Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:20, 21. 5. 2013.

| Društvo

Ulice u centru dobijaju novo ruho

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
ulica-dragise-cvetkovica12.jpg
Raskrsnica ulica Dragiše Cvetkovića i Vojvode Mišića

Dušanova ulica, Ulica Generala Tarnijea, Episkopska, Dragiše Cvetkovića i mnoge druge biće u potpunosti rekonstruisane, najavljuju iz Direkcije za izgradnju grada.

120 miliona dinara koje je odobrilo Ministarstvo za regionalni razvoj biće utrošeno za obnovu niških ulica.

Kako kaže direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Jovanović, para za rekonstrukciju ulica nikad dosta, a od pristiglih sredstava ovog puta biće rekonstruisano više od 10 ulica, ali i neki niški parkovi.

- Rekonstrukcija podrazumeva kompletnu zamenu asfalta i podloge, ali i postavljanje toplovode i vodovodne mreže tamo gde je to neophodno - kaže Jovanović.

Ulice koje će biti rekonstruisane, kako najavljuju iz Direkcije su: Dragiše Cvetkovića, Dušanova, Koste Stamenkovića, Hajduk Veljkova, 1.300 kaplara, Generala Tarnijea, Durmitorska, Episkopska, Marina Držića i Svetozara Markovića.

Za Ulicu 9. brigade pored Čaira planovi su malo drugačiji.

- Radiće se i Vojvode Mišića i 9. brigade s tim što će mu tu promeniti režim saobraćaja i način parkiranja. Nakon rekonstrukcije zbog više parking mesta vozila će se parkirati ukoso - objašnjava Jovanović.

U opštinama na periferiji grada radiće se u Niškoj Banji i Crvenom Krstu. Ruzveltova ulica u Banji, prema najavama Jovanovića, biće rekonstruisana od odobrenih para, a deo sredstava odlazi i na renoviranje Pribojske i Humske ulice u Crvenom Krstu.

Jovanović je najavio da će biti uređeni i parkovi na Trgu Pavla Stojkovića i Trgu kralja Aleksandra. Iako nije precizirano, treba očekivati da će radovi otpočeti po sprovođenju neophodnih procedura.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sanja

    13:47 // 22. 5. 2013.

    Zamolila bih poštovane članove Direkcije, da prvo urade projekte, dobiju dozvole, pa tek onda krenu u izvođenje, da ne bi morali te iste ulice da seku da bi popravljali vodovod ili postavljali telefonske kablove.

  • Slobodan Zivkovic

    08:23 // 22. 5. 2013.

    Ulica Sutjeska vec sedam godina je presecena na pola. Ja sam pisao i slao slike opstini Palilula i nista od toga, a potrebno je nekoliko lopata asvalta.

  • Двери Ниша

    21:48 // 21. 5. 2013.

    Банана репубљик!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: