Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:12, 21. 7. 2023.

"Ulica smrti" u Nišu opet odnela život, obećanja o bezbednijoj Knjaževačkoj nisu ispunjena

1280x0_nezgoda-knjazevacka-2 Udesi se nižu, a ulica nije bezbednija kao što su najavljivali; foto: JV

Razdelna ostrva duž Knjaževačke ulice najavljivali su iz Grada Niša više puta, pre godinu dana su tvrdili da pripremaju projekat rekonstrukcije, ali su od obećanja da će jedna od "crnih tačaka" u Nišu biti bezbednija ostali samo jedva vidljivi pešački prelazi, a na jednom od njih je čovek stradao pre dva dana. Građani su zato opet uznemireni, apeluju da se ova, kako su je nazvali "ulica smrti" konačno obezbedi, a da li će i kada konačno - čekamo odgovore.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Zoran Krstić

    09:38 // 21. 7. 2023.

    Mislim da razdelna ostrva nisu rešenje. Ljudi su stradali na pešačkim prelazima i autobuskim stanicama. Ranije je radar bio svaki dan kod auto impexa (sad euro banka), to je dovoljno

    • Ivan

      10:53 // 21. 7. 2023.

      Neće radar mnogo da pomogne ,ako se svest i vozača i pešaka ne promeni....moramo svi zajedno da radimo i brinemo jedni o drugima...ako si vozač i prolaziš kod Delte,znaš o čemu pišem...većina pešaka,pogotovo mlade generacije se ponašaju kao da auta ne prolaze,telefon,vika,smeh,ne pogledaju ni levo ni desno,samo teraj,pa onaj ako ukoči ukočio je...

  • Durlanac

    09:40 // 21. 7. 2023.

    Od ove gospodje na vlasti smo dobili samo knjaževačku reku sa sve fekalije.! Kad bi oko sokolovo prolazilo konstantno svaki dan knjaževačkom nebi bilo problema. Njima je lakše da love kod doma zdravlja jer tamo ima uvek vozača koji vode decu na pregled a trenutno nema mesta na plaćenom parkingu.!

  • Ovo samo drzava moze da resi tako sto ce min kazna za smrt pesaka da bude 20 god.

    09:47 // 21. 7. 2023.

    Mene je moj deda od malena ucio, cuvaj se i bog ce te cuva. Ja sam moju decu od malena naucio da nemaju "prednost" na pesacki, nego da stanu, da propuste vozila pa tek kad nema nikoga, tek tad da predju. Dzabe "prednost" ako te budala udari. Budala ce odlezi par godine a ti ce nosis posledice do kraja zivota ili ce odes 2m pod zemlju a budala ce posle nekolko god da nastavi sa normalnim zivotom.

    • Ivan

      10:48 // 21. 7. 2023.

      Ti si učio decu?,mene su u školi iz poznavanja propisa (sekcija iz OTO -a),učili da je pešak dužan da stane ,pogleda levo,desno i kad se uveri da nema vozila najkraćim putem bez zadržavanja predje ulicu!,e sad su druga vremena,slušalice u uši,telefon u ruku,zamišljeni,pogubljeni....ne pravda nikog,niti bilo koga osudjujem, saobraćaj je takav da smo svi ugroženi,zato moramo da vodimo računa o sebi!

  • Milan

    10:08 // 21. 7. 2023.

    Treba postaviti kamere za kontrolu brzine i na Bulevaru Nemanjica,
    tamo su postavili "UKRASNO ZASTITNU OGRADU" pa se vozaci sad osecaju sigurnije i svako vece imamo trke sto motorima sto automobilima.

  • Berija

    10:33 // 21. 7. 2023.

    Lumpenproleteri koji su okupirali vlast gledaju da što više zavate iz kase ono što im ne pripada ni po kom osnovu, pa od tolike žurbe i isključivo brige za svoje lične džepove ne stižu da obavljaju propisane dužnosti, a ceh plaćaju graćani.

  • Pitam za drugaricu D. S.

    11:07 // 21. 7. 2023.

    Da li se investitori slažu oko regulacije ulice razdelnim ostrvima i da li će oni to da dozole ?

    • kad pogledas jedan potez unapred, kao u sahu

      12:49 // 21. 7. 2023.

      pa prvo se napravi razdelno ostrvo a onda se udari i ukrasno-zastitna ograda.

    • Torpedo

      07:01 // 22. 7. 2023.

      Pogresio si medij, ovo nije Pink ! Tamo pituj, ceo dan !

  • Duci

    11:08 // 21. 7. 2023.

    Juče prođoh Knjaževačkom od smera Vrežine, negde oko 17h. Ne mogah da se načudim koji je "stručnjak" stavio svetleći znak za zonu 30 ispred samog znaka za obeleženi pešački prelaz kog zaklanja vozaču?! A sam pešački se ne vidi, jer je izlizan i još sunce u kasnim popodnevnim satima zaslepljuje vozače koji idu iz smera Vrežine.

  • Švedja

    11:18 // 21. 7. 2023.

    Ulica može da se reši sa razdelnim ostrvom,svetlosnom i putnom vidno obeleženom signalizacijom.Pa nije samo ova ulica,ima ih još,pa su rešene.

    • Marija

      14:23 // 21. 7. 2023.

      A ko da reši ovaj problem?Niš ima najnesposobniju vlast u istoriji,rupu kod tempa danima ne mogu da popune,kružni tok,ulice neasfaltirane.Ko da reši?

  • Miki

    11:20 // 21. 7. 2023.

    Niš ima vlast decenijama koju ni neprijateljima ne bih poželeo. I svaka naredna sve bahatija,nepismena, amaterska uz amin Beogradjana iz kruga dvojke.Sve je izmišljeno u svetu, Niš ne mora da nova saobraćajna rešenja. Ali mi smo sličniji Adis Abebi, Teheranu ili Mogadišu nego Segedinu, Temišvaru ili Splitu. Veliko hvala Gradonačelnici na apsolutnom nečinjenju ničega.Nek otvara kućice za ptice.

  • Marko

    13:23 // 21. 7. 2023.

    Za početak obeležite pešačke prelaze kako treba da budu vidljivi. Nevorovatno je da se nabavlja tako loša boja, da odmah nakon nekoliko dana izbledi. Bitno je samo da se neko ugradi na tenderima, ljudski životi su nebitni.

  • milutin

    13:38 // 21. 7. 2023.

    Raspisao bih nagradu da mi neko navede primer da je ova glupa vlast na čelu sa gradonačelnicom uradila nešto pametno u gradu.
    Sve su uništili i us...

  • hm

    13:40 // 21. 7. 2023.

    Kamere, braco, kamere!
    Vidi se kako se na Pevcu sad vozi normalno.

  • King

    13:52 // 21. 7. 2023.

    Vise sansi imas da prezivis u Bahmutu nego da predjes Knjazevacku ulicu...

  • Niks

    14:39 // 21. 7. 2023.

    Ne odnosi ulica živote, nego nesavesni vozači. Uništavaju i tuđe i svoje porodice nepažnjom i nepromišljenošću.

    Ulica je takva kakva je, na nama vozačima i pešacima je da se prilagodimo. Ali nažalost, to se neće desiti.
    Tuga velika.

  • Jasar

    14:44 // 21. 7. 2023.

    Treba bre ograda od 3 metra u visini nego sta, ma vise mi dojadise duž cele knjazevacke, pesacki pa sta ako je pesacki ne znači da si zaštićen i da možeš da žmureći pređeš, nego zna se levo desno pa kad vidiš sve ok i jedni i drugi ne paze, sada samo ima da postave radari da deru kožu i opet isto ne menja se ništa klasika..

  • Boban MC

    14:45 // 21. 7. 2023.

    Prvo edukujte gospodu da ne prelazi gde stigne, drugo kada ides uvece ne vidi se ništa od drveća koja su ispod bandera, kada ides prema gradu sunce jedva vidis gde ideš...

  • Miomir

    19:38 // 21. 7. 2023.

    Vidim ovde raspisali se o razdelnim ostrvu bulevarskog tipa,pa oni bre još od Bulatovića ne mogu Somborski bulevar da završe,10 godina ,eeeeej.

  • Jeziva ulica

    20:18 // 21. 7. 2023.

    Vidljivost je uzasna na prelasku iz dana u vece u svako doba godine. Osvetljenost bedna jer drvece baca senku. Ti pesacki prelazi treba da drece fluorescentnom zutom i narandzastom ko LasVegas! A posebno zbog toga sto su cetiri skole u nizu u naseljima oko Knjazevacke.

  • Darko

    00:31 // 22. 7. 2023.

    Češće obeležavanje oznaka na kolovozu, kvalitetnijom bojom! Ništa se neće promeniti, pojeo vuk magarca!
    Somborski bulevar i kružni tok ne mogu 10 godina da završe!!!!!!!!

  • Torpedo

    07:08 // 22. 7. 2023.

    Desila se,ko zna koja nesreca, pa se pise o tome ! Izmedju dve nesrece, niko ne trazi nista, cuti, znaci dobro mu je i kaze sebi- nece mene i moju porodicu, briga me za druge!
    Ceo ovaj tekst, predlozi,komenatari( i moj), ne interesuju " nadlezne", jer takvi i ne postoje ! Mozda, na spisku za primanje budzetske zarade ! Sta rade opstinski i gradski funkcioneri,sto ih sa osmehom izglasaste ?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: