Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:59, 22. 5. 2014.

| Društvo

Umesto za profesore, novac za ugrožene

Autor:Miloš DinićIzvor:Južne Vesti
490x370-medvedja-matura-123455667789900.jpg
Ilustracija: Humanost umesto poklona

Niški maturanti rešili su da novac namenjen kupovini poklona za razredne starešine sakupe i uplate ga na račun Vlade Srbije kao pomoć stanovništvu u poplavljenim delovima zemlje.

Polaganje ispita zrelosti, kako se često naziva maturski ispit, ove godine niški maturanti zamenili su polaganjem ispita iz solidarnosti.

Novac koji maturanti tradicionalno sakupljaju pred kraj srednje škole kako bi se razrednim starešinama zahvalili na četvorogodišnjem druženju, biće poslat kao pomoć ugroženima u poplavljenim predelima.

Ideja je potekla od maturanata iz Niša, ali su je ubrzo prihvatili i njihovi vršnjaci iz Kraljeva. Kako piše u pozivu na Fejsbuk stranici „Maturski ispit iz solidarnosti Niš“, bitno je da se akcija proširi na što više gradova Srbije.

- Za početak ideja je da mi maturanti na nivou grada Niša, umesto da kupujemo biserne minđuše i kožne novčanike razrednim strarešinama, sakupimo taj novac i uplatimo na žiro-račun. Ne želimo nikoga da ograničavamo ni sa donje ni sa gornje granice, ali bi oprimalan iznos bio 300-500 RSD – navodi se na Fejsbuk stranici.

Akcija niških maturanata naišla je na odobravanje njihovih profesora. Direktorka prestižne  Gimnazije „Svetozar Marković“ Olga Dragojlović kaže da je ponosna na sve niške maturante.

- Maturanti naše Gimnazije udružili su se sa drugarima iz ostalih srednjih škola i jako smo ponosni na njih. Oni znaju da u ovakvim akcijama apsolutno mogu da računaju na pomoć i podršku svojih profesora – kaže direktorka Dragojlović.

Niški maturanti pozivaju i sve građane koji su u mogućnosti da pomognu, da svoj novac uplate na žiro račun broj  840-3546721-89, sa svrhom uplate:  Otklanjanje posledica vanrednih okolnosti - poplave.
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Jelena Anđelković Savić

    10:24 // 24. 5. 2014.

    Ovo je lekcija iz pravih vrednosti!

    http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Humanost-pirotskih-maturanata.sr.html

  • Jelena Anđelković Savić

    22:58 // 23. 5. 2014.

    Nisam sigurna da nešto naučiš tako što drugog lišiš da bi trećem učinio, a pri tom još i ispadneš human. Zanimljiva logika?!

  • Melanija

    22:00 // 22. 5. 2014.

    Divno.Dobra deca,ponosimo se njima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: