Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:04, 26. 2. 2024.

| Društvo

Umesto dece, šlemovi i bušilice - kašnjenje izgradnje vrtića u Panteleju za Sotirovski opravdano

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
višnjica 6
Obilazak iskoristili da se pohvale time šta je do sada urađeno u Panteleju i da daju nova obećanja; foto: JV / Tamara Radovanović

Rok za završetak novog vrtića “Višnjica” u niškom naselju Pantelej, koji je trebalo da bude izgrađen do 20. januara, pomeren je za još 60 dana. Gradonačelnica kaže da je to tražio izvođač i da je opravdano jer se objekat, čiji je kamen temeljac postavljen još maja prošle godine, gradi “i u toku zimskih meseci”.

višnjica 4 foto: JV / Tamara RadovanovićUmesto vaspitačica i mališana, koji je trebalo, makar prema najavama nadležnih, da budu u novoj zgradi još krajem januara, tu su još uvek radnici. U prostorijama budućeg vrtića je građevinski materijal i čuju se zvukovi radnih mašina.

Kasnio je kamen temeljac, koji je postavljen maja 2023, iako je bio najavljivan još za 2021. godinu, a sada kasni i završetak radova.

višnjica 2 foto: JV / Tamara RadovanovićČetiri dana nakon pisanja Južnih vesti o tome, predstavnici gradske vlasti došli su da obiđu vrtić. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kaže da je produžetak roka tražio izvođač radova, na šta je Direkcija za izgradnju, koja obavlja nadzor, dala saglasnost.

Inače, firme zadužene za izgradnju izabrane su preko tendera i reč je o tri beogradske - ABS Plus, Termo-max i Videomont, kao i o novosadskoj firmi Intec. Cena je oko 93 miliona dinara sa PDV-om.

To će biti novi prostor za mališane i za skraćenje liste čekanja. Verujemo da će uz vrtić u Trupalu i takozvani vrtić medikoterapije ta lista biti potpuno ukinuta, da neće dečica čekati na upis u predškolsko. To je objekat koji je rađen i u toku zimskih meseci, pa je bilo opravdano da se zbog vremenskih prilika, odnosno neprilika, napravi saglasnost - navodi gradonačelnica.

višnjica 3 foto: JV / Tamara RadovanovićTo znači da će vrtić biti završen u aprilu, kada bi trebalo da uveliko bude u toku kampanja pred lokalne izbore u Nišu.

Kampanja kao da je počela već danas, makar u Panteleju, pošto su Sotirovski i predsednica te opštine Nataša Stanković iskoristile priliku da najave nove investicije i nabroje šta je tu do sada urađeno.

Uveliko se radi na drugoj fazi Bulevara svetog Pantelejmona. Naše mašine su na terenu. Verujem da ćemo kroz 2-3 meseca imati kompletno izgrađen Bulevar svetog Pantelejmona - kaže Sotirovski.

višnjica 5 foto: JV / Tamara RadovanovićStanković najavljuje sređivanje svih ulica koje su imovinski i pravno “čiste”, asfaltiranje parkinga i rekonstrukciju Gospodske, sređivanje parka u ulici Koče Kapetana, kao i završetak pijace, za koju nema preciznu informaciju o roku i o tome dokle se stiglo sa radovima, pa je uputila na JKP Tržnica.

Pohvalila se Stanković i izgradnjom novog Lidla, a Sotirovski završetkom Bulevara svetog Pantelejmona za 2-3 meseca.

Podsetimo, tender za parterno uređenje vrtića u Panteleju i u Trupalu je u toku i traje do 27. februara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sarkazam

    09:55 // 28. 2. 2024.

    Koja zima bre, žali bože para za zimske gume

  • Vesna

    14:22 // 27. 2. 2024.

    Da su joj pravili još jedan stan ne bi smeli da kasne

  • važno je da ne kasni još jedno

    08:03 // 27. 2. 2024.

    sredjivanje sada potkrovlja, krovni prozori su postavljeni....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: