Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:22, 28. 4. 2023.

| Društvo

Umesto novog konkursa opet produžili v. d. status u niškoj Upravi

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
uprava za društvene delatnosit
Nastavlja se praksa produžetka v. d. statusa u niškim upravama; foto: Grad Niš

Zbog propalog konkursa za načelnika Uprave za društvene delatnosti u Nišu na funkcijama su ostali vršioci dužnosti, a iako im je taj status bio produžen "najduže do 3 meseca", Gradsko veće je ponovo produžilo taj status v. d. načelnice Pavlini Mihajlenko i njenom v. d. zamenika Miljanu Ćirkoviću.

Više nije novost da uprave u Nišu vode vršioci dužnosti i to traje mesecima, a od 6 koliko ih ima, u punom mandatu su tek načelnici tri Gradske uprave.

Jedna od onih u kojoj je bio raspisan konkurs za mesto načelnika je Uprava za društvene delatnosti, ali je konkurs propao, jer se za ovu poziciju niko nije prijavio, pa ni oni koji je mesecima vode u v. d. statusu.

Zato je Gradsko veće pravnici Pavlini Mihajlenko i ekonomisti Miljanu Ćirkoviću nakon neuspešnog konkursa produžilo mandat krajem januara za "najduže do tri meseca", ali novi konkurs još nije raspisan, pa im je na isti način ponovo omogućeno da nastave da vode ovu upravu.

Nakon sprovedenog konkursa Gradsko veće Grada Niša donelo je Rešenje o neuspehu Javnog konkrusa za popunjavanje položaja načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti broj 158-3/2023-03 od 09.02.2023. godine. U skladu sa članom 56. Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, a u cilju obezbeđivanja neophodnih uslova za nesmetano funkcionisanje i kontinuirano obavljanje poslova iz nadležnosti Gradske uprave za društvene delatnosti, produžava se Pavlini Mihajlenko, status vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti, najduže do tri meseca, počev od 25.04.2023. godine - piše u novom rešenju Gradskog veća.

Isto važi i za njenog zamenika.

Da li će i kada konkurs za ove pozicije biti raspisan nije poznato.

Podsetimo, od ukupno 6 gradskih uprava u Nišu kompletne su samo dve - Uprava za finansije i Uprava za imovinu i održivi razvoj, jer imaju načelnice i zamenike u punom mandatu, a u Upravi za građevinu je nedavno imenovan za načelnika doskorašnji vršilac dužnosti, ali on radi bez zamenika.

Vršioci dužnosti i dalje vode Upravu za komunalne delatnosti i inspekcijske posleve, Upravu za organe grada i građanska stanja, kao i pomenutu Upravu za društvene delatnosti.

Konkursi za njih i dalje nisu raspisani i nepoznato je kada će, a gradonačelnica Dragana Sotirovski je nedavno objasnila da izbor načelnika nije "izbor za mis", kako novinari misle, već težak zadatak.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    19:54 // 28. 4. 2023.

    Nek je sa srecom- narodu fino, nikad bolje a na izborima rekao svoje !

  • Goran Marković

    14:31 // 28. 4. 2023.

    Uprava funkcioniše bez zastoja i problema, o postavljenju odlučuje veće. Pavlina veoma kulturna i stručna i nebitan je odnos sa osobom koju pominjete, a Ćirković ima državni fakultet i master studije na državnom sa desetkom što je lako proverljivo. Ovo je istina a ljubomorni nek pisu i nek se jedu.

  • Бата Рака из Ниш

    12:35 // 28. 4. 2023.

    Не држе се закона ко пијан плота!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: