Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:04, 6. 3. 2023.

| Društvo

Umesto trošne kuće petočlana porodica iz vlasotinačkog sela dobija novi dom 

Autor:J. S.Izvor:Južne vesti
Novi dom za Stojanoviće 1; foto: Opština Vlasotince
Petočlana porodica Stojanović će uskoro imati novi dom, u drugom selu; foto: Opština Vlasotince

Petočlana porodica Stojanović iz vlasotinačkog sela Ravni Del će uz pomoć Fondacije "Humana srca" i Opštine uskoro umesto u trošnoj kući živeti u novom, funkcionalnom domu, ali u drugom selu, saopštili su nadležni.

Kako je objasnio predsednik Opštine Vlasotince Bratislav Petrović, ova petočlana porodica živi u veoma lošim uslovima i njihova seoska kuća u Ravnom Delu više nije za stanovanje. Novi dom za Stojanoviće 2; foto: Opština Vlasotince Petočlana porodica Stojanović će uskoro imati novi dom, u drugom selu; foto: Opština Vlasotince

Iako im lokalna samoprava, Centar za socijalni rad, kao i brojne organizacije i pojedinci godinama pomažu, neophodan im je novi krov nad glavom.

Zahvaljujući saradnji sa Fondacijom "Humana srca", porodica će uskoro dobiti novi dom u drugom selu – istakao je Petrović.

Ističu da je ova porodica odlučila da nastavi da živi u seoskoj sredini, da su od troje dece dvoje srednjoškolci, jedan je osnovac, a otac radi sezonske poslove i odsutan je po nekoliko meseci od kuće, kako bi obezbedio egistenciju i školovanje dece. Novi dom za Stojanoviće 3; foto: Opština Vlasotince Petočlana porodica Stojanović će uskoro imati novi dom, u drugom selu; foto: Opština Vlasotince

Zato je pomoć Fondacije Humana srca od životne važnosti za porodicu Stojanović. Fondacija će, uz podršku opštine, ponovo okupiti porodicu Stojanović u porodičnom domu. Videli smo da opština Vlasotince ima razvijene socijalne programe, da su dobitnici nagrade za unapređenje položaja žena na selu i da generalno ima sluha za potrebe najugroženijih, zbog čega im fondacija zahvaljuje na saradnji – kaže upraviteljka Fondacije "Humana srca" Danijela Vasilijević.

Takođe kažu da su potpisali i protokol o saradnji, pa će ubuduće zajedno raditi na tome da poboljšaju uslove života i drugim socijalno ugroženim građanima ove Opštine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: