Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:12, 21. 7. 2023.

| Društvo

"Ulica smrti" u Nišu opet odnela život, obećanja o bezbednijoj Knjaževačkoj nisu ispunjena

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
1280x0_nezgoda-knjazevacka-2
Udesi se nižu, a ulica nije bezbednija kao što su najavljivali; foto: JV

Razdelna ostrva duž Knjaževačke ulice najavljivali su iz Grada Niša više puta, pre godinu dana su tvrdili da pripremaju projekat rekonstrukcije, ali su od obećanja da će jedna od "crnih tačaka" u Nišu biti bezbednija ostali samo jedva vidljivi pešački prelazi, a na jednom od njih je čovek stradao pre dva dana. Građani su zato opet uznemireni, apeluju da se ova, kako su je nazvali "ulica smrti" konačno obezbedi, a da li će i kada konačno - čekamo odgovore.

1280x0_nezgoda-knjazevacka-1 Policajci se u Knjaževačkoj ulici češće mogu videti nakon udesa nego dok kontrolištu poštovanje propisa u saobraćaju, utisak je građana na gotovo svaku vest o novom udesu u ovoj "crnoj tački", kako su i nadležni ranije opisali jednu od najprometnijih ulica u Nišu.

Ponovo ih je uznemirila vest da je još jedan pešak stradao u Knjaževačkoj ulici i to na pešačkom prelazu, pa su Nišlije podsetile gradsku vlast na obećanja koja je davala više puta, jer napominju da ova ulica zaista postaje "crna rupa" u svakom smislu.

Knjaževačka novo pešački; foto: JV-N. Đukić Pešački prelazi jedva vidljivi; foto: JV/Nikola Đukić Knjaževačka je ulica smrti, mnogo pešačkih prelaza, loše osvetljena, bahati vozači sa velikim neznanjem, a policajaca nema za "lek" osim u kafanama!

Nije mi jasno da niko godinama ne može da reši ovaj problem, svake godine po nekoliko ljudi nastrada ovde i nikom ništa, a obećali su da će da je reše.

Pešački prelazi se jedva vide zbog stare farbe, ali i slabe rasvete koju proguta krošnja drveća. Mislim da je ovde lek nekoliko kamera, poput onih na raskrsnicama, koje će da snimaju prekoračenje brzine i nasilničku vožnju. Takođe smatram da bi patrole saobraćajne policije ovde morale da budu redovne.

1280x0_Durlan-Knjazevacka-Foto-V-Milic Da su razdelna ostrva rešenje za Knjaževačku, gradska vlast zaključila je još pre 5 godina, uz napomenu da je to prioritet za bezbednost pešaka i vozača.

Nisu pristali na postavljanje "ležećih policajaca" koje su građani tražili nakon brojnih udesa prošle godine, uz obrazloženje da će to usporiti saobraćaj, povećati buku i štetne gasove u vazduhu, pa ponovo tvrdili da su "ostrva" koja dele ulicu rešenje i da će to realizovati.

Poslednja takva najava stigla je jula prošle godine Iz Uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove kada su rekli da je Grad Niš sa Putevima Srbije počeo izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju Knjaževačke i izgradnju razdelnih ostrva, kako bi se smanjili infrastrukturni nedostaci koji utiču na nezgode.

1280x0_knjazevacka01 Godinu dana kasnije, još jedan pešak je izgubio život, a građani u strahu prelaze ovu dugu i prometnu ulicu, u kojoj se nalaze i dve škole, uz bojazan da li će bezbedno stići na drugu stranu.

Novinari su zato pitali nadležne u Gradu šta se za ovih godinu dana promenilo i zašto ono što su i sami najavljivali nije realizovano, kao i da li planiraju neka hitna rešenja, ali odgovore i dalje čekamo.

Knjaževačka novo; foto: JV-N. Đukić Pešački prelazi jedva vidljivi; foto: JV/Nikola Đukić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    07:08 // 22. 7. 2023.

    Desila se,ko zna koja nesreca, pa se pise o tome ! Izmedju dve nesrece, niko ne trazi nista, cuti, znaci dobro mu je i kaze sebi- nece mene i moju porodicu, briga me za druge!
    Ceo ovaj tekst, predlozi,komenatari( i moj), ne interesuju " nadlezne", jer takvi i ne postoje ! Mozda, na spisku za primanje budzetske zarade ! Sta rade opstinski i gradski funkcioneri,sto ih sa osmehom izglasaste ?

  • Darko

    00:31 // 22. 7. 2023.

    Češće obeležavanje oznaka na kolovozu, kvalitetnijom bojom! Ništa se neće promeniti, pojeo vuk magarca!
    Somborski bulevar i kružni tok ne mogu 10 godina da završe!!!!!!!!

  • Jeziva ulica

    20:18 // 21. 7. 2023.

    Vidljivost je uzasna na prelasku iz dana u vece u svako doba godine. Osvetljenost bedna jer drvece baca senku. Ti pesacki prelazi treba da drece fluorescentnom zutom i narandzastom ko LasVegas! A posebno zbog toga sto su cetiri skole u nizu u naseljima oko Knjazevacke.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: