulica kraj Kliničkog centra poneće ime doktora Miodraga Lazića, ulicu dobija i glumac Desko Stanojević

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
Miodrag Lazić in memoriam
Dobija ulicu u krugu bolnice; foto: KC Niš

Deo sadašnje Ulice Vojislava Ilića, u kojoj se nalazi nova zgrada Univerzitetskog kliničkog centra Niš, ubuduće će verovatno nositi naziv po hirurgu Miodragu Laziću, dok će ulica Milutina Bojića poneti naziv po niškom glumcu Desimiru Desku Stanojeviću. Ovo su predlozi Komisije o kojem će odbornici niške Skupštine sutra odlučivati.

Miodrag Lazić bio je rukovodilac Urgentnog centra Kliničkog centra Niš, dok sredinom aprila prošle godine njegovu službu u 64. godini nije prekinula smrt zbog koronavirusa.

Bio je ratni hirurg dobrovoljac i vodio Srpsku ratnu bolnicu u Sarajevu, zbog čega je dobio orden "Svetog Save", medalju "Milan Tepić" za hrabrost, orden "Krst Milosrđa" i Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena. Desimir-Stanojevic-kao-Kalca-iz-predstave-``Ivkova-slava``-Pozorista-na-Terazijama-Beograd I Desimir Stanojević dobija ulicu u Nišu; foto: desimirdeskostanojevic.blogspot.com

Po njemu bi, sudeći po najavama, mogao da bude nazvan i Urgentni centar u Nišu.

Niški glumac Desimir Stanojević, koga publika naviše poznaje po glavnoj ulozi u seriji "Srećni ljudi", preminuo je u martu prošle godine u svojoj 69. godini.

Desko je rođen u Nišu 1950. godine. U Narodnom pozorištu u rodnom gradu igrao je od 1970. do 1990. godine, a godinu dana kasnije počeo je da igra u Pozorištu na Terazijama u Beogradu.

Pored tih ulica, predlog je i da novi naziv dobije sadašnja Sinjska ulica. Ubuduće će se nositi naziv po Blagoju Jovoviću, koji je 1957. godine u Buenos Ajresu u Argentini pucao na Antu Pavelića, vođu hrvatskih ustaša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Lična karta

    15:12 // 18. 3. 2021.

    Građani koji žive u ulicama čiji se nazivi menjaju biće odrani kada vade lična dokumenta. Par hiljada za novu potvrdu iz katastra!!! Zato menjaju nazive! napreDNO

  • penzionerka

    04:59 // 18. 3. 2021.

    SRAM VAS BILO !

  • Užas

    21:40 // 17. 3. 2021.

    Bitno je da imamo Bledsku i Naserovu ulicu a sklanjamo Milutina Bojica i Vojislava Ilica. Pa ovo može da smisli samo najveći primitivac. Dokle mogu da nas gaze nepismeni i nesposobni????

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: