Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:08, 25. 9. 2020.

| Društvo

Umesto ekskurzije, leskovačkim vukovcima po 25.000 dinara

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
vukovci
Dobili po 25.000 dinara; foto: Grad Leskovac

Praksu grada Leskovca da svake godine putovanjem Srbijom nagrađuje najbolje maturante srednjih škola, ove godine prekinula je pandemija virusa korona, a odlukom Gradskog veća odlučeno je da novac isplaniran za nagradnu ekskurziju bude uplaćen svim "vukovcima“ leskovačkih srednjih škola.

U Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju upriličena je podela ugovora, a 112 najboljih maturanata dobilo je po 25.000 dinara, pa je ukupno iz budžeta grada Leskovca isplaćeno 2,8 miliona dinara.

Jedna od maturantkinja leskovačke Gimnazije, buduća brucoškinja Medicinskog fakulteta, Jana Jovanović kaže da se radovala ekskurziji.

Pored upoznavanja znamenitosti naše države, imali bismo nezaboravne uspomene, učvrstili bismo postojeća i stekli nova prijateljstva. Žao mi je što nismo otputovali. Svakako, u ime svih dobitnika zahvaljujem rukovodstvu grada na čelu sa gradonačelnikom na tako dobroj ideji, pored svega što nam tako dokazujete da brinete o nama i cenite naš uspeh - rekla je Jovanovićeva.

Kako navode na sajtu Grada, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović čestitao je budućim brucošima na dosadašnjem uspehu, uz želje da u narednom periodu školovanja i života budu još uspešniji.

Novac ne može da zameni nezaboravne trenutke koje biste proživeli, ovim činom želimo pokazati da podržavamo vas, mlade ljude, i da vas podstičemo da radite jače, bolje i brže. Verujem da da vam ovaj podsticaj znači kako biste nastavili da se bavite onim za šta ste se opredelili i u čemu ste najbolji. Neka vam ova simbolična suma bude poklon od strane Grada Leskovca za novo poglavlje u koje ćete uskoro zakoračiti, budite sigurni da ćete u nama uvek imati vernog saveznika - rekao je Cvetanović.

Podsetimo, tradicionalno, već 5 godina grad Leskovac organizuje šestodnevno putovanje Srbijom, sa idejom da nagradi najbolje učenike.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Reza

    10:03 // 25. 9. 2020.

    Pa od malena se to navikava na minimalac, sva cast Vucicu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: