Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:54, 16. 10. 2023.

| Društvo

Ulica u Panteleju naprasno postala bulevar, građani zbunjeni

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
bulevar-boraca-foto-citalac
Niš dobio novi bulevar od dve trake; foto: čitalac

Žitelji niške Ulice Vase Pelagića nedavno su se iznenadili kada su kod dela gde ovu ulicu “seče” Bulevar Svetog Pantelejmona videli table sa novim nazivom - Bulevar boraca sa Paštrika. I dok oni tvrde da više od 30 godina žive u ulici sa nazivom Vase Pelagića i ne shvataju zašto je dobila novo ime, nadležni u Gradu kažu da je taj deo ulice bio zvanično neimenovan u Katastru.

Zašto je kod kružnog toka na raskrsnici tabla sa novim nazivom ulice i kako ulica se proteže od nekada Somborske do Gornjomatejevačke i ima dve trake može biti bulevar, začudilo je Nišlijku J. M. koja se odmah zapitala da li to znači da će morati da menja dokumenta zbog nove adrese.

Ko god je video ovu tablu i novi naziv ulice, sada Bulevar boraca sa Paštrika, negodovao je. Prvo što nas niko nije ni obavestio, a kamoli pitao da li hoćemo da menjamo naziv, drugo, gde oni vide tu bulevar, kad se jedva mimoilaze dva automobila. Mi ovde živimo od kada su napravljene zgrade, od kraja 80-ih i ne želimo da menjamo naziv ulice, a posebno što će to izazvati troškove zamene svih dokumenata i napraviti nam neprijatnosti - kaže ova Nišlijka.

odluka foto: printscreenPrema objašnjenju Milana Radivojevića, predsednika gradske Komisije za nazive delova naseljenih mesta i nazive ulica odluka o imenovanju doneta je 2021. godine jer je taj deo bio neimenovan.

Dakle, ne radi se o promeni naziva ulice, već o neimenovanoj ulici koja je dobila ime. Verovatno predhodni naziv nije bio zvanično zaveden u Katastru kao takav, pa je Katastar prepoznao ovu ulicu kao neimenovanu, a zatim prosledio Komisiji da dodeli ulici ime, što je inače standarna procedura kada neimenovana ulica dobija ime - kaže Radivojević.

Ističe da on ne može da odgovori kako i zbog čega predhodni naziv ulice nije bio zvanično zaveden, jer takve stvari nisu u nadležnosti Komisije, ali napominje da ovaj slučaj nije izolovan. bulevar-boraca2-foto-citalac foto: čitalac

Obavešten sam da je i Komisija u predhodnom sazivu imala slične probleme zbog naziva ulica koji nisu bili zvanični, a građani su ih koristili, što je stvaralo određene probleme građanima - kaže Radivojević.

Žitelji ovog dela naselja Pantelej kažu da ih čudi što sad ispada da su živeli u neimenovanoj ulici i pitaju se kako je uopšte bilo moguće da kupuju stanove i prijavljuju se na toj adresi. Ističu da sve to nije njihova greška, ali da će je platiti jer sada moraju da menjaju sva dokumenta.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Niš

    22:06 // 17. 10. 2023.

    Stručnjaci. Ukoliko je ulica bila neimenovana kako smo uknjižili stanove??? I ako je bila neimenovana kako joj ne dadoste ime po kojem je i do sada svima bila poznata nego neko drugo da sad menjaju ljudi dokumenta.

  • Ivan

    21:29 // 16. 10. 2023.

    Jeste građani su koristili imena ulica. Verovatno su ih drvenom olovkom upisivali u ličnu kartu a ne SUP.

    • Qgo

      07:35 // 17. 10. 2023.

      Svi iz te ulice treba da se ujedine i podnesu kolektivnu tuzbu protiv katastra koji nije upisao naziv ulice ili SUPa koji im je izdavao dokumenta sa laznim podacima. Nije moguce da su i jedni i drugi radili ispravno svoj posao. Zasto da gradjani placaju tudje greske? U medjuvremenu, bonsek u ruke i otfikarite tu cevku na kojoj visi novi naziv.

    • Bravar

      08:41 // 17. 10. 2023.

      Qgo, taman tako, a može i mala brusilička na baterije da bude brže!

  • Ivan

    19:14 // 16. 10. 2023.

    Nikako da završite Bulevar Petra Aranđelovića. Sramota ste.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: