Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:46, 5. 2. 2019.

| Društvo

Umesto odgovora na pitanja, Kocić vređao novinare "Južnih vesti"

Autor:M. Zirojević, S. MarkovićIzvor:Južne vesti
nebojša kocić
Kocić najavio i potencijalnu tužbu protiv "Južnih vesti"; foto: Vanja Keser

Na novinarska pitanja o zloupotrebi službenih automobila i zašto nema odgovora na zahteve za pristup informacijama od javnog značaja, predsednik Medijane Nebojša Kocić pisanja Južnih vesti o malverzacijama u ovoj Opštini nazvao je lažima, a sama istraživanja “pljuvanjem” i “brutalnom kampanjom protiv njega”. Na pitanje zašto nije tužio ako su laži, Kocić najavljuje da možda i hoće.

Na pitanja zašto iz Opštine Medijana ne dostavljaju putne naloge za službenu “škodu superb” i ugovore o radu zaposlenih, odgovori su izostali na konferenciji Srpske napredne stranke (SNS) na kojoj je, između ostalih, govorio i Kocić. Iako kriju dokumentaciju, Kocić je insistirao na tome da je rad Opštine transparentan.

Mesecima traje kampanja, koja je takođe brutalna, protiv Opštine Medijana i mene lično. Nekih tabloidnih medija, koje često zovemo u Opštinu i da im pokažemo papire, za koje oni toliko sumnjaju da se nešto loše dešava... Ali pisanje bez ikakvih argumenata, pljuvanje koje traje čitavih godinu dana ne znam kome da služi na čast - rekao je Kocić.

Prvi čovek najveće niške Opštine posebno se osvrnuo na zaposlenje službenice Dušanke Kitanović koja je posao dobila mimo propisanih procedura. Pored toga, podsetio je i kako je Opština parama građana platila “samo” 20.000 dinara da organizatorka putovanja za neženje do Rusije ode tamo.

Mogu da nabrojim 5 laži ovog momenta. Evo, pored Vas stoji gospođa Dušanka Kitanović za koju ste napisali da je primljena mimo konkursa, pa ste je nazivali i sekretaricom i pr-om. Radno mesto na koje radi je šef odseka za razvoj. Tu je na zameni do povratka žene sa porodiljskog… Stiglo je do BBC-ja da smo mi iz Opštine Medijana i ja kao predsednik organizovali put u Belogorod za neženje... Jedina veza Medijane sa tim putem je da je Mirjana podnela zahtev za pomoć za pokloničko putovanje i na veću je doneta odluka da joj se dodeli 20.000 dinara - istakao je Kocić.

Na pitanje novinara zašto nema tužbe ako to jesu laži, Kocić kaže da možda i hoće i da je samo novinarima "zagolicao maštu".

Podsetimo, ovo nije prvi put da se iz Medijane "obračunavaju" sa novinarima Južnih vesti. Naime, šefica Odseka za poslove razvoja i odnosa sa javnošću Dušanka Kitanović prijavila je novinara Stefana Markovića, a policija je u stanici novinaru zatražila da otkrije izvor svojih informacija, koje je koristio za pisanje serije tekstova o malverzacijama u Medijani. Stručnjaci, začuđeni čime se policija u Nišu bavi, ističu da u novinarski izvor po zakonu niko ne sme da dira, pa ni policija.

Inače, novinari Južnih vesti pisali su o čitavom nizu problema i malverzacija u najvećoj niškoj opštini, od stupanja nekadašnjeg člana DS, sada SNS Nebojše Kocića ne njeno čelo. Samo mesec dana od kako je preuzeo funkciju, u ovoj Opštini "štelovan" je tender za "solarna" drva koja su postavljana širom Niša.

Pored Kitanovićeve, koja je dobila posao na sporan način, praksa spornog zapošljavanja nastavljena je i kasnije u Opštini Medijana, što je utvrdila i inspekcija. Međutim, uprkos nalogu inspekcije da se otpusti višak zaposlenih, Kocić je pronašao način da ih vrati na posao i to kroz program stručnog osposobljavanja.

Ipak, to nije bio poslednji put da se raspisuju sporni tenderi, pa su zbog javne nabavke Medijane za podzemne kontejnere u kojoj se favorizovan određeni ponuđač, Nišlije platile kaznu od 120.000 dinara, a "štelovan" je i tender za doček srpske Nove godine.

Pored toga, Kocić je službenu "škodu superb", o trošku građana koristio vikendima, kasno uveče i prazničnim-neradnim danima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ajkula

    16:17 // 6. 2. 2019.

    Niki duso, zasto vredjas kad nas kola dobro sluze.

  • Bata Petrović

    11:46 // 6. 2. 2019.

    Pogledajte samo ovu personu!
    Još jednom gospod Bog potvrđuje da slika govori više od 1000 reči.
    Tiho se stidim(kao neko ko se vodi kao žitelj opštine Medijana) što je ovakva osoba postavljena tamao gde joj mesto SIGURNO NIJE.

    • Sikiy67

      14:55 // 6. 2. 2019.

      Bravo, tačno u centar!

  • Pera

    09:21 // 6. 2. 2019.

    Jel taj Nebojša bio član KPJ? Ili, jel Perišić i Bulatović su bili članovi KPJ? Ako jesu, kako ih bre nije sramota, imaju li malo morala da menjaju stranke kao čarape? Ja sam bio član KPJ i više ni jedne partije, jer smatram da je to moralan čin da menjaš partije kao čarape. Jel ovi bivši komunisti imaju malo dostojanstva i obraz?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: