Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:24, 20. 10. 2021.

| Društvo

Umesto konkursa za nove direktore, stari se imenuju za v.d. direktore niških javnih preduzeća

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
Gradska toplana
Milačić po drugi put u v.d. stanju; Foto: Arhiva JV

Mandati direktora niške Toplane, Objedinjene naplate, Direkcije za izgradnju, Parking servisa, Tržnice, Gradske stambene agencije i Zavoda za urbanizam su istekli, a kako konkurs za izbor novih direktora nije raspisan, predloženo je imenovanje vršioca dužnosti direktora u tim preduzećima, o čemu danas odlučuju odbornici Skupštine. Za v.d. direktore su u svim preduzećima, sem u u Direkciji za izgradnju, predloženi oni koji su i do sada bili direktori.

Direktori sedam javnih preduzeća u Nišu izabrani su 2017. godine na konkursu, a juče im je četvorogodišnji mandat istekao. Međutim, konkurs za nove rukovodioce nije raspisan, iako je u junu ove godine formirana Komisija za izbor direktora, što je i bio preduslov za raspisivanje konkursa.

Zato će biti imenovani v.d. direktori na današnjoj sednici Skupštine, koji na toj poziciji po zakonu mogu da budu maksimum godinu dana.

Tačke o imenovanju sedam v.d. direktora našle su se kao dopuna dnevnog reda u poslednjem trenutku, po predlogu Gradskog veća, čija je sednica održana juče.

Za v.d. direktore Gradske toplane i Objedinjene naplate predloženi su dosadašnji rukovodioci koji su, pre nego da budu izabrani za direktore, kratko obavljali funkciju vršioca dužnosti direktora tih preduzeća.

Iako prema Zakonu o javnim preduzećima ista osoba ne može dva puta biti imenovana za vršioca dužnosti direktora, ponovo se za ovu funkciju predlažu Predrag Milačić za Toplanu i Jelena Stojanović za Objedinjenu naplatu.

Dejan Dimitrijević i dalje ostaje na čelu Parking servisa, isto je i sa Javno-komunalnim preduzećem Tržnica gde je predlog za vršioca dužnosti dosadašnji direktor Goran Đorđević.

Do promena će doći samo u Direkciji za izgradnju Grada Niša. U direktorskoj fotelji je od 2017. godine bio Nebojša Lović, a za mesto vršioca dužnosti je predložen dosadašnji izvršni direktor Zoran Prokić.

Situacija ostaje nepromenjena i u Gradskoj stambenoj agenciji, za vršioca dužnosti je predložen Vladan Stojanović, kao i u Zavodu za urbanizam koji će i dalje voditi Miroljub Stanković.

Podsetimo, da su niška javna preduzeća u kolapsu, da ističe mandat direktorima, kao i da nema konkursa ukazivao je nedavno i odbornik koalicije "Niš moj grad" Miodrag Stanković.

Biografije vršioca dužnosti direktora dostupne su ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Božica Jocić

    20:56 // 20. 10. 2021.

    A šta je sa direktorkom Pčelice!?

  • Torpedo

    19:50 // 20. 10. 2021.

    Mislite da se gradonacelnica nesto pitala? Jurili su Gasica, Glisica, Bajagica, da im "daju" ledja ! Kome se daje plata od 100000 dinara i vise?
    SPO, najveca izdaja srpstva, pod pokroviteljstvom SDB .

  • David Štrbac

    17:38 // 20. 10. 2021.

    JKP su postala mesta razvrata, nemorala, pijančenja, pljački i udomljavanja problematične dece funkcionera. Ko su advokati koji su angažovani u vodovo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: