Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:22, 26. 7. 2011.

| Društvo

Ulična akcija dobrovoljnog davanja krvi

Autor:Jelena StojkovićIzvor:Južne vesti
vranje, davanje krvi

VRANJE - U Vranju je počela tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi u centru grada. Zdravstveni centar Vranje u saradnji sa Crvenim krstom organizuje ovu akciju petu godinu za redom.

Građani Vranja mogu dati krv na improvizovanom punktu od 9 do 12 sati. Već prvog dana akcije prikupljeno je 20 jedinica krvi.

- Vranjanci su izuzetno dobri davaoci krvi i zahvaljujući učestalim akcijama uspevamo da zadovoljimo naše potrebe. Ova akcija je idealna za sve one koji žele da budu humani, ali zbog obaveza ne stižu da dođu u Zavod za transfuziju krvi, tako da smo odlučili da i ove godine održimo sada već tradicionalnu akciju u centru grada. Prezadovoljni smo odazivom, a ovih dana očekujemo i organizovane dolaske zaposlenih u preduzećima i ustanovama u gradu – kaže dr Dušan Jovanović.

Centar za prevenciju Doma zdravlja Vranja u okviru ove akcije organizovao je preventivne preglede i razgovore sa pacijentima, određivanje nivoa šećera u krvi kao i merenje krvnog  pritiska. Na osnovu toga lekari iz mobilne jedinice Centra za prevenciju će raditi procenu individualnog rizika. Takođe će biti promovisani zdravi stilovi života, podela lifleta koji upućuju na rano otkrivanje i pravovremeno lečenje malignih bolesti.

Akcija će trajati do 29. jula, a dosadašnja praksa je pokazala da se tokom ove akcije prikupi oko 100 jedinica krvi i da se popune potrebne zalihe koje se uvek smanjuju u letnjim periodima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: