Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:45, 16. 1. 2023.

| Društvo

Ulica vojvode Putnika u Nišu konačno dobila pešačke prelaze

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
pešački Vojvode Putnika
Saobraćaj se dva i po meseca odvijao regularno bez pešačkog; foto: JV / Tamara Radovanović

Nakon što je dva i po meseca bila bez pešačkih prelaza, iako se saobraćaj odvijao regularno, rekonstruisana Ulica vojvode Putnika konačno ih je dobila, blizu mesta gde je ranije bio semafor.

Otkako je ulica krajem oktobra zvanično otvorena za saobraćaj, građani su zabrinuti i upozoravaju da je nebezbedna jer nema semafore, uređene trotoare i pešačke prelaze.

Prvi pešački u pravcu ka gradu bio je tek blizu Apelacionog suda i dotle su, da bi bezbedno prešli ulicu, morali da dođu i đaci Osnovne škole “Kralj Petar Prvi”. Vozači su upozoravali da im pešaci istrčavaju ispred automobila.

Stanovnici Bubnja žalili su se da su više puta pisali nadležnima, ali da su oni samo prebacivali odgovornost s jednih na druge.

Ni Južnim vestima niška Uprava za komunalne delatnosti, Direkcija za izgradnju i JKP Parking servis danima nisu odgovorili na pitanja.

Međutim, prvog radnog dana nakon što je tekst o tome objavljen, iz Parking servisa su na svom zvaničnom sajtu obavestili da je u planu obeležavanje horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije.

Obeležili su pešački kod novog razdelnog ostrva, gde je on i ranije bio, kao i nekoliko metara od mesta gde je bio semafor. Postavljen je i znak za pešački, dok trotoari još nisu završeni, pa građani i dalje autobus čekaju u blatu.

Podsetimo, nije prošlo ni mesec dana od otvaranja ulice za saobraćaj kada je tamo bilo neophodno prvo “krpljenje”, pošto je zbog kiše ispala šahta i ulegao asfalt. Bio je oštećen i završeni deo trotoara, pošto su neke kocke nedostajale, a neke ispale iz ležišta.

Rekonstrukcija je počela 30. maja 2022. i ispratili su je višenedeljni zastoji u radovima zbog izmeštanja trafo-stanice, optužbe gradonačelnice da žitelji kradu građevinsku tablu i gorivo iz mašina, preopterećenost Ulice Dimitrija Tucovića, gde su bili preusmereni i autobusi, kao i protesti stanara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Var tehnolog

    18:55 // 17. 1. 2023.

    Ogroman, istorijski uspeh za Nis ! Nek udje u anale ,da se zna !

  • Palilulac

    11:08 // 17. 1. 2023.

    Eto, tu je pešački prelaz, a trotoar ide na Svetog Haralampija.

  • Vlada

    08:30 // 17. 1. 2023.

    A drugi sloj asfalta? Kad ce da dobije drugi sloj asfalta???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: