Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:59, 23. 10. 2015.

Umetnici naslikali bajkovit mural u niškom vrtiću

mural vrtic Tim mladih umetnika slikao zid vrtića oko 2 nedelje

Junaci bajki i basni od sada krase unutrašnji zid ograde vrtića “Palčić” u Nišu, a maštovit mural oslikao je tim mladih umetnika i akademskih slikara i učesnika u akciji Niš art fondacije.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • xyz

    11:16 // 23. 10. 2015.

    Prekrecuj!

  • mumu cow

    20:15 // 23. 10. 2015.

    ako se na 7 akademskih slikara ukaze prilika da oslikaju 200kvadratnih metara javne povrsine i oni nadju za shodno da im idejno resenje bude copypaste bajka i bojanka kao autorski rad, srazmerno je proporcionalnon njihovoj nekreativnosti i samim tim sto se ovo uopste naziva muuural (osim sto ima po neku kravu)i sto se oni u ovom projektu nazivaju slikarima. pozdrav i okrecim vam kucu u selo

    • Aplauz

      11:44 // 27. 10. 2015.

      bravo ti ga bate

    • Ja bre

      18:15 // 27. 10. 2015.

      A koje idejno rešenje, osim ilustracija bajki, bi ti imao za decu uzrasta 1-5 godina? Postmodernizam neki možda? Apstrakciju neku? Ajd' daj neki predlog?

  • Ime Jesen

    16:09 // 23. 10. 2015.

    Tuzno je koliko se nekreativnih ljudi danas smatra umetnicima. Uzmes cetku ili nedajboze sprej u ruke i odmah si umetnik. Smislite nesto gospodo, ili barem to sto kopirate podignite na neki visi nivo. Ne budite lenji i ne brukajte profesiju. Ovo je sramotno osrednje, ako i toliko.

    • Zlobnik

      19:31 // 23. 10. 2015.

      @Ime Jensen : Bravo ...visoki esteto, likovni kritičaru , umetnička dušo !!!
      Te mlade medokritete treba saseći u korenu! Ne dati im da kontaminiraju našu razvijenu svest o visokim umetničkim vrednostima...
      Čoveče , ubi nas sivilo a ti tražiš umetničke vrednosti na zidovima ... pa nisu oslikavali crkvu , Bože mi oprosti !

    • dejo

      00:48 // 28. 10. 2015.

      Da tako je, trebali su da urade neku post-brutalističku kritiku savremenog društva na zidu OBDANIŠTA, to bi onda bila prava umetnost. Čkode, ovo je slika za decu u obdaništu, šta oćeš da im crtaju?

  • Bo

    16:45 // 27. 10. 2015.

    Evo ne znam, neverica... Vi koji kritikujete jednu ovako divnu akciju i rad i trud mladih umetnika, sramite se! Koliko smelosti da uputite negativan komentar, neznanje, gorcina, sramota me je umesto vas..

  • The Sandman

    14:36 // 27. 10. 2015.

    Neverovatno je koliko zlobe stane u malo reči. Slikali su za decu u vrtiću i siguran sam da će mnogima to ulepšati vreme provedeno tamo. :) Ako ne možete da podržite bar malo optimizma i vedrine koje su ovi umetnici uneli u sive jesenje dane onda nemojte da širite sivilo oko sebe. Dokazali ste da ste se utopili u mrtvo more o kome je Domanović pisao. A umetnicima šaljem pozdrav i podršku. :)

  • Mumu cow

    15:33 // 28. 10. 2015.

    Neverovatan je ovaj novi trend komentarisanje komentara ili masovno popaljenje . Nism kriticar imam pravo na svoj komentar. Nije se mislilo na falus i kritiku postmoderne niti da bajkovit mural nije prikladan za obdaniste, prikladan je i ako jelep deci to je najbitnije, ali nije prikladno da slikari s diplomom fakulteta umetnosti ne mogu da shvate ni prihvate kritiku da znajuiumeju i bolje od toga

  • Ilić Stevica

    09:20 // 7. 7. 2020.

    Želim da umetnicima ustupim prostor od 17m2 da oslikaju neki mural o svom trošku. Želeo bih neke znamenite ličnosti Srbije ili nešto u duhu pravoslavlja a može i dogovor. Zainteresovani javite se.

  • radomir jovanovic

    14:00 // 12. 7. 2018.

    ovaj pejzaz je preiep , a i mi u ulici radnih brigada imamo zid koji bismo slicno oslikali pa Vas molimo koliko bi kostalo da u nasem naselju u blizini mobilijara oslikali povrsinu od prilike 60 m2. hvala

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: