Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:34, 17. 2. 2017.

| Društvo

Umetnička dela slika na tortama i kolačima

Autor:J. ĆosinIzvor:Južne vesti
kolacar1
Slikač torti, foto: LJ. P.

Mafini oslikani motivima dela Pola Sezana, Van Goga, Dejvida Hoknija, Modiljanija, autoportret čuvene Fride Kalo na velikoj torti, ali i Moneovi pejzaži na kolačićima i medenjacima samo su deo onoga što Saša Aleksić, umesto na platno, prenosi na slatkiše.

Pošto platno ne voli, ovaj dvadesettrogodišnji Svrljižanin je došao na ideju da svoj talenat spoji sa hobijem, odnosno poslastičarstvom koristeći pri tom samo prehrambene boje, a prve kolače je, kako se priseća, napravio za prijatelje umesto pozivnica za svoj osamnaesti rođendan. Frida kalo Frida kalo; foto S.A.

Osim što uživa stvarajući ova neobična umetnička dela, Saša ne prestaje da niže i nagrade na mnogim sajmovima hrane i pića, ostavljajući posetioce širom Srbije oduševljenim.

Kada radim deserte za takmičenja, onda se trudim da predstavim najpoznatije umetnike radeći njihova najprepoznatljivija dela – kaže Aleksić.

Osim što fasciniraju izgledom, Sašini kolači i torte ravnodušnim ne ostavljaju ni one koji ih probaju, jer kako i sam kaže, osim izgledom, voli da eksperimentiše i sa ukusima, te da od već postojećih recepata stvara neke drugačije i nove. Neretko koristi i zaista neobične sastojke.

Volim da eksperimentišem sa ukusima. Do sada sam isprobao mnoge kejkove i torte sa raznim povrćem, krastavac, paradajz, grašak, krompir, ali i sa malo neobičnijim sastojcima koji nisu baš usko povezani sa desertima kao što su kečap ili majonez – priča on.

Jedini problem ovim slatkišima je, kako voli da kaže u šali, što ljudi smatraju da su isuviše lepi da bih pojeli. torta---Amedeo-Modigliani Modiljani, razni portreti, foto: S.A.

Iako trenutno radi kao grafički dizajner u firmi koja se bavi izradom igrica i aplikacija za mobilni telefon, ne krije želju da jednog dana otvori svoju poslastičaru koja, kako kaže, ne bi bila ista kao ostale ni po enterijeru, niti po slatkišima koji bi se prodavale u njoj.

Zasada, međutim, ovo zanimanje za njega ostaje samo hobi u kom najčešće uživa preko vikenda, kada iz Niša ode u rodni Svrljig. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • snex

    12:19 // 18. 2. 2017.

    stvarno nestvarno.. ovo toliko lepo izgleda. da li i kako može da se proba i naruči? momku želim puno uspeha!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: