Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:48, 9. 6. 2021.

| Društvo

Ultrazvuk na ginekologiji ne radi - iz Doma zdravlja kažu nije u kvaru, već na redovnom servisu

Autor:T. Tasić, M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
Ultrazvucni-aparat;-foto:-Dom-zdravlja-Nis
Iz Doma zdravlja navode da ultrazvučni aparat nije u kvaru; foto: Dom zdravlja Niš

Na društvenim mrežama Nišlijke se žale da ultrazvučni aparat u niškom Domu zdravlja ne radi, te da su nekima i odložili preglede. Načelnik Službe za zdravstvenu zaštitu žena Dušan Simić za Južne vesti kaže da aparat nije u kvaru, već da su sonde na redovnom servisiranju, kao i da su o odlaganju pregleda pacijentkinje unapred obaveštene.

U Fejsbuk grupi, namenjenoj mamama iz Niša, požalile su se žene da ultrazvučni aparat na ginekologiji u Domu zdravlja ne radi. Jednoj Nišlijki je pregled bio zakazan za juče, ali su joj, kako piše, odložili za sledeći petak.

Da li je aparat zaista u kvaru, na pitanja novinara Simić odgovara - nije.

Naime, ultrazvučni aparat koji redovno koristimo je na odeljenju i aparat nije u kvaru, ali su sonde od ponedeljka na redovnom servisiranju, čiji datum servisiranja ne zavisi od naše službe, već od mogućnosti servisera kada nam to najave - navodi Simić.

Naglašava da su pacijenti o tome uredno obavešteni unapred, kao i to da su svi pregledi pomereni za par dana.

U samoj službi se nalazi i tzv. rezervni aparat starije generacije, slabijeg kvaliteta, koji praktično ne koristimo prilikom pružanja usluga iz domena kontrolnih ginekoloških pregleda niti planiranih pregleda trudnica, ali koji nam služi za brzo snalaženje u hitnim situacijama, kako bi se hitna stanja i dalje rešavala u trenutku - dodaje.

Kako bi poboljšali kvalitet usluga, Simić najavljuje i da Službu za zdravstvenu zaštitu žena očekuje i dodatni aparat najnovije generacije sa sve tri sonde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • JT

    21:54 // 10. 6. 2021.

    Strasno. A strasnije je sto ultrazvuk trudnicama ne daju slike bebe vec se pise na papiru osnovni podaci. UZAS! Zar je i stampanje problem ili papir????

  • SAŠA

    15:52 // 10. 6. 2021.

    Samo kod čika privatnika i spremite locu.

  • Marija

    11:00 // 10. 6. 2021.

    Nemam nista protiv privatnih ordinacija i placanja pregleda, ali trebamo imati u vidu da nisu sve zene u mogucnosti da plate pregelde, koji nisu ni malo jeftini. Isto tako, svi mi imamo pravo na obavljanje pregleda u domu zdravlja. Ali sta u ovom slucaju da rade zene koje moraju da odrade UZ, a nemaju finansijsku mogucnost da plate privatno? Mislim da to pitanje treba postaviti gospodinu Simicu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: