Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:54, 21. 7. 2021.

| Društvo

Ulica u Leskovcu mesecima neosvetljena, iz "Keep lighta" kažu nije problem do njih

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Ulica bez rasvete
Mesecima unazad rasveta u kvaru; foto: čitalac

U leskovačkom naselju Dubočica stanovnici Ulice Alojza Budimira već mesecima, kažu, žive neosvetljenoj ulici. Tvrde da u ovoj ulici ne radi nijedna sijalica, kao i da su nadležnima na ovaj problem ukazivali više puta. Iz "Keep lighta", firme koja je zadužena za javnu rasvetu u Leskovcu, kažu da će njihove ekip opet proveriti situaciju, ali napominju da verovatno nije problem do njih, već do EPS-a, jer cela ulica nema svetlo.

Stanovnici ulice koja je duga nekih 150 metara i već dugo u mraku uporno su pokušavali da dopru do nadležnih i uspeli su u tome, ali se, kako kažu, sve završilo na obećanju koje na kraju nije ispunjeno. Dodaju i da od kada je 1995. godine postavljena ulična rasveta ovakvih problema do sada nije bilo, da su se dešavali kvarovi, ali ne i da cela ulica bude u neosvetljena.

Serviseri su dolazili pre nedelju dana, namestili su celu jednu sijalicu koja ne radi i otišli. U petak nas je lično kontaktirao direktor "Keep lighta" i obećao da će u ponedeljak njihovi radnici izaći na teren i rešiti problem ali se to za sada nije desilo - rekao je stanar ulice.

Dodatnu zabrinutost kod stanovnika probudila je i nezgoda koja se dogodila prošlog meseca u toj ulici, kada je dve devojke udario automobil, a oni smatraju da se to dogodilo zbog mraka. Ulica bez rasvete Le Stanari ulice strahuju za sigurnost; foto: čitalac

Mrak je bio, one su išle uz trotoar i umalo zato što nema uličnog osvetljenja da ostanu bez života. Živimo u 21. veku u naselju koje od centra vazdušnom linijom udaljeno 500 metara, a niko da dođe i reši ovaj problem - istikao je zabrinuti stanar.

Firma koja je zadužena za javnu rasvetu u Leskovcu je "Keep light" iz koje saopštavaju da su sa problemom upoznati, ali da verovatno nije problem do njih.

Serviseri će ponovo izaći na teren i sve detaljno proveriti. Ipak, s obzirom da osvetljenja nema u celoj ulici, problem verovatno nije do nas, već do EPS-a. Kada je jedna sijalica u kvaru onda je to naš problem, ali kada je mrak u celoj ulici, praktično je nemoguće da nijedna svetiljka ne radi - rekli iz te firme.

Podsetimo, početkom jula potpisan je zapisnik o radovima koji su izvedeni između Grada Leskovca i "Keep lighta", a predstavnici te firme su tada ostavili i broj telefona i mejl adresu gde Leskovčani mogu prijaviti problem sa osvetljenjem.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: