Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:15, 10. 12. 2018.

| Društvo

Ulica u Popovcu bez asfalta 5 meseci zbog izgradnje vodovoda

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Popovac ulica
Izgradnju vodovoda građani nazvali "istorijskom"; Foto: Prijavi problem/čitalac

Blato i bare na glavnom putu kroz Popovac su realnost građana koji žive u ovom selu jer je, kako navodi čitalac preko aplikacije "Prijavi problem", asfalt skinut još u julu. Iz Direkcije za izgradnju Niša kažu da će ulica biti asfaltirana na proleće, pošto se radovi na izgradnji vodovodne mreže završe.

Čitalac koji se požalio na ovakvu situaciju u selu, kaže da su radovi počeli u julu. Dodaje da je plan bio da se završe za dva meseca, ali kako svedoče fotografije koje je prosledio redakciji, ulica je i dalje bez asfalta, a cevi su iznad zemlje. Problem stanovnika ovog sela zbog dugotrajnih radova je veći time što ovom ulicom prolazi autobus. Ulica Popovac Foto: Prijavi problem/čitalac

Na ovom delu puta, inače radi se o glavnom putu, je u potpunosti skinut asfalt zbog čega je javni prevoz u potpunosti obustavljen, a da pritom nije ubačen dovoljan broj polazaka na "alternativnoj" autobuskoj liniji. Ljudi nemaju čime da idu na posao, kao ni da se vrate jer su autobusi prepuni. Kako se vreme pogoršava situacija je sve gora, kao i put. Pošto put nije posut peskom, rupe su sve veće i dublje, a blato i bare predstavljaju pravi izazov čak i za pešake - napisano je u aplikaciji.

Iz Direkcije za izgradnju grada navode da će vodovodna mreža biti završena do kraja godine, ali da će tek na proleće ulica dobiti asfalt, dok će u međuvremenu dobiti nasip.

Radovi na izgradnji vodovodne mreže završiće se do kraja godine, nakon toga ulica će se nasipati zbog prolaska vozila, a na proleće izvršiće se asfaltiranje - navode iz Direkcije za izgradnju.

Inače, kako je napisao građanin koji je prijavio ovaj problem stanovnika niškog sela, ove radove nazvali su "istorijskim". Iz Direkcije nisu precizirali zbog čega se i da li se uopšte kasni sa ovim radovima ili je plan bio da izgradnja vodovodne mreže toliko traje.

Ovaj tekst je nastao zahvaljujući građanima koji su preko naše stranice Prijavi problem prijavili probleme u svom gradu. Pozivamo vas da i vi budete aktivni građani i prijavite probleme koje primetite.

Problem je moguće prijaviti i preko naših Android i iOS aplikacija.

Video uputstvo za prijavljivanje problema iz aplikacija za mobilne telefone se nalazi ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Nesic

    18:48 // 20. 12. 2018.

    Када је овако, где је Дирекција за јавни градски превоз даобезбеди поласке до града.
    Може да врати ону линију на почетку јавне набавке коју су Медошевчани оборили и добили приградски линију седам од Трга.
    Иначе, и један део је незадовољан премештањем тих линија ван Поповца.

  • Jelena Tasic

    09:19 // 14. 12. 2018.

    Ulica nam je ovakva godinu dana,prvo su postavljane cevi za kanalizaciju,a od pre 5 meseci podignut je asfalt....letos smo se gusili od prasine,a sada gazimo vodu,blato i rupe....ja licno svakog dana vodim dva maloletna deteta u skolu i dok stignemo cizme su uzasne nekad i noge mokre.....a inace ulica je puna dece.....ovo je stvarno sramota sta se radi jer smo i uskraceni za prevoz autobusom!

  • Peki

    21:43 // 10. 12. 2018.

    Kojih 5 meseci? Godinu dana! Na nos nam je sve izaslo bolje i da nisu radili!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: