Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:39, 10. 10. 2017.

| Društvo

Ulica u Nišu dobija novi asfalt, preko starih cevi koje stalno pucaju

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Blato u Daničićevoj ulici
Stanovnici kažu da žive u močvari; foto: čitalac

Iako je niški Vodovod još pre sanacije Daničićeve ulice predložio Opštini Palilula da prvo rekonstruiše vodovodnu mrežu koja je stara, kažu da je to nije urađeno i da zbog toga sada stanovnici ove ulice imaju svakodnevne muke. Kažu da žive “u močvari” i da voda “preti” njihovim kućama. Međutim iz Opštine najavljuju da uskoro nastavljaju asfaltiranje.

Stanovnici Daničićeve ulice kažu da su radovi u njihovoj ulici počeli 9. septembra i da od tada žive u blatu, ne mogu kolima da priđu svojim kućama, a najveći problem imaju sa vodom. Česte su havarije, pa su im česme suve, kažu, a zbog izlivanja vode bile su im ugrožene kuće. Za ove probleme “okrivili” su JKP Naisus, jer tvrde da nedelju dana nisu izlazili na teren i pored brojnih poziva. Radovi Daniči Iz Opštine poručuju da će uskoro nastaviti asfaltiranje; foto: čitalac

Ovaj problem redakciji Južnih vesti prijavljen je i preko aplikacije “Prijavi problem”.

Uprkos brojnim pozivima preko “help deska” JKP Naisus, koji su me usmeravali na dežurnu službu, nije bilo pomaka. Niko iz službi Naisusa nije izašao na teren. Voda i dalje teče u obilnim količinama, ugrožene su kuće u Daničićevoj 2, 4 i 6. Molim vas ako ste u prilici da vi nekoga animirate, ovo stvarno gubi svaki smisao - naveo je jedan Nišlija.

Nakon nedelju dana i brojnih poziva građana, ekipa Vodovoda je juče konačno izašla na teren, a kako kažu to im je bila 5. intervencija u ovoj ulici u prethodnih desetak dana. Međutim, tvrde da je problem u Daničićevoj ulici, koja se nalazi na teritoriji niške Opštine Palilula, mnogo ozbiljniji.

Naime, još pre nego što je počela rekonstrukcija ulice, kako kažu u Vodovodu, predložili su Opštini da prvo sredi vodovodnu i kanalizacionu mrežu koja nije zamenjena 20 do 30 godina.

Mi smo pre samog početka rekonstrukcije izneli određene uslove koji su bili neophodni za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u dužini od 400 metara da bi to sve bilo bezbedno, jer ovo što se sada dešava je samo početak - navode u JKP Naisus.


Zbog starih cevi iz Vodovoda očekuju još veće probleme

Zbog toga što stare cevi nisu zamenjene pre nego što su radnici počeli da sređuju ulicu, pojašnjavaju u Vodovodu, havarije su gotovo svakodnevne, a ubuduće bi moglo da bude i mnogo ozbiljnijih problema i za radnike, ali i za stanovnike ove ulice. Daničićeva ulica Niš Ekipe Vodovoda svaki drugi dan popravljaju havarije u Daničićevoj ulici; foto: čitalac

Dodatni problem su i teške mašine, kažu, koje mogu da oštete cevi i na dugoročnom planu naprave još veću štetu. Međutim, iz Vodovoda kažu da iako su nadležni iz Opštine Palilula znali da je pre sređivanja ulice trebalo da zamene vodovodne cevi, to su preskočili.

Oni kažu da nisu imali para, da nemaju to u planu i kao što to obično biva posledice stižu kasnije, a mi sad radimo samo otklanjanje onoga što se desi na terenu da bi ljudi imali vodu, a pitanje je šta će se dešavati ako ostane ovako u narednim danima, sigurno će doći do novih havarija - objašnjavaju u Vodovodu.


Opština: Uskoro nastavljamo asfaltiranje

Iako postoje informacije da će zbog havarija radovi u ovoj ulici biti prekinuti, jer je rizično da se nastavi asfaltiranje, koordinator inspekcijske službe u Opštini Palilula, ali i predsednik Aleksandar Ždrale kažu da nema ozbiljnjih problema i da čim ekipe Vodovoda završe svoj posao, nastavljaju sa radom.

Vodovod je odradio posao, međutim kad je trebalo asfalt da se postavi došlo je do pucanja cevi ponovo, odnosno do havarije, i nadaju se da će do kraja dana da završe ako sve ide po planu. Kad se završi popravka, onda mora da se naspe onaj šoder, šljunak šta već ide i onda mora malo da se slegne da ne bi popucao asfalt kad se postavi - pojašnjava Ždrale.

Međutim, iako kažu da će posao biti nastavljen i da nema potrebe da se radovi stopiraju, ni predsednik opštine, ali ni koordinator inspekcije nisu pojasnili zašto pre asfaltiranja nije sređena vodovodna mreža koja sada pravi probleme stanovnicima Daničićeve ulice. Umesto toga oni poručuju da bi narednih desetak dana građani trebalo da dobiju asfaltiranu ulicu.

Poplava u Daničićevoj ulici "Poplava" u Daničićevoj ulici; foto: čitalac

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nissus

    13:52 // 10. 10. 2017.

    Džaba nov asfalt ako cevi neprekidno pucaju. To je toliko očigledno

  • Овца за шишање

    13:28 // 10. 10. 2017.

    Боље обезбедите ГОНДОЛЕ на грађани у Даничићеву, да стекну утисак да живу у Венецију!

  • Nislijaa

    11:53 // 10. 10. 2017.

    Strasnooo sta rade zbog kog dinara vise za novu vodovodnu mrezu...
    Posle godinu dana ce ta ulica da bude sva u zakprama,kopace se jednom mesecno,a mi cemo opet da razbijamo trapove na svojim automobilima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: