Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:22, 30. 8. 2013.

| Društvo

Ulični prodavci plaćali zakup trotoara

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
teniski-tereni.JPG

Inspektori su utvrdili da su ulični prodavci "OK taksiju" plaćali zakup za mesto na trotoaru ispred parkinga teniskih terena kod auto-pijace. Vlasnik "OK taksija" to negira. 

U Opštini kažu da je gradska Uprava za inspekcijske poslove utvrdila je da je "OK taksi" za 2 do 5 hiljada dinara mesečno naplaćivao prostor na trotoaru, što je, kažu, "javna površina koju niko nema ovlašćenje da izdaje". Parking Jadranska ulica

Načelnik Opštinske uprave Crveni Krst Vlastimir Petrović objašnjava da je sporan prostor suvlasništvo Grada, Auto-moto društva i Teniskog kluba Radnički, kao i da je TK Radnički iznajmio prostor "OK taksiju". 

- Zakup teniskih terena nije sporan, ali niko ne sme da izdaje javnu površinu - kaže Petrović. 

On dodaje da, prema odluci Skupštine, javnu površinu može da izdaje samo gradska Uprava za finansije. Pošto nema saglasnosti Grada, odnosno nikakve skupštinske odluke o tome da "OK taksi" njome na ovaj način raspolaže, Petrović je doneo "rešenje o zabrani".

- Grad Niš, kao suvlasnik, nije saglasan da se ta javna površina izdaje za prodaju robe - izričit je Petrović.

Međutim, vlasnik preduzeća "OK taxi" Dejan Radosavljević tvrdi da nijednom od njegovih 12 zakupaca nije naplaćivao prostor na trotoaru, već samo unutar placa koji je zakupio od Teniskog kluba Radnički, koji iznajmljuje i za parking.

- Trotoar nije moj i ne mogu da ga naplaćujem, ali svakome ko dođe iza moje ograde, ja naplatim, i onome ko parkira vozilo, i onome ko hoće da prodaje. Rekli su mi da nemam prava ni parking da naplaćujem. Zašto? Pa u Beogradu ima i privatnih parkinga i privatnih garaža - kaže Radosavljević.

Sporan trotoar je u pijačnim danima samo deo divljeg buvljaka koji se proteže od glavne autobuske stanice do auto-pijace, duž Tvrđave i Jadranske ulice.  

Oštro protiv uličnih prodavaca

Od noćas će timovi komunalnih policajaca, inspektora i radnika JP Tržnica obilaziti vanpijačne prodavce u Ulici Đuke Dinić i Jadranskoj i upozoravati ih o mogućim kaznama. Biće im ponuđena druga opcija.

- Predložićemo im da nađu drugu lokaciju, na primer buvljak OTC gde su im obezbeđena besplatna mesta ili da se presele unutar auto-pijace, nikako ne smeju da budu na ulici i trotoarima - kaže Petrović.

On objašnjava da je ideja da se iz Jadranske ulice isele prodavci prehrambenih proizvoda i nove tehničke i tekstilne robe, a da na prostoru auto-pijace ostane "klasičan buvljak", odnosno samo oni koji prodaju polovnu i staru robu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • pero peric

    15:08 // 31. 8. 2013.

    Da, ali u Beogradu za te privatne parkinge postoji tender, na kome pobe]uje najbolji, a onaj koji pobedi ima pravo da radi taj posao, i pri tome plaća PDV, porez na dobit i slično.

  • iz grcku

    18:19 // 30. 8. 2013.

    nije trotoar ni parking servisov,pa opet naplacuju...

  • Svedok

    17:27 // 30. 8. 2013.

    Mene interesuje , ovaj privatni parking pored teniskih terena, i zidina trvdjave, koje njemu dao dozvolu ???
    Tu ne bi smelo da se vozila parkiraju !
    To treba ukloniti...

    • TK Radnicki

      00:15 // 31. 8. 2013.

      Ma ajde to nego sto nama iz TK Radnicki njihov pas cuvar sigurno pojeo 20 loptica, 10 ih oglodao a ostalih 10 zatrpao u rupu iza kucice :(

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: