Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:46, 4. 12. 2018.

| Društvo

Umesto ove, obilaznica oko Leskovca gotova tek tokom sledeće godine

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
bulevar nikole pasica
Obilaznica će biti završena do kraja 2019. godine, foto: B. A.

Iako je najavljivano da će obilaznica oko Leskovca biti završena do kraja 2018. taj rok je ipak pomeren za narednu godinu. Javni poziv za izbor izvođača radova, prema rečima ministarke građevinarstva, saobraćaja i insfrastrukture Zorane Mihajlović, biće raspisan u toku decembra, a radovi bi trebali da krenu na proleće sledeće godine.

Početkom godine najavljeno je da će iz republičkog budžeta biti uplaćeno 195 miliona dinara za završetak obilaznice, a radovi na rušenju objekata u Bulevaru Nikole Pašića zbog proširenja krenuli su početkom maja. Ipak, obilaznica neće biti završena do kraja tekuće godine jer su postojali problemi oko imovinsko-pravnih odnosa koji su sada definitivno rešeni.

Izgradnja će, kaže Mihajlovićeva, krenuti sa početkom građevinske sezone sledeće godine, a do kraja 2019. godine Leskovac bi trebalo da dobije kompletnu obilaznicu.

Građevisnka sezona počinje marta meseca i nadamo se će tada početi radovi na završetku obilaznice - kaže Mihajlovićeva.

Podsetimo, Bulevar Nikole Pašića glavna je obilaznica oko grada i povezuje tri opštine - Bojnik, Medveđu i Lebane. Radovi su krenuli još 2010. godine, a ceo projekat pratila su kašnjenja, problemi oko dokumentacije i loše izvršeni radovi.


U toku 2019. godine i rekonstrukcija bojničkog puta

Put koji iz Leskovca vodi ka Bojniku biće rekonstruisan u toku sledeće godine, najavila je Mihajlovićeva, za šta će od para poreskih obveznika biti izdvojeno 140 miliona dinara. mihajlovic cvetanovic Sastanak ministarke i predstavnika Leskovca i Jablaničkog okruga, foto: B. A.

Mislim da je to važno pre svega za građane Leskovca, naročito za mesne zajednice koje su tamo. Sada je vreme kad se prave i pripremaju budžeti i ministarstvo i Putevi Srbije izdvojiće deo novca za ovaj projekat. Sledeće godine krenuće raspisivanje javnog poziva, a radovi će svakako krenuti u toku sledeće godine - kaže Mihajlovićeva.

Ministarstvo će inače za rekonstrukciju ovog puta izdvojiti 90 miliona dinara, dok će Grad za vodovodnu, kanalizacionu i elektromrežu izdvojiti 50 miliona dinara.

Mihajlovićeva je inače danas održala sastanak sa predstavnicima Leskovca i Jablaničkog okruga u kampu kod sela Kržince, gde je trenutno preseljeno ministarstvo, kako bi nadgledali radove na Koridoru 10.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    07:03 // 5. 12. 2018.

    Kašnjenja, dokumentacija, loše izvedeni radovi....... E Srbijo...

  • Petar Mirkovic

    20:08 // 4. 12. 2018.

    Obecanje, Ludom radovanje! Ovo je mala maca, prica o nekim naci stadionima 7-8 komada, rek'o bi coek uJeeee gde JA zivim!!

  • Vitomir Sudarski

    16:03 // 4. 12. 2018.

    Malo dogodine! Ne lipši magare do zelene trave!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: