Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:56, 24. 2. 2021.

Umesto privatnim vrtićima Grad Niš će subvencije uplaćivati na račune roditelja

vrtic Novac će sada ići roditeljima, a ne privatnim vrtićima; foto: A. K.

Novac kojim Grad subvencioniše boravak dece za koje nema mesta u državnim vrtićima, više neće biti uplaćivan privatnim vrtićima kakva je bila ustaljena praksa, već će se uplaćivati roditeljima koji će birati vrtić i pravdati taj trošak, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Na taj način funkcioniše sistem i u Beogradu, jer je, kako je rekla, otvaranje privatnih vrtića postao unosan biznis.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Jelena

    12:32 // 24. 2. 2021.

    Nikada mi neće biti jasna situacija kada kažu da je dece sve manje a da u vrtićima nema mesta. Stalno se grade novi a i postoji i privatna varijanta. U moje vreme (pre 30 godina), nisu postojali privatni a išli su svi u vrtić (zabavište) i bilo je dosta dece. Gde se dedoše ti vrtići? Usaglasite laži na lokalnom nivou barem...

  • Milan

    11:45 // 24. 2. 2021.

    Odluku je dobra za sve strane. Roditelji da izaberu gde ce platiti za kvalitet. Vrtici da se izbore jos vecim kvalitetom a grad da spreci mesetarenje

  • coa

    11:26 // 24. 2. 2021.

    BRAVO!!!

    Ipak ostaje nejasno, kada imamo ovakvu situaciju sa "manjkom" dece (kako je istakao ministar), kako bi tek bilo da je situacija "normalna" ?

  • djokica niški

    11:04 // 24. 2. 2021.

    Po beogradskom modelu?! pa mi li smo beogradjani?! Nišlije smo valjda umemo nešto sami da smislimo a ne samo da radimo po naredjenju beogradjana.

    • Nenad

      18:06 // 24. 2. 2021.

      Nazalost sramota je da moramo da kazemo da je ''po beogradskom modelu'' ali jos tuznije je da je to realno bolji model i vise trzisni. Trebalo bi da ukinu i odredbu da prioritet imaju roditelji sa primanjima do 40000 ako zele da motivisu privatni sektor da udje jos ozbiljnije u investicije.

  • Duca

    10:54 // 24. 2. 2021.

    Mogli biste više da kontrolišete i Pčelicu i šta Vila i njene vaspitačice rade, šta pišu po fb o roditeljima i deci! Par njih opasno kralja profesiju!

  • Ivan

    11:00 // 24. 2. 2021.

    Da li će neko odgovarati za to što su privatni vrtići po ovome pokrali građane Niša na taj način?

  • dragoljub stamenković

    11:14 // 24. 2. 2021.

    A tako dobija SNS i DIREKTNE glasače .

  • qgo

    10:31 // 24. 2. 2021.

    SUper je slika koju ste postavili kao ilustraciju uz tekst. Deca u vrticu od malena imaju priliku da nauce najjace stihove ikad napisane: jedan, dva, tri...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: