Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:53, 13. 3. 2013.

"Ulica pirinčanih polja je nebuloza"

Mile Ilić Mile Ilić, arhivska fotografija

Predlog da Niš dobije Ulicu Pirinčanih polja i Mlinarsku ulicu neće biti usvojen na današnjoj sednici Skupštine jer je povučen sa dnevnog reda.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • Ulica Šetača 1996, ili ulica Mile lojpure

    12:38 // 13. 3. 2013.

    Crče Mile za bulevarom Lenjina i ulicom maršala Tita.
    Da li ste primetili da u ulici Kneginje Ljubice još uvek stoji ploča sa nakaradnim socrealističkim reljefom i napisom „Oktobarske revolucije“! Hoće neko da skine ovo ruglo, po zakonu, ili treba da ga odvale sakupljači sekundarne sirovine?
    Za Mileta mr-dr predlažem kompromisno rešenje, neka se ulica u čalijama nazove ulicom Cveta pirinča u kosi Mire Marković!
    Imam i jedno pitanje: ako je ulicu mogao da dobije onaj Tepić, zašto ulicu nema i onaj Grujović – em je od „ustaša“ iznudio kazan pasulja, em nije ubio nijednog od svojih regruta!?

    • theLab

      15:51 // 13. 3. 2013.

      major Milan Tepić nije "onaj"
      edukuj se!

      http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D0%BD_%D0%A2%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D1%9B

    • Бане

      17:14 // 13. 3. 2013.

      "Онај" Тепић је претпостављам мајор Милан Тепић који је 19.11.1991.године проглашен Народним херојем за "изванредан подвиг у борби против непријатеља приликом њиховог напада на касарну ЈНА у Бјеловару" како стоји у објашњењу.Вероватно и Стевана Синђелића зовеш онај Синђелић и сл.Народ који се овако односи према својој историји и херојима нема шта добро да очекује у будућности.

  • komsija

    12:35 // 13. 3. 2013.

    Bulevar/ulica - Kneza Lazara Hrebeljanovica, Stevana Sindjelica, Vuka Karadzica itd a ne polja pirinaca i misrisnih ruza

  • Dragan Milosevic

    13:40 // 13. 3. 2013.

    Kakav pirinac,kakvo cvece!Sramota!Kada ce vec jedna ulica u Nisu da ponese ime heroja Bojana Vasiljkovica Bokija,koji je junacki poginuo na Kosovu 99-e na par metara od mene,i jos mnogo njih koji su dali svoje zivote boreci se za bolju buducnost svih nas.

    • Бане

      17:17 // 13. 3. 2013.

      Док су овакав и њему слични на власти, људи попут хероја кога си навео никада неће да добију поштовање какво заслужују.Мада од њих му то и не треба он је својим делима заслужио место у Царству небеском раме уз раме са највећим херојима отаџбине.

  • Ulica Šetača 1996, ili ulica Mile lojpure

    23:13 // 13. 3. 2013.

    @ theLab & the Бане - Vidim da ste jako obavešteni, bolje od mene, koji sam tome bezmalo prisustvovao.
    Dakle, prvo: poređenje sa Sinđelićem je živa komedija. Ovde se nije radilo o ratu protiv Turaka, nego o komunjarskoj prevari naivnih. O glumljenom ratu. Ali i u tom slučaju, rečeni Tepić je imao pravo da sa sobom uradi šta mu je volja. Problem je u tome, što je on poubijao nedužne ljude!
    Pitam ja vas mudrijaše – s kojim pravom je u smrt poslao one dečake, regrute na odsluženju vojnog roka? Jako junačko delo, vredno jedne cisterne goriva!
    Eto, to su posledice naopakog komunjarskog vaspitanja, posledice poluvekovnog ispiranja mozga!
    Što se ne ubi Adžić, kad je sve ratove pogubio? Što se ne ubi Mladić, da ga ne vucaraju kao secikesu? Što se ne ubi poraženi Kadijević, nego uteče u sovjetiju?
    Ti ćeš nekog da edukuješ, nesretnik!
    ...li te takvi heroji kao što je Tepić! I, da – Titova JNA i njeni oficiri: nisu istorija Srbije! Niti će ikada biti!

  • Ulica Šetača 1996, ili ulica Mile lojpure

    00:26 // 14. 3. 2013.

    @ theLab & the Бане - I, samo još jedna dopuna.
    Jedini srbijanski heroj „ratova“ devedesetih, jeste general Trifunović!
    Ostavši bez države, odbio je da sluša naređenja kriminalnog pučističkog vrha, i sve je svoje dečake, nedoučene regrute koji nisu imali ni dvadeset godina (po ondašnjem regrutnom sistemu sovjetske JNA, praonice mozga) – vratio kući žive i zdrave!
    Ne mogu, a da ovom prilikom ne pomenem i čuvenu „srpsku zahvalnost“!
    Kada je komunistička, SPS-SRS, banda (koja je i sada na vlasti!) “sudila“ generalu Trifunoviću, na „suđenju“ se nije pojavila nijedna majka nekog od spašenih regruta, i niti jedan od spašenih regruta, da svedoči u korist JEDINOG GENERALA koga je ona bedna proruska i antisrpska JNA imala!
    Nije Bog umro uzalud, kako veli komunistička komedija, nego mnogi ovde - žive uzalud!

  • nixi

    12:32 // 13. 3. 2013.

    A ulica Kirgistankog pasulja-Tetovac? ;)

  • grof

    15:21 // 13. 3. 2013.

    Zaista ne vidim šta je nebulozno u ovim nazivima. To samo primitivcu i čoveku ruralnog porekla i mentaliteta može da bude nebulozno. Naziv "Pirinčanih polja" je lep. E sad što se neko stidi ruralnog porekla pa je alergičan na sve što asocira na poljoprivredu to nije stvar nebuloze nego kompleksa. A što se tiče vraćanja imena narodnih heroja, recikliranim komunistima bi bolje bilo da se ne igraju time jer je potrebno poskidati sve nazive koje asociraju na komunističku mitologiju iz tzv NOB-a ali i u posleratnim godinama. Raskrstimo više sa tim stvarima. A poznatim Nišlijama treba dati ulice, slažem se, i to Branka Krsmanovića, Blagoja Parovića, Mije Petrovića, Boška Buhe i slične. Zar da nam deci uzori budu polupismeni avanturisti koji pitaj Boga da li su i postojali ili su plod nečije mašte u kreiranju komunističkog mita.

  • lazniprofil

    14:17 // 13. 3. 2013.

    Dr. MIle bi verovatno voleo ulicu SLobodana mIloševića ili možda Nobelovca Slobodana Miloševića ?

    BTW a zašto ovaj nikada nije uhapšen zbog krađe na izborima i mućki sa lokalima ?

  • DraganTDj

    16:33 // 13. 3. 2013.

    Menjate imena ulica pa ljudi vise i neznaju u kojoj zive.!Sta su krivi oni koji su pali za ovaj grad kao heroji .Braca Taskovic , Boidar Adzije itd.Zrve su zrtve i to su heroji svog vremena za sve heroje ima mesta .. ali tipa imena ul ,jaseni pirinana polja to je glupost>Ili u D Komrenu imena otoka i ostrva iz HRVACKE .npr HVARSKA,BRACKA>ALPSKA.zajednicko za te ulice je sto su u vodi i bez kanalizacije na 4km od centra grada.Tim ulicama treba promeniti imena mada bi bio vise srecan da mi urade kanalizaciju ili asvaltiraju ,a mozda i bojkotuju ta hrvatska imena pa ih nerade godinama! Uradite mi ulicu HVARSKU izovi teje kako hocete!

  • Bata

    14:16 // 13. 3. 2013.

    Ma kakav nebeski narod mi smo IDIOTI NEBESKI,ne znamo ulici naziv da predlozimo odgovarajući a da kasnije od toga ne nastane rasprava,polemika,prepucavanje sve u stilu "Baba se češlja a selo gori" bravo sugrađani,kriv nam major Tepić život je dao za našu slobodu, sramota

  • Ankica Janković

    23:48 // 13. 3. 2013.

    Obzirom da su za uvaženog Mileta Ilića nebulozna imena ulica sa cvećem, predlažem Bulevar kiselog kupusa i Trg praziluka!

  • braca bracko

    22:53 // 13. 3. 2013.

    Pa brkati genije koji je predlagao da Slobodan Milosevic dobije Nobelovu nagradu za mir od srca bi predlozio i bulevar Mire Markovic ali nema stiskavac i zato ja skromno predlazem da se jedno sokace nazove Mile Ilic veciti.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: