Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:48, 9. 6. 2021.

Ultrazvuk na ginekologiji ne radi - iz Doma zdravlja kažu nije u kvaru, već na redovnom servisu

Ultrazvucni-aparat;-foto:-Dom-zdravlja-Nis Iz Doma zdravlja navode da ultrazvučni aparat nije u kvaru; foto: Dom zdravlja Niš

Na društvenim mrežama Nišlijke se žale da ultrazvučni aparat u niškom Domu zdravlja ne radi, te da su nekima i odložili preglede. Načelnik Službe za zdravstvenu zaštitu žena Dušan Simić za Južne vesti kaže da aparat nije u kvaru, već da su sonde na redovnom servisiranju, kao i da su o odlaganju pregleda pacijentkinje unapred obaveštene.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • neko iz mase

    09:06 // 9. 6. 2021.

    Sramota je da ginekologija ima samo jedan UZ aparat. Na pregled se čeka po mesec dana, umesto da pacijentkinje istog dana završe i pregled i UZ i kolposkopiju, ako je neophodna. Pa onda zakazivanje za uzimanje brisa...
    Ali zato su privatne ordinacije pune.
    Mislite li da je slučajno takva organizacija?

    • Robin Hud

      12:26 // 9. 6. 2021.

      Sve za nasu decu, cak i lecenje preko sms!

  • Pera

    09:09 // 9. 6. 2021.

    Aparat nije u funkciji,da li zbog kvara ili servisa, nije bitno. Krajnji korisnik ne može da se pregleda, to je poenta. Kakva glupa izjava doktora,

  • maka

    09:29 // 9. 6. 2021.

    ja mislim da privatnicki lobi ovde ima udela. strasno kroz sta trudnice prolaze...

  • mila

    09:51 // 9. 6. 2021.

    Ako je pregled odlozen od utorka za sledeci petak, to nije par dana nego punih 10. Sta nas briga i za sonde i za stare aparate koje imate ali ne koristite, ovoliki grad u domu zdravlja, nekada najvecoj ustanovi tog tipa na Balkanu, da nema jedan kasvetan ultra zvuk...pa to je sramota. Pokrij se usima i zavuci u misju rupu i ti Simicu i Jerkane i svi ostali tzv. rukovodioci, eto koliko ste sposobni

  • mila

    09:55 // 9. 6. 2021.

    Kakve gluposti iznosis Simicu, da li si svestan. Kazes pacijentknije su unapred obavestene, pa sta su mogle i trebale da urade, da zamrznu trudnoce dok sonde ne zavrse sa servisom? iIli da te nadju privatno gde radis, tamo ste opremljeni sa najnovijim ultra zvukovima, a garantujem da se i sonde brze izservisiraju

    • KOVID20

      14:44 // 9. 6. 2021.

      Ni vi trudnice mi niste jasne. Zašto baš mora da se porodite u devetom mesecu. Da je predsednik trudan kojim slučajem, on bi se porodio u petnaestom ili šesnaestom mesecu, kad se aparat popravi. Kvarite bre ovo zlatno doba.

  • Igor

    10:28 // 9. 6. 2021.

    Sonde se ne servisiraju vec kupuju move

  • Mile

    10:29 // 9. 6. 2021.

    Jerkan hitno u penziju,a njegovu pajtasicu Danijelu Nesic vratiti u opstu da radi ko med sestra sto je po stručnosti !!!Upropastise DZ a o broju lekara koji ih napušta se cuti!!!

  • Drda

    11:37 // 9. 6. 2021.

    Aparati ne rade i za sve se ceka mesecima zbog privatnih klinika. Treba ih ukinuti jer zdravlje kao najvazniji resurs nacije i drzave ne treba biti u rukama privatnika i treba biti besplatno. Ni obrazovanje ne treba dati privatnicima ali smo dali... Zato je prosle godine bila najveca smrtnost u Srbiji u poslednjih 100 godina. Doslo je na naplatu.

    • Ja

      14:37 // 9. 6. 2021.

      Ne treba ih ukinuti nego promovisati i stimulisati privatne firme da radnicima uplaćuju privatno zdravstveno osiguranje, kao u celom svetu

  • Anđela

    12:49 // 9. 6. 2021.

    Na ultrazvuk se čeka dva meseca, evo početkom ovog meseca su mi zakazali za kraj jula. Aparat za kolposkopiju ne radi, tako da se pacijentkinjama kaže da dođu krajem meseca da zakažu ko zna za kad,ako uopšte poprave. Sramota je da se na osnovne preglede čeka toliko. Džabe promocije redovnih pregleda kada vam treba oko 3meseca da sve zakažete i završite. O odnosu prema trudnicama I da te govorimne.

  • Grada..

    14:19 // 9. 6. 2021.

    Strasno. Ne mogu da veruje.Grad Nis, UKC Nis. Treci grad u Srbiji. Proradio kamen u bubregu i resio da idem na razbijanje, kad me doktor obradova i kaze to se radi u BG. Nisam mogao da verujem pre 10- 12 god. sam tokodje isao u BG na razbijanje vel. 14 mm. Cak su mi i platili autobusku kartu.

  • S.Nikolić

    14:57 // 9. 6. 2021.

    Rođen u okolini niša, a pedeset godina živim van srbije! Stanje u zdravstvu je u takvom stanju da ni najgorem neprijatelju ne želim da se raznoli! Imam jedno pitanje za odgovornea i GLUPE LJUDE: IZ KOG RAZLOGA SOCIJALNO, KAO O PENZOONO OSIGURANJE NEMAJU UGOVOR SA PRIVATNIM LEKARIMA O POKRIVANJU TROŠKOVA PREGLEDA I LEČENJA PACIJENATA! Ako to može na primer u Austriji, zašto ne i u Srbiji?

    • Mila

      15:18 // 9. 6. 2021.

      Odgovor na ovo pitanje je da ovi kvazi privatnici-vlasnici privatnih ordinacija i klinika mogu na neposten nacin da zaradjuju basnoslovno bogatstvo. Isti lekari rade i u priv.i u drz.ustanovama, to je problem. U drz.ustanovama dremaju i svalerisu se, izdiru se pacijentima ili bivaju nezainteresovani i onda te iste ljude popodne sa osmehom i uz kafu docekuju i na kraju oderu kozu s ledja.

  • Zlobnik

    16:32 // 9. 6. 2021.

    Niko , od naroda tj. pojedinaca ne shvata da služi samo za potkusurivanje i ostvarivanje "njihovih" ciljeva tj. da pokradu narod i upropaste Srbiju ! "Zlatno /im je/ doba" !

  • J. A. Z

    19:57 // 9. 6. 2021.

    Ja ne znam sta da kazem. Ja sam imala zakazan UZ 07.05. Jos uvek imam papiric, ali nije odradjen. Razlog:doktorka mi je rekla da ne moze sada da mi odradi.Da bih prosle nedelje otisla zbog komisije, gde mi kaze da za TRI NEDELJE idem da uradim laboratoriju, antitela i UZ privatno, pa da joj donesem rezult. posto ide na odmor i UZ ne radi. Urađen jedan UZ kada je utvrdjena trudnoca, a 5.sam mesec

    • Trudnica

      21:12 // 9. 6. 2021.

      Ja sam 8. mesec trudnoce,a zadnji uz u domu zdravlja sam februara radila. Kada pitam da mi se zakaze uz ljutito doktor odgovara da aparat ne radi i salje me privatno da idem. Za trudnice se privatno mnogo skuplje uz placa nego za zene koje nisu u drugom stanju.

  • TuRb●BOT

    00:48 // 10. 6. 2021.

    Aparat za histeroskopiju ne radi mesecima !? Znaju posle da pricaju kako je natalitet mali.Sramota da ih bude, a i nas sto ih u 21.veku trpimo

  • Marija

    11:00 // 10. 6. 2021.

    Nemam nista protiv privatnih ordinacija i placanja pregleda, ali trebamo imati u vidu da nisu sve zene u mogucnosti da plate pregelde, koji nisu ni malo jeftini. Isto tako, svi mi imamo pravo na obavljanje pregleda u domu zdravlja. Ali sta u ovom slucaju da rade zene koje moraju da odrade UZ, a nemaju finansijsku mogucnost da plate privatno? Mislim da to pitanje treba postaviti gospodinu Simicu.

  • SAŠA

    15:52 // 10. 6. 2021.

    Samo kod čika privatnika i spremite locu.

  • JT

    21:54 // 10. 6. 2021.

    Strasno. A strasnije je sto ultrazvuk trudnicama ne daju slike bebe vec se pise na papiru osnovni podaci. UZAS! Zar je i stampanje problem ili papir????

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: